5 ismert színész, akiről talán nem tudtad, hogy eljátszotta Pókembert

2020. május 05. - Marvel Magyarország

Sok érdekes jelöltre osztották már rá a falmászó szerepét.

shattered_dimensions.png

Mindenki kedvenc hálószövője a képregények és a televízió után 2002-ben végre a mozivásznakat is meghódította Tobey Maguire-rel a címszerepben. Azóta Andrew Garfield és Tom Holland is felvehette a piros-kék jelmezt, és a maguk módján mindhárman hozzájárultak valamiképp Pókember karakterének örökségéhez. A képregényeknek számos kevésbé ismert feldolgozása is készült azonban, melyek során további figyelemre méltó casting-döntések születtek.

5. Oscar Isaac (Pókember – Irány a Pókverzum)

A Pókember – Irány a Pókverzum rengeteg meglepetést tartogatott a rajongók számára, melyek egy jelentős részét a stúdiónak sikerült teljesen titokban tartania. Miguel O’Hara, a 2099-es Pókember cameója is ezek közé tartozott, akit Oscar Isaac (Star Wars-filmek, Llewyn Davis világa, Ex Machina) szólaltatott meg. A Golden Globe-díjas színész számára nem volt teljesen ismeretlen a Marvel világa – tekintve, hogy ő keltette életre az X-Men: Apokalipszis főgonoszát is –, mindazonáltal, ha jobban belegondolunk, Miguel karakterét gyakorlatilag neki találták ki. Az animációs produkció 2022-ben érkező folytatásában remélhetőleg nagyobb szerep is jut majd a jövő Pókemberének.

4. Nicholas Hammond (The Amazing Spider-Man)

Nicholas Hammond még 14 sem volt, amikor szerepet kapott a hatvanas évek legnagyobb kasszasikerében, A muzsika hangjában, ahol ő alakította a von Trapp család idősebb fiúgyermekét. A musical-klasszikus kellően ismertté tette ahhoz, hogy felnőttként a CBS rá merje bízni az 1977 és 1979 között futó The Amazing Spider-Mant, ezzel pedig Hammond lett az első színész, aki maszk nélkül is eljátszhatta Peter Parkert egy élőszereplős feldolgozásban. A sorozat két évad után sajnos kaszát kapott, így az sosem válhatott olyan népszerűvé, mint az ugyanabban az évben indított The Incredible Hulk Lou Ferrignoval. Hammond nemrég egyébként feltűnt Quentin Tarantino Volt egyszer egy… Hollywood című filmjében is.

3. Reeve Carney (Spider-Man: Turn Off the Dark)

A képregények, a televízió és a mozi után Pókembernek még a Broadwayt is sikerült meghódítania. A Spider-Man: Turn Off the Dark című tragikus sorsú musical, melyet 2011 és 2014 között láthattak a nézők a New York-i Lyric (korábban Foxwoods) Theatre színpadán, szinte azonnal jegyeladási rekordot állított fel. A Julie Taymor rendezte rendkívül látványos, drótköteles mutatványokkal és különleges effektekkel megspékelt produkció a Broadway történetének addigi legdrágább előadása volt, a dalokat pedig nem más szerezte hozzá, mint Bono és The Edge. Peter Parker szerepében a zeneiparban is ismert Reeve Carney debütált, akit többek között a Londoni rémtörténetekben és a Rocky Horror Picture Show 2016-os remake-jében láthattunk.

2. Neil Patrick Harris (Pókember, Spider-Man: Shattered Dimensions)

Neil Patrick Harris, akit a legtöbben az Így jártam anyátokkal Barney Stinsonjaként vagy a Netflix A balszerencse áradása-feldolgozásából ismerhetnek, újra és újra meglep minket azzal, milyen sokféle szerepben tud maradandót alkotni. A színész 2003-ban Peter Parker karakterét is felvehette a repertoárjába, ugyanis ő kölcsönözte a címszereplő hangját az MTV egy évadot megélt, 3D animációval készített Pókember-sorozatában, melyet az első mozifilm kvázi folytatásának szántak. Habár a széria nem lett sikeres, Harris kifejezetten jó Peter Parkernek bizonyult, így 2010-ben még egyszer eljátszhatta a szerepet a Spider-Man: Shattered Dimensions videojátékban.

1. Chris Pine (Pókember – Irány a Pókverzum)

Chris Pine szervesen beépítette magát a DC univerzumba, amikor 2017-ben eljátszotta Steve Trevor karakterét az első Wonder Woman-filmben. Éppen ezért különösen meglepő volt, amikor a másfél évvel később bemutatott Pókember – Irány a Pókverzum elején az ő hangját hallhattuk a címszereplő maszkja mögül kiszűrődni. Főleg, mert a stúdió Oscar Isaachez hasonlóan teljesen titokban tartotta, hogy Pine is benne lesz a filmben, ráadásul mind tudtuk, hogy Peter Parkert Jake Johnson fogja alakítani. Utólag persze kiderült, hogy az új Star Trek-trilógia sztárja annak az alternatív univerzumnak a Pókemberét szólaltatta meg, amelyben Miles Morales is falmászóként tengeti mindennapjait, míg Johnson egy másik dimenzióból érkező Peter Parkernek kölcsönözte a hangját. 

Összeállította: Szatyina Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8115657168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása