Sebastian Stan kiállt Amerika Kapitány döntése mellett a Végjátékban

2020. április 26. - Marvel Magyarország

Egyes rajongóknak nem tetszett, hogy Steve kinek adta tovább a pajzsot.

bosszuallok-vegjatok-amerika-kapitany-thor-mjolnir.jpg

A Bosszúállók: Végjátékkal egy korszak zárult le a Marvel Moziverzumban, amelyben többek között szerepe volt Amerika Kapitány döntésének is, miszerint végre leéli a saját életét, az örökségét pedig átruházza Sólyomra. Ezzel a fordulattal ugyanakkor nem volt mindenki maradéktalanul elégedett, akik Bucky Barnes kezében látták volna szívesebben a legendás pajzsot.

Sebastian Stan nemrég interjút adott a The Hollywood Reporternek, amiben erről a helyzetről is kifejtette véleményét: „A Marvel Moziverzum – ahogy én látom – némely tekintetben eltér a képregényektől. Az útja végén [Bucky] inkább egyfajta feloldozásra vágyott; hogy újrakezdhesse az életét, újra megtalálja önmagát a saját erejéből, és maga mögött hagyhassa a történeteket. Persze, ami történt, megtörtént, de egy ponton fel kell vállalnod a hibáidat, és meg kell próbálnod újra elindulni az elejéről. Úgy éreztem, hogy egy ilyen ponton volt a karakter a Végjáték végén.”

„Steve számára is ugyanezt kívánta” – folytatta a színész. „Mint mindenkire, akit traumatizál a háború, őrá is hatott ez, egészen élete végéig. Szóval mindketten az újrakezdésre vágytak – Bucky és Steve is valamilyen módon. Ezt a pajzs nem feltétlen szimbolizálta volna. Steve visszament az időben, és azt mondta, hogy »Most az egyszer magamra fogok gondolni. Egész eddig ott voltam mindenkinek, és megtettem minden tőlem telhetőt. Én is csak ember vagyok, és most visszamegyek, és megpróbálom leélni az életemet.« Bucky támogatta ebben a legjobb barátját, és ezzel Steve azt közvetíti neki, hogy »te is ezt fogod most tenni. Nem helyezem rád ezt a terhet. Mindketten éljük az életünket, amit elvettek tőlünk még a negyvenes években, amikor besoroztak.« Úgy érzem, itt tartottak a film végén.”

Elmondása szerint nem hiszi, hogy lenne jobb jelölt az örökség átvételére Sam Wilsonnál.„Számomra mindig is Sam volt a megfelelő személy erre, több okból is; ráadásul ez rengeteg terhet magával von, amivel a Sólyom és a Tél Katonája-sorozat is foglalkozni fog. Fel kell majd mennetek a Disney+-ra, hogy mindez kiderüljön. A Végjáték lezárása nem a pajzsról szólt, sem Steve, sem Bucky számára.”

Sebastian Stan értelmezése szerint Steve azért adta tovább az örökségét, hogy ezzel is jelezze, többé nem kíván harcolni, csak normális életet szeretne élni. Azonban Barnes is sok évtizede élt katonaként, úgyhogy a pajzzsal csak belekényszerítette volna egy újabb hasonló szerepkörbe, és ezt egyikük sem akarta. Kíváncsian várjuk, hogy az Amerika Kapitány örökébe lépő Sam Wilson hogyan fog megbirkózni ezzel a szerepkörrel, azonban a körülményekre való tekintettel minden bizonnyal később érkezik majd az eredetileg augusztusra tervezett széria.

(forrás: The Hollywood Reporter, MovieWeb)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr815642482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása