Quentin Tarantino őszintén beszélt arról, hogy miért nem forgatta le a Luke Cage adaptációt

2020. április 07. - Marvel Magyarország

A rendező nem akart engedni az eredeti elképzeléseiből.

quentin-tarantino.jpg

Talán nem mindenki tudja Quentin Tarantinóval kapcsolatban, hogy az exploitation és a zsánerfilm mellett a képregények nagy rajongója is, szóval nem véletlen, hogy egyszer majdnem forgatott egy Luke Cage adaptációt. Mint ismeretes, a rendező már az 1992-es Kutyaszorítóbant követően megcsinálta volna a szuperhősfilmet, amelyhez a klasszikus Hero for Hire képregényeket vette volna alapul a Fekete Párducok és az afro-amerikai közösségre fókuszáló filmek fénykorából.

Tarantino a héten Amy Schumer 3 Girls, 1 Keith című podcastjében vendégeskedett, ahol ismét megerősítette, hogy a kilencvenes években komolyan tervezgette a projekt elindítását, méghozzá az akkor még a harmincas évei elején járó Laurence Fishburne főszereplésével. A rendező elmondása szerint egy baráti csevegés során vették el a kedvét a Luke Cage-filmtől, ugyanis a képregényguru haverjai közül sokan nem értettek egyet abban, hogy ki lenne a tökéletes színész a karakter megformálására: Fishburne helyett inkább a vele egykorú feltörekvő sztárt, Wesley Snipes-t javasolták neki.

„Úgy gondoltam, Larry [Laurence] Fishburne a tökéletes választás Luke Cage szerepére, a barátaim viszont arról próbáltak meggyőzni, hogy Wesley Snipes lenne az igazi. Én meg erre azt mondtam, hogy »Figyi, kedvelem Wesley-t, de Larry Fisbhurne gyakorlatilag Marlon Brando. Szerintem ő az én emberem.« Na igen, felelték, de elég durván formába kellene jönnie a szerephez, míg Snipes már eleve formában van! Erre én már csak annyit mondtam, hogy »P*csába ezzel! Nem ez a fontos. B*sszátok meg, tönkretettétek az egészet!«”

Végül Mike Colter lett Luke Cage a Netflix 2016-ban indult sorozatában, ami kreatív konfliktusok miatt két évadot tudott megélni. Tarantino akkoriban elmondta, miszerint nincs elragadtatva az ötlettől, hogy az eredetileg a hetvenes években zajló cselekményt, azzal együtt pedig a karaktert is átültették a jelenkorba.

(forrás: ComicBookMovie.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5015596780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.04.08. 15:29:42

na ezért nagyon nagy kár!

csak azt csodálom, hogy nem sam l jackson volt az első választása.
süti beállítások módosítása