Jelentések szerint Fátum Doktor lehet a Fekete Párduc folytatásának főgonosza

2019. november 28. - Marvel Magyarország

Mégsem Namorral csaphat össze Vakanda királya?

fekete-parduc-doctor-doom-top.jpg

Idén márciusban ment végbe a Disney és a Fox egyesülése, így a Marvel-rajongók azóta tűkön ülve várhatták, mikor derül ki valami az X-Men és a Fantasztikus Négyes érkezéséről. Ugyan a debütálásukról továbbra sem tudtunk meg sokat, leszámítva azt, hogy biztosan érkezik, de egy jelentés szerint mindkét szuperhőscsapatot megelőzheti az utóbbi ősellensége, Fátum Doktor. Kevés meglepőbb hírrel kezdhetnénk a napot annál, miszerint a Marvel-univerzum egyik legikonikusabb szuperbűnözőjére állítólag mégsem kell olyan sokat várni, a karakter ugyanis Vakanda népének orra alá törhet borsot a Fekete Párduc tervezett folytatásában.

A Fátum Doktorral kapcsolatos terveket a „scooper” szakma egyik leghihetőbb forrásaként számon tartott Charles Murphy írta meg, aki például A Hangya folytatásáról is elsőként beszélt, hetekkel a hivatalos megerősítés előtt – ugyanakkor fontosnak találta kihangsúlyozni, hogy ez az információ egyelőre semmivel sem bizonyítható. Mindenesetre úgy tudja, hogy a film cselekménye szerint Victor Von Doom elkezdi kibővíteni a birodalmát, meghódítva Afrika egyes részeit is, ami végül konfliktushoz vezetne Vakanda nemzetével és természetesen a Fekete Párduccal. Feltételezve, hogy a latvériai uralkodó túlélte Thanos csettintését a Végtelen háborúban, egyáltalán nem lenne nehéz elképzelni, hogy az eltelt öt évben a világvezetők és a Föld legnagyobb hőseinek távollétét kihasználva Victor kolosszális terjeszkedésbe kezdett.

Amennyiben a film cselekménye a Bosszúállók: Végjátékot követően veszi fel a fonalat, az azt jelentené, hogy a Chadwick Boseman alakította T'Challa éppen időben térne vissza Vakandába, hogy megvédhesse az ország legértékesebb erőforrását: a vibrániumot. Fátum Doktor természetesen ezért indított támadást Vakanda ellen a 2010-es Doomwar című grafikus novellában is, amelyben habár a Marvel-univerzum minden szegletéből visszaköszöntek hősök és gonosztevők, az adaptáció könnyedén foroghatna kizárólag T'Challa, Victor és Shuri körül. 

A karaktert egyébként nem csak a képregények olvasói ismerhetik, hiszen eddig mindhárom Fantasztikus Négyes-filmben feltűnt, méghozzá Julian McMahon és Toby Kebbell megformálásában, de sajnos mind a háromszor felejthető figuraként ábrázolták. Nagyon jól tudja ezt Kevin Feige is, aki olyannyira tervez Fátum Doktorral, hogy még a Noah Hawley által megírt Doctor Doom-film forgatókönyvét is elolvasta, noha úgy tűnik, abból az elképzelésből végül semmi nem lesz. Ezen a ponton az sem kőbe vésett információ, hogy valóban Fátum lesz a főgonosz a Fekete Párduc folytatásában (pláne, hogy legutóbb még a titkos víz alatti város, Atlantisz hercegéről szóltak a hírek), de kétségtelenül izgalmas koncepció lehetne először nem a Fantasztikus Négyessel összeereszteni a csapat ősnemezisét.

A Fekete Párduc második részét 2022. május 6-án mutatják be.

(forrás: Murphy's Multiverse)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7115328848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása