Többek közt egy új játszható karakter is leleplezésre került a Marvel's Avengers kapcsán

2019. október 06. - Marvel Magyarország

Eseménydús volt a New York Comic-Con pénteki Marvel panelja.

1566315913_first-official-marvel_s-avengers-gameplay-footage-1520x856.jpg

A héten került megrendezésre a New York Comic-Con, ahol újabb részleteket tudhattunk meg a Square Enix és a Crystal Dynamics jövőre érkező Bosszúállók-játékáról, és bemutatkozott egy új játszható karakter is Ms. Marvel személyében. Ms. Marvel, avagy eredeti nevén Kamala Khan egy relatíve friss szuperhős, azonban 2013-as megjelenése óta hatalmas népszerűségre tett szert. Ennek is köszönhető, hogy már fejlesztési fázisban jár a saját Disney+ sorozata, de emellett jövő tavasszal más formában is viszontláthatjuk majd a képernyőkön.

A pakisztáni-amerikai tinihőst a szemfülesebbek már a Marvel’s Avengers a Gamescom rendezvényen bemutatott kedvcsinálójában kiszúrhatták, és sokan már akkor arról kezdtek el teóriázni, hogy valószínűleg ez nem csak egy szimpla Easter Egg, és valamilyen módon szerepe lesz a sztoriban. Ez végül a Marvel Games a hétvégi Comic-Conon tartott masszív panelján megerősítésre került, és végre többet tudhattunk meg nemcsak a karakterről, de magáról a programról is.

Kamala ugyanis központi szerepet fog betölteni a játék történetében. Hannah MacLeod, a játék narratív dizájnere a panelen beszámolt arról, hogy bár a korábbi előzetesekben látható Bosszúállók (Vasember, Thor, Fekete Özvegy, a Hulk és Amerika Kapitány) mindnyájan irányítható, megkerülhetetlen karakterek lesznek, azonban Ms. Marvel a program valódi főhőse. Mint ilyen, a játék során kibontakozó cselekményt is elsősorban az ő nézőpontján keresztül élhetjük majd át. A játék ráadásul több pontján hűen fogja követni a hősnő képregényes gyökereit: Kamala itt is egy fiatal, aki szabadidejében fan fictionöket ír a Bosszúállók kalandjairól, és a példaképe Marvel Kapitány (ha Carol Danvers felbukkanása nincs is kőbe vésve, de ezek alapján kétségkívül létezik a Marvel's Avengers világában).

Következésképp Kamala is részt vesz a San Franciscóban tartott A-Napon a játék legelején, és szemtanúja lesz a Terrigen kristályok által működtetett Bosszúállók anyahajó felrobbanásának, melyen Amerika Kapitány tartózkodott. A képregényekben jártasabbak valószínűleg tudják, hogy a szóban forgó kristályok által kibocsájtott Terrigen-köd felelős az Embertelenek génjeit hordozó személyek képességeiért. Kamala mind a képregényben, mind a játékban így tesz szert az erejére. A játékmenet-videóban akció közben is láthatjuk őt, és noha a karakter képességei első ránézésre hasonlóak Mr. Fantasticéhoz, azonban a nyúláson kívül képes zsugorodni és nőni is. Mint ilyen, a karakter kifejezetten érdekesnek ígérkezik harc közben, valamint nagy összegben mernénk rá fogadni, hogy több platformer szint is fog épülni köré.

Ugyanakkor, míg a füzetekben zöldfülű kezdőből idővel ünnepelt hőssé válik, addig a Marvel’s Avengers története szerint bujkálnia kell, mivel az A-Nap után a szuperhős-tevékenységet illegálissá nyilvánítják, és az A.I.M. képében egy új, meglehetősen totalitárius biztonsági szervezet kap erőre a Bosszúállókat is feloszlató tragédia után. Az eltelt öt évben Tony Stark csődbe ment, Thor elhagyta a Földet, hogy helyette Asgardot szolgálja, a Fekete Özvegy újra nemzetközi kém lett, míg Bruce Banner önkéntes száműzetésben él, és már nem képes Hulkká változni. Minden sötétnek és reménytelennek látszik, „Kamala azonban hisz benne, hogy a Bosszúállókat felültették, és mindent elkövet annak érdekében, hogy bebizonyítsa, a világnak igenis szüksége van hősökre” – nyilatkozta MacLeod.

A sztori mód során hőseinkhez idővel új eszközöket, képességeket és skineket oldhatunk majd fel. Utóbbiak közül néhányat már láthattunk a korábbi ízelítőkben, többek között Thor asgardi páncélját vagy Hulk Joe Fixit megjelenését. Emellett a játék magában foglal úgynevezett Warzone küldetéseket is, ahol opcionálisan lehetőségünk lesz kooperálva játszani akár három másik játékostársunkkal együtt, amely során mindenki egy már korábban feloldott hősként vetheti bele magát a harcba. Ezek a sztori előrehaladásában megnyíló mellékküldetések önálló, a fő történetszálhoz lazán kapcsolódó missziók lesznek, melyek között ellenben nagyon is szoros kapcsolat van.

A fejlesztők elmondása szerint a játék megjelenéséhez közeledve egyre több dolog kerül majd leleplezésre, mi pedig alig győzzük ezeket kivárni, hiszen a program minden egyes bemutatóval egyre ígéretesebb. A Marvel’s Avengers 2020. május 15-én fog megjelenni PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

(forrás: EW)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4515199306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása