[D23] Sokat sejtető plakátokat kapott a Marvel három közelgő filmje és tévésorozata

2019. augusztus 26. - Marvel Magyarország

Érdemes alaposan szemügyre venni a látottakat.

black-widow-avengers_easy-resize_com.jpg

A hétvégén került megrendezésre a kaliforniai Anahaimben a Disney saját miniexpója, ahol természetesen a Marvel stúdió is prezentálta a soron következő projektjeit. Ugyanakkor talán most először fordult elő az, hogy a tévés panelbeszélgetés izgalmasabban alakult a mozisnál, ami persze jórészt annak köszönhető, hogy jelenleg csak a jövőre érkező Fekete Özvegy-filmből tudtak bármi érdemlegeset megmutatni. Natasha Romanoff budapesti kalandja kapcsán viszont annál több izgalmas leleplezésre sor került, ráadásul most az első hivatalos, általunk is szemügyre vehető ízelítő is beúszott, hasonlóan Sam Wilson és Bucky Barnes, illetve Skarlát Boszorkány és Vízió közös tévésorozatához. 

Az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végtelen háború eseményei között játszódó filmhez érkezett első plakátot a Marvel Studios koncepciós művészeként számon tartott Andy Park festette, amely tehát még nem a végleges mozis verzió, sokkal inkább a rajongók felcsigázását tűzi ki céljául. A középpontjában a címszereplő, a Scarlett Johansson által alakított bosszúálló foglal helyet, méghozzá a forgatási lesifotokón is kiszúrt vadiúj, minden eddiginél képregényhűbb jelmezében. Szerencsére nem ez az egyetlen újdonság, a hősnő körül ugyanis a film összes fontosabb szereplője felvonul: David Harbour a Szovjetunió saját Amerika Kapitányát, a maszkban és a forrásanyagot jól megidéző vörös ruhájában jobb oldalt megfigyelhető Vörös Őrt kelti életre, de ott van két másik Fekete Özvegy is, nevezetesen a Yelena Belovát megformáló Florence Pugh és Rachel Weisz a rejtélyes Melina Vostokoff szerepében. A koncepciós vázlat tetején haloványan helyet kapott a film első számú gonosztevője, a fotografikus memóriával és kitűnő reflexekkel bíró Kiképző, habár az ő esetében egyelőre nem tudni, melyik színész bújt meg a maszk mögött. A Cate Shortland rendezésében készülő Fekete Özvegy 2020. április 30-án érkezik a magyar mozikba.

fekete-ozvegy-d23-poszter.jpg

A Disney+ csatornára szánt minisorozatok közül elsőként a The Falcon and the Winter Soldier kerül majd a képernyőkre 2020 őszén, bár nekünk, magyaroknak sajnos 2021-ig várnunk kell rá. A sorozatban az egykori Sólyom, Sam Wilson (Anthony Mackie) lesz az új Amerika Kapitány, aki Bucky Barnesszal (Sebastian Stan) közösen veszi majd fel a harcot az Amerika Kapitány: Polgárháborúban megismert Zémóval (Daniel Brühl), illetve legújabb híresztelések szerint a kormány saját szuperkatonájával, John Walkerrel (Wyatt Russell). Ehhez is kaptunk egy plakátot, ami nem meglepő módon a két főhőst helyezi középpontba, és láthatóan mindkettejük átesett néhány szembeötlő változtatáson. Ahogy arra számítani lehetett, a Bosszúállók: Végjátékban a pajzsot megöröklő Sólyom mintha csak a füzetekből lépett volna elő, miután átvette Amerika Kapitány szerepét (noha az talán még odébb lesz, mire szemből, egy jobb felbontású fényképen is megvizsgálhatjuk az új jelmezt), míg az egykori Barnes őrmester végre befizetett a fodrászhoz: első blikkre a jelmeztervezők mintha a karakter az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban látott megjelenését szerették volna feleleveníteni. Mindemellett a háttérben kirajzolódó pajzs erősen azt sugallja, hogy a sorozatban meghatározó szerepet fog játszani Amerika Kapitány öröksége. 

falcon-and-tws-d23-art.jpg

2021 tavaszán mutatják be a WandaVisiont, Skarlát Boszorkány és Vízió közös sorozatát, melyben Elizabeth Olsen és Pault Bettany is visszatérnek majd. A sorozatról pár színészbejelentésen kívül ezidáig a legtöbb konkrétum, amit tudni lehet, hogy a nézők egy meglehetősen elvont kalandra számíthatnak, 50-es éveket idéző vizuális megoldásokkal. Szintén Andy Park munkájaként jelent meg a lenti, nagyon sokat sejtető hivatalos koncepció, amelyre tökéletesen ráhúzható „az ördög a részletekben rejlik” mondás: a címszereplőket leszámítva minden fekete-fehér, gyanús árnyékokkal a falon. A D23 expón kiderült, hogy a Disney+-ra érkező széria a Marveltől megszokottnál is poénosabb hangvételű lesz, ezt támasztja alá a kép idilli, 50-es évekbeli, kertvárosi sit-comokat idéző hangulata... legalábbis a felszínen. Hogyha tippelnünk kellene, a készítők egy A Bosszú Angyalai: Káosz- és Mutánsvilág-féle sztoriban gondolkodnak, ami egy a gyászból való menekülésként Skarlát Boszorkány által teremtett alternatív valóságban játszódik majd. A sorozat feltehetőleg Wanda fokozatos megőrülését és azt fogja bemutatni, ahogyan elveszíti az irányítást a képességei felett, ami végül a fő idővonalra is nem várt kihatással lesz (ezzel átvezetve a történetet a Doctor Strange in the Multiverse of Madness cselekményébe). A három közül kétségkívül ez a legizgalmasabb promó, alaposan vegyétek szemügyre:

wandavision-d23-poszter.jpg

(forrás: Twitter)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9215024838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.08.27. 10:15:01

a vandás tényleg ígéretes.
a másik kettő inkább unalmas kép lett.
süti beállítások módosítása