Tom Holland és Kevin Feige most először nyilatkozott a Pókember-balhé kapcsán

2019. augusztus 25. - Marvel Magyarország

Megerősítették az elmúlt hét híreszteléseit.

big_startfilmru1416068.jpg

Az előző hét a Marvel-rajongók körében leginkább azoktól az értesülésektől volt hangos, miszerint a Disney és a Sony Pictures nem tudott megállapodni a 2015-ben Pókember megfilmesítési jogainak közös felhasználása kapcsán kötött egyezségük legújabb feltételeiben. Mindez végül ahhoz a döntéshez vezetett, hogy az eddig a kreatív döntéseket hozó Kevin Feige és a Marvel stúdió többé nem segédkezik Peter Parker soron következő filmjeinek szövögetésében, azaz Pókembernek innentől nincsen köze a nagyobb Marvel Moziverzumhoz. 

Néhány napja ezen a ponton meg is állt az úgynevezett Pókember-balhé, és habár a rengeteg internetes vita, aláírásgyűjtés és tüntetésszervezés révén beszédtéma maradt, a Sony sajtóközleményét leszámítva hivatalosan semmilyen érintett nem reagált a híresztelésekre. Ez a Disney-féle D23 expón változott meg, ahol mind Feige, mind pedig a Hálószövőt alakító Tom Holland megszólaltak egy interjú keretében: „Tulajdonképpen csináltunk öt nagyszerű filmet közösen” – kezdte Holland. „Ezalatt öt csodálatos év telt el, ami életem legszebb időszaka volt. Ki tudja, mit tartogat a jövő? Egy biztos, továbbra is én játszom Pókembert, és továbbra is csodásan fogom érezni magam. Nagyon szórakoztató lesz attól függetlenül, hogy miként is valósítjuk meg az elkövetkezőket.”

Holland azt is hozzátette, hogy „Pókember jövője más lesz, mint eddig volt, de nem kevésbé lenyűgöző és csodálatos. Meg fogjuk találni a módját annak, hogy minden még klasszabbá váljon.” Feige a maga részéről egyaránt diplomatikus választ adott, amiben elmondta, „hálát és örömet érzek Pókembert illetően. Öt filmet készítettünk vele a Marvel Moziverzum részeként: két szólófilmet és hármat a Bosszúállókkal. Valóra vált álom volt, amiről nem gondoltam volna, hogy megvalósulhat. Sosem hittük azt, hogy örökké fog tartani. Tisztában voltunk vele, hogy csak véges idő áll majd rendelkezésünkre, és ezalatt el is mondtuk azt a történetet, amit el akartunk mondani. Én pedig mindig hálás leszek érte.”

Egyelőre tehát nagyon úgy néz ki, hogy Pókember és az MFU útjai valóban elválnak egymástól, miután a karakter éveken át a Bosszúállók világának szerves részét képezte. Ugyanakkor érdemes megjegyezni kevésbé objektíven vizsgálva a fenti nyilatkozatokat, hogy valószínűleg nem is mondhattak volna mást a jelenlegi helyzetükben: a Pókember: Idegenben üzenete és végkifejlete közel sem azt sugallja, hogy a Marvel stúdió nem tervezett hosszú távon Holland karakterével. Továbbra sem zárnánk ki, hogy a két fél nemsokára visszaüljön a tárgyalóasztalhoz egy mindkettejük, és legfőképp a rajongók számára megfelelő kompromisszum reményében, ám addig is a fenti marad az aktuális álláspont a falmászó helyzetére vonatkozóan. 

(forrás: IGN, EW)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4115023586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása