[SDCC 2019] Új részletek derültek ki a Disney+ streaming csatornára érkező Marvel-sorozatokról

2019. július 21. - Marvel Magyarország

Kevin Feige komolyan gondolja a Marvel Moziverzum televíziós kiterjesztését.

marvel-shows-disney-streaming-site-disney-plus.jpg

Habár a Marvel Moziverzum eddig is számos tévésorozatot foglalt magába, ezeket valahogy sosem érezhettük az univerzum szerves részeinek, tekintve, hogy a filmek mindig is ignorálták a létezésüket (eddig egyedül csak a Carter ügynökre vonatkozóan kaptunk utalást a Bosszúállók: Végjátékban). Ennek most vége, a Marvel stúdió elnöke, Kevin Feige és a Disney ugyanis komolyan gondolják a streaminges terjeszkedést, olyannyira, hogy a közelgő sorozatokat már a mozifilmes premierekkel együtt jelentették be az idei San Diego Comic-Conon. A prezentációk során sok új izgalmas részletet tudhattunk meg a készülő szériákról.

The Falcon and the Winter Soldier

Elsőként a The Falcon and the Winter Soldier kerül majd a képernyőkre 2020 őszén, bár nekünk, magyaroknak sajnos 2021-ig várnunk kell rá. A sorozatban az egykori Sólyom, Sam Wilson (Anthony Mackie) lesz az új Amerika Kapitány, aki Bucky Barnesszal (Sebastian Stan) közösen veszi majd fel a harcot az Amerika Kapitány: Polgárháborúban megismert Zémóval (Daniel Brühl). Utóbbit a készítők úgy tűnik, igyekeznek majd visszaterelni képregényes gyökereihez, a prezentáció során levetített részletben ugyanis az őt megformáló Daniel Brühl a karakter lila maszkját is magára öltötte, melyet a Polgárháborúban egyszer sem viselt, a képregényben viszont ritkán látni nélküle a figurát. A videóban a színész a következőket mondta, miután látszólag „behackelte” magát: „El sem tudom képzelni, mit gondoltok most. Egy gonosztevő átveszi az uralmat a panel felett, ti pedig arra számítotok, hogy valami kimondhatatlan szörnyűséggel fenyegetek meg mindenkit. De én csak köszönni szerettem volna néhány régi barátomnak. Uraim, nemsokára találkozunk.”

d_9epsmwwacsq94.jpg

WandaVision

2021 tavaszán mutatják be a WandaVision-t, Skarlát Boszorkány és Vízió közös sorozatát, melyben Elizabeth Olsen és Pault Bettany is visszatérnek majd. A prezentáció során megtudtuk, hogy a nézők egy kissé elvont kalandra számíthatnak, 50-es éveket idéző vizuális megoldásokkal. Olsen a következőket mondta a sorozatról: „Remekül fogunk szórakozni […] Nagyon furcsa lesz. Nagyon mélyre fogunk ásni, rengeteg meglepetésre lehet számítani, és végre valahára meg fogjuk érteni Wanda Maximoffot Skarlát Boszorkányként.” Bettany a következőket tette hozzá: „Amennyire én tudom, meghaltam a Végtelen háborúban, így hát még sosem álltam ennyire tanácstalanul ennyi ember előtt…” A sorozat kapcsán a legnagyobb meglepetés mégis az a bejelentés volt, miszerint Monica Rambeau karaktere is tiszteletét teszi a címszereplők mellett, akit Teyonah Parris (Ha a Beale utca mesélni tudna) kelt majd életre. Monicával már találkozhattunk a Marvel Kapitányban, bár akkor még csak kislány volt. A karakter a képregények lapjain maga is szuperhőssé vált, és többek között Csodakapitány, Foton és Spektrum néven is futott.

d_9ithgxyay_b_z.jpg

Loki

Ugyancsak 2021 tavaszán érkezik Loki saját sorozata is, melyben a rajongók nagy örömére Tom Hiddleston visszatér majd a címszerepben. Kevin Feige elárulta, hogy a széria arra a Lokira fog koncentrálni, aki a Végjáték egy alternatív idővonalán megszökött a Tesseracttal együtt: „A kérdés, amit a Végjáték kapcsán többször tesznek fel nekem, mint bármelyik másikat, az, hogy hová ment Loki, és mi történt vele? A sorozatban választ kapunk majd arra, hogy hová is ment.” Hiddleston hozzátette, hogy ez a karakter nem járta végig azt az utat, amit a másik Loki a Thor: Ragnarökben, így ő még mindig ugyanaz az önző gonosztevő, akit a 2012-es Bosszúállókban láttunk. „Az utolsó dolog, ami vele történt, hogy a Hulk beledöngölte a padlóba. Szóval még nagyon sok pszichológiai fejlődés áll előtte.” – mondta a címszerepet alakító színész.

d_9jrnxw4aealsy.jpg

What If…?

A Marvel Disney+ csatornára szánt sorozatainak legkülönlegesebbike lehet a képregényolvasók által jól ismert What if…? koncepció animációs felélesztése, mely a Marvel-multiverzum alternatív idővonalait és történeteit térképezi fel, bemutatva egy-egy jól ismert sztori eltérő kimeneteleit. Úgy tűnik, hogy Robert Downey Jr. és Chris Evans kivételével szinte minden MFU-színész visszatér, hogy a hangját adja az általa megformált karakternek, Jeffrey Wright (Shaft, Casino Royale) pedig új belépőként kölcsönzi majd a Szemlélő orgánumát. A színész a következőket árulta el a karakteréről: „A Szemlélő egy entitás, egy nem földi entitás, aki minden létező dolgot megfigyel. Felügyeli a multiverzumot, és alkalomadtán belefolyik a földlakók ügyeibe, vagy nem. Ezt leszámítva a saját dolgával van elfoglalva.” A sorozat 2021 nyarán érkezik majd.

d_91zw0wwau9bud.jpg

Hawkeye

Ha társához, Fekete Özvegyhez hasonlóan mozifilmet nem is kap, de saját sorozatát végül sikerült kiérdemelnie Sólyomszemnek, aminek premierje 2021 őszén várható. A széria, melyben Jeremy Renner természetesen ismét íjat és nyilat ragad, Clint Barton és a fiatal Kate Bishop kapcsolatára koncentrál majd, akit Barton a képregényekhez hűen az új Sólyomszemnek képez ki az évad során. Renner szerint Bishop egy igazán nagyszerű karakter lesz, akit Clint azért vesz a szárnyai alá, hogy remélhetőleg egy nap jobb Sólyomszemmé válhasson, mint amilyen ő volt. A logó egyértelműen Matt Fraction és David Aja szenzációs Hawkeye-képregényeit idézi, szóval ha abból merít az alkotógárda, nincsen okunk panaszra.

d_9l7ntxkaaqxvs.jpg

(forrás: EW, ScreenRant)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6514973652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása