Ezekért az újdonságokért érdemes kilátogatnod a 41. Képregénybörzére

2019. július 12. - Marvel Magyarország

A hazai kiadók gondoskodnak a nyári olvasnivalónkról. 

kepregenyborze-2019-nyar-ajanlo.jpg

Július 14-én, vasárnap kerül megrendezésre a 41. Képregénybörze, amelynek ezúttal a KMO Művelődési Központ (1191. Bp., Teleki utca 50.) ad otthont. A program délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit és jelképes, 500 forintos belépőjegyet kell csak fizetni. A rendezvényt megelőzően újfent jelentkezünk megszokott ajánlónkkal a legújabb vagy éppen nemrég megjelent Marvel-képregényekről, amikért érdemes lehet a hétvégén kilátogatni a börzére, és megvásárolni őket. 

Pókember 2099 (írta: Peter David, rajzolta: Al Williamson)

Rögtön egy különlegességgel kezdünk, egyenesen a 90-es évekből.

Ez az évtized a nagy kísérletezések kora volt: ekkoriban alakult meg az Image kiadó, miközben a két régi motoros, a DC és a Marvel újabb irányzatok felé kezdett kacsingatni, melyek közül az egyik a cyberpunk volt. A DC részéről ennek eredménye lett a Batman Beyond-rajzfilmsorozat, míg a Marvel egy teljesen új, 2099-ben játszódó univerzumot épített fel, aminek legelső és máig legnépszerűbb címe a Pókember 2099.

A történet főhőse Miguel O'Hara, aki briliáns genetikusként egy az eredeti Pókember képességeit replikálni próbáló kutatásban vesz részt. Azonban egy baleset következtében végül ő tesz szert különleges szupererőkre, és kénytelen elmenekülni az őt alkalmazó megavállalat elől, hogy Peter Parker nyomdokait követve Pókemberré váljon.

A magyarul a Hihetetlen Pókember idei első különszámaként megjelent kötet igazi hamisítatlan cyberpunk kaland, nyakon öntve a 90-es évek jellegzetes képregényes rajzstílusával. A főhős pedig nem véletlenül a második legkedveltebb alternatív Pókember Miles Morales után, így akit csak egy kicsit is megfogott az alábbi ajánló, az feltétlenül szerezze be az amúgy kifejezetten egyedi borítódizájnnal megjelent füzetet. (Kingpin kiadó, 185 oldal, 2000 Ft)

Pókember: Polgárháború (írta: J. Michael Straczynski, rajzolta: Ron Garney)

A modern kori Marvel-képregények közül talán a legmeghatározóbb cím a 2000-es évek közepén megjelent Polgárháború. A történet mai napig érezhető változásokat idézett elő a Marvel-multiverzum fő helyszínén, a 616-os Földön. A fő minisorozat mellett a Polgárháború végiggyűrűzött az akkor futó összes címen, melyek közül a legmeghatározóbb egyértelműen az Amazing Spider-Man volt, hála Pókember központi szerepének az események során.

Ugyanakkor míg a Polgárháború már a harmadik magyar kiadását tapossa (legutóbb a Nagy Marvel-képregénygyűjtemény részeként jelent meg a napokban), a falmászó vonatkozó kalandjai ennél jóval bonyolultabb utat jártak be, hogy a hazai olvasók számára is elérhetőek legyenek. A történet első fele a Semic kiadó végnapjaiban jelent meg A Csodálatos Pókember utolsó két számában, míg a maradék a Kingpin-féle Hihetetlen Pókember első füzeteiben került kiadásra.

Habár az utóbbiak pár éve megéltek egy limitált számú újrakiadást, a sztori hiánytalan beszerzése még így is elég nehézkes lehet sokak számára. Ez most megváltozik, hiszen a Kingpin kiadó egy gyűjteményes kötet képében újra megjelenteti a teljes történetet, beleértve a Semic-éra alatt kiadott számokat is. Pókember-rajongóknak kihagyhatatlan vétel. (Kingpin kiadó, 240 oldal, 3800 Ft)

kepregenyborze-2019-nyar-ajanlo-2.jpg

Megtorló (írta: Garth Ennis rajzolta: Laurence Campbell)

A Marvel kifejezetten a felnőtt olvasókat megcélzó MAX-alsorozata már ismerős lehet a magyar olvasók számára is, hála Brian Michael Bendis Alias-köteteinek, amiket a Fumax jelentet meg. A Jessica Jones karakterét főszerepeltető noir-képregény mellett a MAX Comics másik központi címe Garth Ennis Megtorlója.

A többek között a Prédikátorért is felelős képregényes fenegyerek már korábban is írt Megtorló-sztorikat, ugyanakkor a karakterrel való munkásságának csúcsát egyértelműen a MAX inprint alatt megjelent füzetek jelentik. A brutális, véres történet kvint esszenciális Frank Castle, és a Kingpin kiadó gondozásában végre magyarul is elérhető lesz. Mondanunk sem kell, mind vizualitása, mind nyelvezete miatt elsősorban felnőtt olvasók számára ajánlott. (Kingpin kiadó, 100 oldal, 2000 Ft)

Marvel Kapitány (írta: Kelly Sue DeConnick, rajzolta: David Lopez)

A tavaszi megjelenések egyik kiemelt címe volt a mozifilmmel egy időben érkező Marvel Kapitány-kötet. A Fumax kiadó ismételten kitett magáért ezzel a képregénnyel, legyen szó akár a normál verzióról, akár a limitált kiadásról, melyet a keményvonalas rajongók szinte azonnal elkapkodtak a megjelenést követően.

Carol Danvers eddig egy jobbára ismeretlen karakter lehetett a magyar Marvel-rajongók számára (a néhai Marvel Extra kiadványokban Monica Rambeau szerepelt), amin legfőképp a Marvel stúdió produkciója változtatott. A film egyik legfőbb inspirációjául szolgáló képregény pedig újabb mélységekkel látja el a szuperhősnőt, és nagy eséllyel azokkal is megkedvelteti, akiknek a film után ez nem sikerült.

Kelly Sue DeConnick (aki egyébként a mozifilmben is cameózott) az egyik legtehetségesebb és legkreatívabb képregényíró a jelenleg alkotók közül. Az általa írt Marvel Kapitány egy igazán szerethető, vicces és jó szándékú főhős, és rajta kívül a mellékszereplők (élükön Carol flerkenjével, Csubival, valamint A galaxis őrzői Mordályával) is remekül lettek megírva. Emellett a történet egy hamisítatlan űrkaland, ami hangulatban többször idézi a Star Wars-filmeket. Ha valaki egy könnyed, szórakoztató képregényre vágyik némi humorral, annak ideális választás lehet ez a kötet. (Fumax kiadó, 296 oldal, 5850 Ft)

X-Men: Próteusz, X-Men: Sötét Főnix (írta: Chris Claremont, rajzolta: John Byrne)

A Képkocka kiadó gondozásában megjelenő, Chris Claremont által írt legendás X-Men sorozat is újabb kötetekkel érkezik a börzére. A Próteusz- és Sötét Főnix-sagák ikonikus sarokkövei az X-Men-mítosznak – utóbbit okkal próbálta meg másodjára is filmre vinni a Fox, még ha bele is tört a bicskájuk. Az eredeti történet azonban egy igazi időtálló klasszikus, amely bár az újságosokhoz majd csak ősz elején érkezik, a rendezvényen most a Próteusszal együtt beszerezhető lesz.

Ezt már csak azért is érdemes kihasználni, mert hasonlóan a sorozat második és harmadik kötetéhez, ehhez a két számhoz is jár egy ajándék füzet, ha együtt vásárolja meg őket valaki. A bónusz sztori ismételten a kezdeti Stan Lee és Jack Kirby érából kerül ki, ami a mutánsvadász Őrrobotok, valamint az őket feltaláló Bolivar Trask első színre lépését mutatja be.


Az idei év eddig kifejezetten erősen alakul új képregények terén, amit a fenti címek is alátámasztani látszanak. Ezenkívül rengeteg újdonság, folytatás is megjelenik, illetve az érdeklődök igazi képregényes különlegességeket is cserélhetnek és vehetnek a börzén. Szóval vasárnap irány a KMO Művelődési Központ!

Balogh Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3914941616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása