Vérgőzös képregényt ígér Rozsomák és Penge összecsapása

2019. április 15. - Marvel Magyarország

Képregényhírek: 2019/15. hét

kepregenyrovat-aprilis-fokep.jpg

Mint azt mostanra már megszokhattátok, ezúttal is egy nagyobb lélegzetvételű cikkben számolunk be nektek a legfontosabb külföldi, illetve hazai képregényes hírekről és újdonságokról. 

Júliusban érkezik a Wolverine vs. Blade Special első füzete, amely címéből adódóan két rendkívül veszélyes karaktert ereszt egymásnak most még ismeretlen okok folytán. A magazint Marc Guggeheim, az Arrow és a Legends of Tomorrow című tévésorozatok egyik alkotója írja, aki ezen felül a képregények területén sem idegen – sőt mi több, külön-külön már dolgozott mindkét címszereplővel. Az illusztrációért Dave Wilkins felel, és az ő borítóját láthatjátok tovább görgetve is, amelyen érdekes módon Loganen a 11 évvel ezelőtti harmadik X-Force sorozatban viselt felszerelése látható. Az eredeti Rozsomák egyébként csak nemrég tért vissza az életbe, miután éveken át halottnak számított, míg kedvenc vámpírvadászunk újonnan a Bosszú Angyalai csapatfelállását erősíti, szóval érdekes lesz látni, hol foglal helyet pontosan a Wolverine vs. Blade a Marvel kontinuitásában.

wolverinevsbladecover.jpg

Wolverine vs. Blade Special #1 Cover by Dave Wilkins

A Cosmic Ghost Rider, valamint az újraindult Guardians of the Galaxy és Venom képregénysorozatok írója, Donny Cates szállítja a Marvel soron következő nagy eseményét Absolute Carnage címen. Cates elárulta, hogy Ryan Stegmannal kiegészülve teljes értékűen visszahozzák Cletus Kasady-t a Marvel univerzumba, aki nemcsak minden eddiginél erősebb, de célja is meglehetősen nagyratörő: végezni akar mindenkivel, aki valaha is hordozott szimbiótát onnantól kezdve, hogy Peter megtalálta a fekete ruhát a Túlontúli bolygóján. Mivel azóta olyan eventeknek lehettünk tanúi, mint a Maximum Carnage vagy a tavalyi Venomized, gyakorlatilag minden fontosabb szuperhős beleesik Vérontó áldozatainak listájába. Az első számra viszonylag még sokat várnunk, ugyanis az Absolute Carnage augusztusban indul útjára.

absolutecarnage.jpg

Absolute Carnage #1 Cover by Ryan Stegman

Miután lezárul az év első nagy crossover eseményének számító War of the Realms, az egyik résztvevő biztosan nem fog hátradőlni: a Punisher Kill Krew című sorozatban Frank Castle kalandjait követhetjük, ahogy bosszútól fűtve teljesíti fogadalmát, miszerint a Tíz Birodalmat járva sorra vadássza le a korábban Földre támadó szörnyetegeket. A kőkemény szórakozásnak ígérkező képregényt Juan Ferreyra művésszel társulva Gerry Duggan, a közelgő Savage Avengers alkotója írja.

punkillkrew2019001-dc11.jpg

Punisher Kill Krew #1 Cover by Tony Moore

Tovább szilárdítva azt az aranyszabályt, hogy a képregények lapjain csak Ben bácsi marad örökké halott, júliusban vadonatúj szóló sorozattal debütál Loki, aki a War of the Realms első füzetében kíméletlenül életét vesztette – legalábbis eddig ezt hittük. Daniel Kibblesmith és a rajzokért felelős Oscar Bazaldua sztorijáról ennélfogva szinte semmi konkrétumot nem ismerünk, sőt, a legelső szám borítója csak még több kérdést vet fel: a csínytevés istene ezen épp egy hídon sétál végig, mögötte a színkavalkádban pompázó asgardi Bifröszt, kezében pedig Thor legendás fegyvere látható. A baj csak azzal van, hogy a Mjölnir elvileg elpusztult, mikor a Jane Foster-féle Thor utolsó csatájában belerepült a Napba, míg a Szivárványhíd Thor és Mangog összecsapása során semmisült meg. Remélhetőleg ezekre választ adnak a War of the Realms későbbi eseményei, köztük a Mjölnirre valamiért méltóvá váló Loki visszatérésével.

loki2019001_dc11.jpg

Loki #1 Cover by Ozgur Yildirim

Az elmúlt évek kifejezetten megosztó X-Men magazinjait követően a Marvel idén nyáron nem egy, hanem rögtön két újdonsült történettel próbál szerencsét, amelyeket Jonathan Hickman jegyez majd. Az író négy év után vállal ismét munkát a kiadónál, miután 2015-ben letudta az egész Marvel Multiverzumot átformáló Secret Wars eseményt. Az első rövid leírások szerint a House of X minisorozatban Charles Xavier leleplezi a teljes mutánsfajra kiterjedő tervét, amely kirántaná őket az emberiség árnyékából, a Powers of X pedig lerántja a leplet a mutánsok titkos múltjáról, jelenéről és jövőjéről, ami minden eddigi és soron következő X-Men sztorit új alapokra állít. Az előbbin Hickman Pepe Larraz, utóbbin R.B. Silva művészekkel fog dolgozni; a két képregény egymással párhuzamosan fut majd júliustól.

houseofx2019001-dc11.jpg

House of X #1 Cover by Pepe Larraz

powerofx2019001-dc11.jpg

 Powers of X #1 Cover by R.B. Silva

  • Március 31-én jelent meg a Fumax kiadó gondozásában a Kelly Sue DeConnick által írt Marvel Kapitány történetek közül a 2014-es sorozat első 13 része nagyalakú, keménytáblás kötetben, nagyjából háromszáz oldalon.
  • Az április 25-én megrendezésre kerülő könyvfesztiválra érkezik a Thanos Győz Donny Cates tollából, amely egyúttal a legfrissebb magyar nyelven megjelent képregény lesz valaha: a kötet ugyanis a Thanos (2016-2018) sorozat 13-18. valamint a 2018-as Thanos Annual 1. számát tartalmazza. A Thanos győz azonban nem csak emiatt érdekes, hiszen a sztori első számában debütált az azonnal rajongói kedvencé vált Kozmikus Szellemlovas, aki azóta már több saját minisorozatot is kapott, és az új Galaxis őrzői sorozatba is bekerült.
  • Szintén a Fumax jóvoltából Deadpool válogatás sorozat indul hazánkban Wade Wilson legjobb kalandjaiból. A kiadó tervei szerint idén négy kötet jelenik meg belőle, összesen több mint ezer oldalon. Az első ezek közül Deadpool: Zsémbes zsoldos címen érkezik a május 12-i képregényfesztiválra.
  • A nagyobb újságosoknál megvásárolható a Mega Marvel 4. száma, amely a Bosszúállók: Végtelen háború egyik inspirációjaként szolgált Végtelen Hatalom előzményeit mondja el Thanos szemszögéből. A 310 oldalas sztoriban az Őrült Titán összegyűjti a Végtelenség Ékköveit, ám terve megvalósításában az Ezüst Utazó próbálja őt kétségbeesetten megfékezni.
  • Friss hazai megjelenések: Már kapható a Nagy Marvel-képregénygyűjtemény aktuális kötete, a világformáló, gigantikus szereplőgárdát és még hatalmasabb összetűzéseket felvonultató Mutánsvilág. A Kingpin kiadónak hála beszerezhető A Hihetetlen Pókember legújabb száma, amiben kezdetét veszi a maga korának legjobb történetének számító Póksziget, illetve a második Marvel Legendákra is lecsaphattok, benne klasszikus Fantasztikus Négyessel.

(forrás: CBR, Newsarama)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6214763316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.04.15. 14:10:35

Ez a Penge vs Rozsi már most megvett!

Akarom most!
süti beállítások módosítása