Ezekért az újdonságokért érdemes kilátogatnod a 40. Képregénybörzére

2019. március 09. - Marvel Magyarország

Börze előtti ajánlónkban beszerzésre méltó címeket szedtünk össze.

tumblr_n9wsyp2uyr1qzo8iho4_1280.jpg

Holnap kerül megrendezésre az idei év első Képregénybörzéje, amely egyúttal sorban a 40. ilyen esemény lesz, ennek apropóján pedig igyekeztünk bemutatni az olyan friss képregényes megjelenéseket Marvel fronton, amiket akár a rendezvényen is lehetőségetek lehet beszerezni.

1. ALIAS: JESSICA JONES 2. (írta: Brian Michael Bendis, rajzolta: Michael Gaydos)

A szupererőkkel bíró alkoholista magánnyomozó története folytatódik – bár a nagy sikerű Netflix-sorozat a közelgő harmadik évaddal véget ér, a magyar rajongóknak még így sem kell elbúcsúznia a karaktertől a Fumax kiadónak köszönhetően. A tavalyi év őszi megjelenéseinek egyik koronaékszere volt az Alias, ami egyben a Marvel felnőtt olvasók számára kiadott MAX-alsorozatának első része. A sorozat második kötetében Jessica szokásához híven újabb bonyodalmakba keveredik, melyek során felbukkan a Hangya és a Póknő is. Akiknek az első kötet stílusa is tetszett, azok valószínűleg ezúttal sem fognak csalódni Bendis és Gaydos párosában.

alias-jessica-jones-borito.jpg

2. FENEGYEREK: SÁRGA (írta: Jeph Loeb, rajzolta: Tim Sale)

Jeph Loeb és Tim Sale egyike a képregényvilág ikonikus alkotóinak. Az Eisner-díjas páros legismertebb sorozata az ún. Color-trilógia (ami nem is olyan régen kvadrológiává bővült az Amerika Kapitány: Fehér kötet megjelenésével). Ezek az önálló történetek egy adott karaktert, egy színt és az ezekhez köthető motívumokat állítják középpontba. A Nagy Marvel-képregénygyűjtemény részeként hamarosan érkezik a Pókember: Kék, míg a Fumax legújabb képregényeinek egyikeként a Fenegyerek: Sárga. Kevesen tudják, hogy Matt Murdock a mára már klasszikusnak számító vörös ördögruha mellett más jelmezeket is hordott: A netflixes sorozatban láthattuk a hős fekete szerelését, ugyanakkor kezdeti éveiben sárga színű volt az álruhája. A kötetben ezeket a korai éveket tárják az olvasó elé, miközben kicsit jobban megismerjük Matt apjának halálát, és annak körülményeit is.

fenegyerek-sarga-borito.jpg

3. AZ ÚJ BOSSZÚ ANGYALAI: OSTROM (írta: Brian Michael Bendis, rajzolta: Mark Morales, Olivier Coipel)

Bendis Új Bosszú Angyalai története a tetőpontjához érkezett: Osborn bűnözőkből összeállított Bosszú Angyalai ostrom alá veszik a Kolorádói-sivatagban újjászületett Asgardot, miközben a jól ismert hősök a régi ellentéteket félretéve ismét egyesítik erőiket, hogy kisegítsék Thort és barátait. A Kingpin kiadó egyik legrégebben futó sorozata végéhez ér ebben a monumentális csatát bemutató kötetben.

uj-bosszu-angyalai-ostrom-borito.jpg

4. PÓKEMBER: KITÖRÉS (írta: Tony Bedard, rajzolta: Raul Fernandez, Manuel Garcia)

A Kingpin idén útjának indítja legújabb, Marvel Legendák névre keresztelt sorozatát, melyben válogatott történetek kerülnek majd kiadásra az amerikai formátumnak megfelelő méretben. Ennek első kötete egy Stan Lee emlékválogatás lett volna, ám miután a kiadónak sajnos el kellett tolnia a tervezett megjelenést, helyette a sorozat debütáló címe a Pókember: Kitörés lett, amely – ahogyan azt a cím is sugallja – az Új Bosszú Angyalai nyitókötetének kiegészítő története, melyben Pókember a megszökött szuperbűnözőket igyekszik levadászni. Maga a Kitörés nemrég újra megjelent a Nagy Marvel-képregénygyűjtemény részeként, és mint ilyen, ez a füzet remek kiegészítésként szolgál hozzá.

pokember-kitores-borito.jpg

5. MEGA MARVEL: THANOS (írta: Jim Sterlin, rajzolta: Ron Lim)

A Bosszúállók: Végtelen háború bemutatójának alkalmából tavaly újrakiadásra került Végtelen Hatalomban láthattuk, mit művelt Thanos a Végtelen Kesztyűvel, miután célját beteljesítve egyesítette a Köveket – de mégis hogyan szerezte meg őket a kozmosz legerősebb lényeitől? Ezt mondják el a Mega Marvel negyedik kötetébe belekerült történetek, miközben kicsit jobban megismerheti az olvasó magát az Őrült Titánt is. A kötet tökéletes kiegészítője a Végtelen Hatalomnak, de mindenképp érdekes olvasmány azoknak is, akik csak Thanosból szeretnétek többet látni, így véleményünk szerint minden rajongó gyűjteményében ott a helye.

mega-marvel-thanos-borito.jpg

Mint láthatjátok, idén is érdemes lesz ellátogatni a Börzére, vagy legalább utólag beszerezni néhány címet, hiszen ismételten jobbnál jobb új kiadványok érkeznek magyar nyelven. És még csak most kezdődött el az év!

Írta: Balogh D.

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2214679350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása