Meghaladta a négymilliárdot a Marvel Studios idei bevétele

2018. szeptember 10. - Marvel Magyarország

A Pénz Kő mindvégig ott volt Kevin Feige kezeiben.

marvel-avengers-infinity-war-tokyo-metro-stamp-rally-poster_1.jpg

Valóban nem csalt a szemetek a cím olvasásakor, a Marvel Moziverzum készítéséért felelős stúdió 2018-as összbevétele meghaladta a négymilliárd dollárt (természetesen ez nem mind zsebre megy, de most nem is a pénzügyi megoszlásokról tervezünk nektek beszámolni). Ehhez az összeghez elegendőnek bizonyult mindössze három film, a Fekete Párduc (1,347 milliárd), a Bosszúállók: Végtelen háború (2,036 milliárd), valamint A Hangya és a Darázs, amely jelen pillanatban 610,2 milliónál jár.

A stúdiónak eddig sem volt oka szégyenkeznie bevételi szempontból, de a fenti összeggel magasan megugrották az eddigi éves rekordjukat, ami tavaly 2,6 milliárd dollár volt olyan produkciókkal, mint A galaxis őrzői vol. 2 (863,7 millió), a Pókember: Hazatérés (880,1 millió, még ha ez a Sony markát is ütötte) és a Thor: Ragnarök (853,9 millió). A 2018-as megjelenéseik átlagosan 1,3 milliárd dollárt hoztak a kasszára, és ez a szám még mindig nőhet valamennyit, amíg Hangyáék húzzák a mozikban.

A fent említett alkotások sikereiről mi is folyamatosan beszámoltunk nektek, de azért a legfontosabbakat jó apropó ebben a cikkben újra feleleveníteni. Ryan Coogler rendezése amellett, hogy több mint 700 millió dollárt termelt csak az Egyesült Államokban, amire előtte egyetlen szuperhősfilm sem volt képes, minden idők legeredményesebb önálló képregény-adaptációja lett. A Végtelen háború esetében is helytálló az utóbbi tagmondat az "önálló" szót leszámítva, hiszen a Bosszúállók harmadik menete a kétmilliárd dolláros összbevételt is meghaladta. A Hangya és a Darázs ugyan valamivel "apróbbnak" tűnik az előző adatok ismeretében, de azzal a 610 millióval nem csak az első részt fejelték meg közel egy százassal, de a franchise-ot is átlendítették a milliárdon.

Ezekkel az egészen elképesztő számadatokkal még több oka van az idén tízéves Marvel Moziverzum (amely egyébként minden eddigit egybevéve már a 17 és fél milliárdot tapossa) alkotóinak az ünneplésre. 

(forrás: Box Office Mojo)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2614231987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása