Rekordidő alatt túl az egymilliárdon a Bosszúállók: Végtelen háború

2018. május 06. - Marvel Magyarország

Még egy rekordot sikerült megdönteni a második héten.

infinity_war_233_update.jpg

Mindössze tizenegy nappal a világpremiert követően, a Bosszúállók: Végtelen háború máris átlépte az egymilliárd dollárt a mozipénztáraknál, ráadásul úgy, hogy a világ egyik legnagyobb mozis piacának számító Kínában csak május 11-én mutatják be. Ezzel az eredménnyel sikerült megugrania az eddigi rekordtartó Star Wars: Az ébredő Erőt, aminek 2015 decemberében tizenkét nap kellett a szóban forgó összeg eléréséhez.

A múlthéthez képest 56%-ot esett az érdeklődés a Végtelen háborúra (az Ultron koránál három éve ez 59%, a Polgárháborúnál 60% volt), de Az ébredő Erő mögött még így is a valaha volt második legnagyobb bevételt produkálta a második hétvégéjén. Világszinten a film 1,164 milliárd dollárnál jár, melyhez az Államokban 450 millió dollárral, míg nemzetközileg 713,3 millióval járultak hozzá a nézők. A Marvel Studios új alkotása jelenleg az ötödik legjobban hozó produkció a szuperhős műfajban, azonban ilyen tempóval és a hamarosan esedékes kínai nyitánnyal jó eséllyel felülmúlhatja elődjét, az első Bosszúállókat (1,518 milliárd dollár).

Az iparág történetében eddig 34 film bevétele haladta meg az egymilliárdot, ebből hat a Marvel Studios által készült (a Bosszúállók mindhárom része, az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Vasember 3. és a mozikban még mindig futó Fekete Párduc, ami jelenleg minden idők kilencedik legsikeresebb mozifilmje).

Joe és Anthony Russo rendezésének köszönhetően tegnap már több mint három milliárd dollárt kaszált 2018-ban a Walt Disney Studios, amivel a saját 2016-os rekordjukat is megdöntötték (két évvel ezelőtt egy nappal később, május 6-án érték el ezt a bevételi álomhatárt).

(Forrás: Deadline, Box Office Mojo)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8513895020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása