Hazai képregénydömping és nagy külföldi visszatérők

2018. február 01. - David_Blake

Képregényhírek: 2018. január

kepregenyhirek-regi-update.jpg

Véget ért 2018 első hónapja, és mint ilyen, most is több bejelentés történt mind hazai, mind külföldi fronton az idén érkező képregényes megjelenések kapcsán. Havonta jelentkező összefoglalónkkal most ezekből hozunk el nektek párat.

HAZAI HÍREK

Kezdésnek mindjárt érdemes megemlíteni a magyar megjelenéseket, ugyanis a decemberi cikkünkben említettek mellett idén több új izgalmas dolog is körvonalazódott az idén érkező képregényekkel kapcsolatban.

Elsőnek érdemes megemlíteni, hogy napokon belül, egész pontosan február 10-én érkezik a Kingpin kiadó égisze alatt Marvel+ első idei különszáma, amely a tavaly megkezdett X-Faktor történet harmadik kötetét foglalja majd magában. A 144 oldalas képregény 1950 Ft-os áron lesz majd kapható.

Március 25-én kerül megrendezésre a 37. Képregénybörze, amelynek debütáló kiadványa a Mega Marvel-sorozat második kötete, ami nem más, mint a Venom: Halálos védelmező című történet. Ahogy azt a rendező megerősítette, az idén mozikba kerülő, Tom Hardyt szerepeltető Venom-film is sokat merített a képregényből, és mi is biztosak vagyunk benne, hogy a tavaszi Börze egyik legkelendőbb kiadványa lesz majd.

27336921_1576587165742670_6620984642844757927_n.jpg

Tavaly év végén szinte a semmiből bukkant fel a Képkocka kiadó, akik a Chris Claremont-féle, mára már klasszikusnak számító X-Men történetek magyar megjelentetését tűzték ki céljuknak. Ezekből ugyan néhány már megjelent a '90-es években a Semic jóvoltából, de többnyire hiányosan, illetve maguk a füzetek is nehezen beszerezhetőek napjainkban. Már csak ezen okokból kifolyólag is üdvözölendő kezdeményezés a kiadvány, aminek első kötete, az Új nemzedék január 9. óta beszerezhető az újságárusoknál. A 176 oldalas képregény 3999 Ft-os borítóáron kapható.

Egyúttal a kiadó nemrég bejelentette a 2018-ra tervezett két kötetét is. A második rész a "Mint Főnix a hamvaiból", a harmadik a "Magneto diadala" címet viseli, mindkettő nagyobb oldalszámmal, az X-Men 101-121. történeteket fogja tartalmazni, közvetlenül folytatva az Új nemzedék eseményeit.

A kiadványok valamivel vastagabbak lesznek a korábbi számnál, így kereskedelmi áruk ezúttal  4490 Ft lesz, és a nyár folyamán jelennek majd meg. Az előfizetők 4000 Ft/db áron kapják meg a könyveket, 950 Ft-os szállítási díjjal. Egyúttal a kiadó különleges ajándékkal készül azon előfizetőinek, akik még május 31-ig jelzik előfizetői szándékukat: Ez nem más, mint a Stan Lee, és Jack Kirby páros nevével fémjelzett, eredetileg 1963-ban megjelent 24 oldalas első X-Men szám magyar nyelvű replikája.

Javában "dübörög" a Nagy Marvel Képregénygyűjtemény magyar kiadása is. Az előfizetők már egy jó ideje a birtokukban tudhatják a sorozat harmadik kötetét, ami A hihetetlen Pókember: Hazatérés és az X-Men: Adottság után a mai naptól fogva az újságosoknál is elérhető. A Bosszú Angyalai: Káosz korábban már megjelent a Kingpin gondozásában, ugyanakkor manapság eléggé hiánycikknek számít, egyúttal a keménykötetes kiadás tartalmazza az "Avengers Finale" című sztorit is, ami a fő történetet zárja le/egészíti ki. Egyúttal ez lesz az első kötet, amely a "standard" 2890 Ft-os áron vásárolható meg. A Képregénygyűjtemény közeljövőben várható címeiről ITT kaphattok pontos tájékoztatást.

KÜLFÖLDI HÍREK 

Az év utolsó és első hónapjaiban mindig több bejelentés történik új képregények terén, és bár az igazi nagy bombák már decemberben felrobbantak, azért ebben a hónapban is történt egy-két érdekes fejlemény az Ötletek Háza táján.

Érkezik például az új Exiles képregény, amely különböző alternatív univerzumokból származó hősöket indít majd különféle kozmikus és interdimenzionális kalandokra. Az április 11-én debütáló füzet lapjain többek között találkozhatunk majd a veterán Exiles tagnak számító mutáns Blinkkel, Khannal (a Kamala Khan-féle Ms. Marvel egy alternatív, felnőtt változata) és Iron Laddal, aki Kang, a hódító egy jó útra tért alteregója. A csapat legérdekesebb tagjai azonban talán Wolwie, Rozsomák karikatúraszerű rajzfilm megfelelője, és Valkűr egy olyan verziója, amely a Tessa Thompson által a Thor: Ragnarökben megformált karakteren alapul. “Bár szó szerint nem a Marvel Filmes Univerzumból származik, ez a Valkűr mégis tekinthető Tessa Thompson Ragnarökben játszott karaktere rajzolt megfelelőjének... feltekerve a maximumra" – nyilatkozta a sorozat írója, Saladin Ahmed.  Megjelenés április 11-én.

exiles-001-cvr-marquez-1.jpg

Szintén áprilisban érkezik a Cullen Bunn író által fémjelzett Venomized. Az ötrészes minisorozat lényegében a Venomverse direkt folytatása: A Poison nevű, szimbiótákkal táplálkozó idegen faj célja ezúttal a Marvel univerzum hőseinek megfertőzése a Klyntar szimbiótákkal... Hogy aztán velük együtt fogyaszthassák el őket! Ha mást nem, abban biztosak lehetünk, hogy az első számmal párhuzamosan megjelenő képregények ismételten kapnak majd rendkívül menő, "venomizált" borítókat, hasonlóan a Venomverse kezdéséhez. Megjelenés: április 4.

A "klasszikus karakter, klasszikus sztorijának újra elmesélése modern karakterrel" sorozathoz ezúttal a magyarul is megjelent Old Man Logan-történet csatlakozik áprilisban, ugyanis az All-New Wolverine #33 számával kezdetét veszi az Old Woman Laura-sztoriszál. Tom Taylor története az eredetivel szemben nem egy poszt-apokaliptikus disztópia lesz, hanem éppen ellenkezőleg. Old Woman Laura világában a hősöknek sikerült elhozni a jövőben a globális békét, és Laura szuperhős alteregóját félretéve uralkodik, mint Madripor királynője. Egy gonosz erő felbukkanása azonban rákényszeríti, hogy újra magára öltse Rozsomák kosztümét, és kieressze karmait.

Tony Stark a 2016-os Civil War II eseményei óta kómában feküdt, és mentoráltja, a fiatal Riri Williams tevékenykedett helyette Ironhearth néven (illetve Doctor Doom az Infamous Iron Man sorozat lapjain), azonban az áprilisi Invincible Iron Man füzetben végre visszatér Vasember (ennek előszelét már láthattuk a Legacy #1 számában), hogy stílszerűen "ünnepelje" a májusban érkező #600 részt.

A jubilleumi szám egyúttal Brian Michael Bendis egyik utolsó Marvel-története lesz. A DC-hez átigazoló író helyét nem más veszi át, mint a szintén veteránnak számító Dan Slott, aki 10 éven keresztül dolgozott a Pókember képregényeken. Az általa meghatározónak számító éra a The Amazing Spider-Man #801 számával ér majd véget.

(forrás: CBR, Newsarama)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5213621802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása