DeWanda Wise egy klasszikus karaktert alakíthat a Marvel Kapitányban

2018. január 06. - Marvel Magyarország

Cikkünkben megismerkedhettek Monica Rambeu-val.

monica_rambeau_earth-616_from_captain_america_and_the_mighty_avengers.jpg

Tegnap jött a hír, hogy a Spike Lee Netflixen futó sorozatának (She's Gotta Have It) főszerepét játszó DeWanda Wise csatlakozott a Captain Marvel stábjához. Bár a hírben nem fedték fel az általa alakított karaktert, de a rajongók máris belevágtak az elméletgyártásba és egy elég hihető ötlettel álltak elő, miszerint a színésznő Monica Rambeu (a többek között Spectrum néven ismert szuperhőst) játszhatja az Oscar-díjas Brie Larson nevével fémjelzett filmben. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy a teóriák szerint miért lenne értelme szerepeltetni Monicát, röviden bemutatjuk őt a továbbiakban.

1982 januárjában a Marvel megjelentette a The Death of Captain Marvel című képregényt, amiben Mar-Vell, a karakter eredeti inkarnációja – ahogy azt bizonyára könnyedén kitaláltátok – meghalt. Kevesebb mint egy évvel később az Amazing Spider-Man Annual #16 számában bemutattak egy vadonatúj hőst Monica Rambeau néven, aki átvette Marvel Kapitány szerepét és öt éven át az akkori Roger Stern által írt, John Romita rajzaival illusztrált Bosszú Angyalai felállás tagja is volt – ráadásul annyira népszerűnek bizonyult a rajongók körében, hogy egy bizonyos ideig Monica maga lett a csapat vezetője.

Azóta számos alkalommal változtatták a nevét (Marvel Kapitány identitását Mar-Vell fia vette át tőle, így Foton lett belőle, majd később Pulsarként, jelenleg pedig Spectrumként ismerhetjük). Monicának volt némi összetűzése Carol Danvers-szel, amikor az fel kívánta venni Marvel Kapitány nevét (részben azért, hogy tisztelegjen régi barátja, Mar-Vell előtt, aki nagyban felelős volt Carol képességeinek megszerzésében). Ez a vita végül szoros kapcsolatot alakított ki a két hősnő között, olyannyira, hogy mindketten tagok voltak a Secret Warst követően alakult Ultimates csapatában.

Monicából ezáltal jó eséllyel válhatna fontos mellékszereplő Captain Marvel 2019-ben érkező saját kalandjában. Jeleznénk, természetesen ez továbbra is csak spekuláció, Wise castingjának részleteit egyelőre hét lakat alatt őrzi a stúdió. Larson és mellette jelenleg Samuel L. Jackson (Nick Fury), Jude Law (Walter Lawson/Mar-Vell), valamint Ben Mendelsohn egy nem tisztázott ellenség szerepében erősíti a színészgárdát.

the-knockturnal-dewanda-wise-by-jason-bell.jpg

(forrás: Heroic Hollywood)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7113554135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása