A Pókember: Hazatérés gonosztevőjéről beszélt Michael Keaton

2017. március 28. - Marvel Magyarország

Kiderült egy-két dolog a Michael Keaton alakította Keselyűről. 

r7p2xdx_1.png

Az USA TODAY szerkesztősége exkluzív riportot készített a Pókember: Hazatérés rendezőjével és Michael Keatonnal, akik Keselyűről árultak el néhány információt. Mint kiderült, nagyban különbözik többek között a Bosszúállók ellenségeitől, Lokitól és Thanostól egy igen fontos értelemben: Ő jelentéktelen. "Az egész megközelítésem a filmhez azon alapszik, amit már láthattunk a Marvel univerzum kisebb szegletében" – utalt a filmet jegyző Jon Watts (Cop Car) a méltán népszerű Netflix sorozatokra. "Láttuk, milyen érzés milliárdos feltalálónak vagy egy skandináv istennek lenni. Láttuk ennek a világnak a legtetejét. De azt sose láttuk, milyen csupán egy átlagos fickónak lenni."

A tollas szörnyeteg 1963-ban debütált a képregényekben azzal a megtiszteltetéssel, hogy ő volt a második gonosztevő, akivel Póki valaha szembenézett. Keselyű a filmben jóval modernebb felszerelést kap félelmetes high-tech szárnyakkal, ezek mellé pedig egy szimpatikus munka is járul. "Tizennégy korábbi Marvel filmben számtalan szuperhőscsatát láttunk már óriási pusztítást maguk után hagyva. Adrian Toomes kékgalléros fickó, egy New York-i roncsmentő cég vezetője, amely az ilyen esetek után tisztítja meg a várost. Azonban igen felbosszantja őt, amikor egy nézeteltérést követően egy Tony Stark által alapított kormányzati szervezet lépéseket tesz annak érdekében, hogy átvegye cégének a helyét." 

Toomes-nak fel kell kell vennie a kesztyűt Vasember nagy befolyású alteregójával, árulta el Eric Hauserman Carroll, miközben ő maga "egyfajta sötét Tony Starkká válik": Ő és csapata – beleértve Rengetőt (Bokeem Woodbine) és a Pléhsusztert (Michael Cernus) – idegen eredetű tárgyakat és fejlett technikát szerez be, amiből hihetetlen erejű fegyvereket gyártanak és kereskednek velük. "Úgy véli, ha van annyi pénze és hatalma, nagyobb befolyása lesz az életére" – tette hozzá Carroll. Azonban ez a biznisz nem tart sokáig, elvégre a barátságos és közkedvelt Pókemberünknek (Tom Holland) is van hozzá egy-két szava.

"Néhány ember saját magát látja áldozatnak – ezzel ő is így van egy kicsit" – árulta el Keaton a karakteréről. "Valószínűleg erős indokokat tud felsorolni arra, hogy vele sosem bántak tisztességesen – egy rakás 'Miért nem én? Hol az én jussom?' kérdés." Watts merített némi ihletet Keselyű földhözragadt jelleméhez John C. Reilly figurájából az első A galaxis őrzőiből (ő játszotta Rhomann Deyt), aki szintén egy normális fickó volt, míg egy kozmikus élet-halál helyzethez kellett felzárkóznia.

"Szeretem az elképzelést, miszerint ezekbe a hatalmas filmekbe beleraksz egy olyan extrát, akinek egész más véleménye van a körülötte zajló dolgokról" – mondja a direktor. "Néha csak félvállról lerombolják az egész várost, hihetetlen és megmagyarázhatatlan dolgok történnek, mire mindenki ennyit reagál: 'Eh, mindegy.' "Hasonlóan, ahogy Peter Parker átlagos tinédzser szemekkel látja az általunk ismert Marvel univerzumot, úgy Keaton karaktere úgy látja ezt a világot, ahogy egy teljesen átlagos bűnöző. És ez nagyon izgalmas. Gondoljatok arra az őrületesen sok szemétre, amiket hátrahagynak a korábbi Marvel történetekben. Ki takarítja fel mindazt? Ki teszi rendbe a várost egy Chitauri szörny után? Hétköznapi fickók? Egy ügynökség?" A Marvel Moziverzum egy olyan hely, "ahol egyszerre lehetsz gazember és egy magánszemély is. Szupergonosznak lenni nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs egy teljes munkaidős állásod."

17545329_1673838402633017_5925183153259898472_o.jpg

(forrás: USA TODAY)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1712376285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása