Szétesett a Marvel és a Sony Pictures egyezsége: Pókember kiszállhat a Marvel Moziverzumból

2019. augusztus 20. - Marvel Magyarország

Kevin Feige nem lesz ott a további Pókember-filmek mögött?

df-15250_rv2.jpg

Talán szabad kijelenteni, hogy az elmúlt években az aranykorát élte az élőszereplős Pókember, mióta a Marvel stúdió és a Sony Pictures sikeresen megegyezett a karakter filmes jogait illetően. Ennek értelmében az előbbi felhasználhatta a karaktert a saját filmjeiben és mind az önálló, mind a csapatfilmekben teljes kreatív kontrollt élvezett, a Sony pedig amellett, hogy állta az önálló filmjei produkciós és marketing költségeit, természetesen az ebből származó bevétel is őket illette. A Deadline legújabb értesülései szerint a két fél nem tudott megegyezni a további Pókember-filmek finanszírozását illetően, ami a minap ahhoz a döntéshez vezetett, hogy Kevin Feige és a Marvel kihátrált a hálószövő jövőbeli produkcióiból. 

Mindez közvetlenül azután, hogy a pár hónapja bemutatott Pókember: Idegenben (ami amellett, hogy lezárta a Marvel Moziverzum első három fázisát, kvázi előléptette a címszereplőt a jövőbeli történetek egyik kulcsfigurájává) nemcsak meghaladta az egymilliárd dolláros bevételt világszinten, amire eddig egyetlen Pókember-film sem volt képes, de a napokban hivatalosan is a Sony Pictures legjövedelmezőbb alkotása lett a 2012-ben bemutatott Skyfall című James Bond-filmet megelőzve. A mai döntés hátterében állítólag az áll, hogy a sztorira és a karakterekre vonatkozó beleszóláson túl a Disney azt akarta, hogy a jövőben készülő Pókember-filmek bevételén fele-fele arányban osztozzanak a Sonyval, természetesen azzal a feltétellel, ha a gyártási költségvetés felébe is beszállnak. A Sonynál hallani sem akartak erről, és ragaszkodtak az eredeti megállapodás kikötéseihez (miszerint minden pénz az ő markukat üti), ami végül azt eredményezte, hogy Feige és a Marvel többé nem segédkezik Peter Parker soron következő filmjeinek lebonyolításában. 

Mert mint azt a jelentésből megtudhattuk, a két MFU-ban játszódó szólófilm rendezője, Jon Watts még egy harmadik és egy negyedik Pókember elkészítésére is leszerződött, ráadásul ugyanez vonatkozik a címszereplőt alakító Tom Hollandra is. Amennyiben a két félnek valóban nem sikerült közös nevezőre jutnia a fenti kérdéskört illetően, az azt jelentené, hogy A csodálatos Pókember-szériához hasonlóan immár minden kreatív döntés a Sony producereinek a kezében lesz, és a barátságos és közkedvelt falmászónak innentől semmilyen köze nincs a nagyobb Marvel Moziverzumhoz (annak ellenére, hogy Holland karaktere a Bosszúállók világának szerves része egészen az Amerika Kapitány: Polgárháború óta).

Habár az eredeti forrásban tényként kezelték az egyezség széthullását, idő közben egyre több hírportál arról számol be, hogy ugyan valóban megfeneklett a két stúdió közötti egyezkedés, valójában még nincs veszve minden, és az sem képtelenség, hogy a szóban forgó felek visszaüljenek a tárgyalóasztalhoz egy mindkettejük számára megfelelő kompromisszum reményében. Mindenesetre az már most biztosra vehető, hogy a Marvel stúdió nélkül esélye sem lenne a jelenleg fejlesztési fázisban járó Pókember-filmeknek megismételnie a Hazatérés és az Idegenben sikereit, szóval bizakodunk a minél pozitívabb további fejleményekben.

(forrás: Deadline)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6915017478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása