Elemeztük a Bosszúállók: Végtelen háború Super Bowl előzetesét

2018. február 05. - Marvel Magyarország

Már csak ezért is nagyszerű volt az idei Super Bowl.

infinity-war-fokep-cpt-america.jpg

A New England Patriots és a Philadelphia Eagles mérkőzésével az éjszaka folyamán lezajlott a 2018-as NFL szezon döntője, ami a sportrajongókon túl a filmek kedvelőinek is jeles eseménynek számít minden évben. A Super Bowl ugyanis minden túlzás nélkül a legnézettebb televíziós program az Államok lakóinak körében, ezért egyes stúdiók rekordösszegért vásárolnak TV szpotokat különböző produktumaik népszerűsítésének céljából. A Disney részéről a Bosszúállók: Végtelen háború és a Solo: Egy Star Wars-történet kapott egy-egy rövid kedvcsinálót, mi pedig értelemszerűen az előbbit vettük nagyító alá és elemeztük képkockáról képkockára.

infinity_biggame_1.png

Az előzetes egy közös Vasember (Robert Downey Jr.), Pókember (Tom Holland) és Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) pillanattal nyit, amint a három hős nagyon merev tekintettel fürkészik valamit. Egyesek szerint itt Thanos űrhajója, a Thor: Ragnarök stáblistás jelenetében feltűnt II. Szentély fedélzetén vannak - ezt a teóriát sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, bár Póki arckifejezéséből (ami inkább tűnik őszinte meglepettségnek, mintsem félelemnek) ítélve valószínűbb, hogy most találkoznak először a Galaxis Őrzőivel egy egyelőre ismeretlen helyszínen.

infinity_biggame_2.png

A hivatalos teaser után újabb Vízió (Paul Bettany) és Wanda (Elizabeth Olsen) közti pillanatot kapunk, ami talán magyarázatot ad az android előző ízelítőben sokakat meglepő emberi alakjára. Ezen a snitten Wanda épp varázserő használatával babrál valamit a Vízió fejében található Elme kővel - könnyen el tudjuk képzelni, hogy az ő segítségével lesz képes emberi formát ölteni.

infinity_biggame_3.png

Az Őrzők éppen megérkeznek valahova, a környezetük alapján ráadásul feltételezhetjük, hogy oda, ahol előbb Vasemberékkel találkoztunk. A csapat egyértelműen hiányos, hiszen itt csak Űrlord (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Mantis (Pom Klementieff) és Drax (Dave Bautista) kvartettje van jelen - későbbi bevágásokból össze lehet rakni, hogy Mordály és serdülő Groot egy másik Bosszúállóval folytatnak magánakciót.

infinity_biggame_4.png

Ennyit arról, hogy Póki kicsiben űzné a hősködést. Miután megedzette a magasságtól való félelmét a Washington-emlékműnél, most a Föld sztratoszférája felé veszi az irányt azon a gyűrű alakú űrhajó oldalán kapaszkodva, amire a legutóbbi előzetesben bejelez a pókösztöne az iskolabuszról. Érdekes, hogy itt még az Amerika Kapitány: Polgárháborúban és Hazatérésben látott jelmezét viseli, így ez a jelenet nagyjából a film első negyedére lőhető be, mielőtt megkapná Tonytól a valamivel űrbiztosabb Vaspók páncélt.

infinity_biggame_5.png

Kétségkívül az előzetes egyik legérdekesebb pillanata a következő. Úgy tűnik, hogy Víziót szépen helybenhagyta Proxima Midnight és Corvius Glaive támadása, ráadásul mintha az Elme kő hiányozna a homlokából. A helyszín valószínűleg a New York-i Bosszúállók létesítmény, a Kapitány (Chris Evans) és Natasha (Scarlett Johansson) jelenléte alapján pedig a wakandai csata után járhatunk ekkor, amiben mindketten részt vesznek. Steve mögött Wanda is kiszúrható.

infinity_biggame_6.png

"(...) És adjatok egy pajzsot ennek az embernek!" Valaki teljesítette T'Challa (Chadwick Boseman) parancsát, elvégre itt már egy vadonatúj, wakandai pajzsot láthatunk a Kapitánynál, ami valószínűleg rejt néhány meglepetést a tarsolyában. Bár biztos jó hasznát fogja venni a Thanos serege elleni összecsapáskor, azért bízunk benne, hogy a film második felében visszakapja Tonytól a klasszikus, amerikai színeiben pompázó fegyverét.

infinity_biggame_7.png

Látszólag Tony nem akármilyen volumenű technológiával készül Thanos inváziójára, a mellényéből másodpercek alatt előúszó páncélzat legalábbis jól jöhet még az elkövetkezendő csatáknál. Ez a snitt a korábbi előzetes képsorainak folytatása lehet, ahol Vasember Strange doki, Wong (Benedict Wong) és Bruce Banner (Mark Ruffalo) oldalán, New York utcáin valamilyen veszélyre lesz figyelmes. 

infinity_biggame_8.png

Mintha egy öntödét figyelhetnénk meg Groot mögött ebben a jelenetben, aki Mordállyal és Thorral együtt elszakad az Őrzőktől egy saját kalandra. Ezen a ponton jöhet képbe a Trónok harcából ismeretes Peter Dinklage karaktere, aki nagyjából egy évvel ezelőtt csatlakozott a Végtelen háború stábjához egy titokzatos szerepben. A legvalószínűbb elméletek szerint egy Eitri nevű törpét játszhat, aki a képregényekben megalkotta a Mjölnirt - nem kizárt, hogy Thorék egy új fegyver beszerzésének céljával keresik őt fel, miután a mennydörgés istene elvesztette legendás kalapácsát a Ragnarök eseményeikor.

infinity_biggame_9.png

Bucky Barnes újratöltve - a Polgárháború stáblistás jelenetében ugyan ismét hűvösre teszik, de mint a Végtelen háborúhoz kiadott előzmény képregényből megtudjuk, T'Challa testvére sikeresen kitörli a tudatából a Tél Katonájaként beprogramozott jelszavas indítósort. Emellett először vehetjük szemügyre a wakandai vibrániumból készült új karját is, amit alig várunk akcióban.

infinity_biggame_10.png

A képsorok kellően hatásos betetőzéseként megkaptuk magát az őrült titánt is, aki véleményünk szerint minden egyes új anyagon egyre részletgazdagabb és szebben animált. Egyelőre nem mutattak sokat Josh Brolin karakteréből a készítők, de merjük remélni, hogy ez a titokzatosság egy remekül összerakott gonoszt ígér.

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1313636794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása