Feltörekvő rendezőt jelöltek ki a Marvel Kapitány 2. élére

2020. augusztus 06. - Marvel Magyarország

Egy újabb független filmes alkotó kapott lehetőséget.

marvel-kapitany-cikk-fokep-9.jpg

A 2019-es Marvel Kapitány volt a Marvel első női főszereplővel forgatott szuperhősfilmje, és bár a világszerte 1,1 milliárd dolláros jegybevétel mindig garancia a folytatásra, a megosztó nézői fogadtatást látva az hamar világossá vált, hogy nem árthat a vérfrissítés. Mint ilyen, az első filmet íróként és rendezőként is jegyző Anna Boden és Ryan Fleck nem vesznek a részt a folytatás elkészítésében, s helyettük egy női filmes megtalálásában reménykedett a Marvel, ami feladatot sikerrel abszolvált.

Legalábbis erről értesített minket a Deadline, a hírportál információi szerint ugyanis egy feltörekvő alkotóra hárul a felelősség, hogy filmre vigye a pletykákban a szuperhősfranchise egyik legfontosabb állomásaként beharangozott Carol Danvers második kalandját: a szerencsés kiválasztott Nia DaCosta, a kritikuskedvenc Little Woods című western rendezője, aki azóta a Kampókéz közelgő feldolgozása, valamint a Nagykutya című brit bűnügyi sorozat esetében is kamatoztathatta már tehetségét. A stúdió szemmel láthatóan folytatja a korábban már többször is eredményes formulát a független filmek világából szerződtetett alkotókkal.

Talán szabad feltételezni, hogy okkal került ki a befutó a számos rendezőjelölt közül, akivel a lap tudomása szerint egyezkedett a Marvel az elmúlt hónapokban, különösen annak tekintetében, hogy a Marvel Kapitány 2. egy nagyon fontosnak tűnő, az univerzum jövőjét meghatározó projektnek számít. Habár hivatalosan csak annyit tudni a folytatásról, hogy az már a jelenben játszódik, de több pletyka szerint is a Brie Larson által alakított hősnő következő filmje lehet az új Bosszúállók-film előfutára, és a skrullokat ezúttal kevésbé rokonszenves oldalukról demonstráló Titkos Invázió adaptálásával több ismert karaktert is felvonultat.

A Disney és a Marvel mindenesetre egy szintén feltörekvő új forgatókönyvírót, Megan McDonnellt kérte fel a 2019-es kasszasiker folytatásának megírására. McDonnell első komoly munkája nem mellékesen a WandaVision című minisorozat volt, amely a tervek szerint idén debütál a Disney+ streamingszolgáltatón, míg a második Marvel Kapitány-filmet 2022. július 2-án szeretné bemutatni a Marvel stúdió, természetesen ezúttal is Brie Larson főszereplésével.

nia-dacosta.jpg

(forrás: Deadline)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5616106856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása