A Marvel egyhamar nem készíti el a következő Végjátékhoz hasonló gigaprodukciót

2019. október 29. - Marvel Magyarország

Erre a szintre legalábbis várnunk kell egy darabig.

b8a94d66-37dc-42f6-9b1b-9a709a0ef590.jpg

A Bosszúállók: Végjátékkal köztudottan lezárult a bő tíz éve az első Vasemberrel útjára indított Végtelen Saga. Azt általában még a Marvel irányába kevésbé elkötelezettek is elismerik, miszerint a stúdió húsz filmen keresztülívelő világépítése példa nélküli, a siker titka pedig egyértelműen abban rejlik, hogy adtak elég időt a közönségnek érzelmi kötődést kialakítani ezekkel a figurákkal. Most, hogy a Végjáték során odaveszett az eredeti Bosszúállók három tagja is, okkal nem szerepel a soron következő fázisban nagyszabású csapatfilm. A film vezető producere, Trinh Tran a CinemaBlendnek nyilatkozott arról, hogy most újból az önálló filmek kerülnek előtérbe:

„Jelenleg azokra a filmekre összpontosítunk, melyeket a negyedik fázishoz jelentettünk be – ezek a történetek nyilvánvalóan újak, izgalmasak és különfélék lesznek, de változatlanul tudnak majd kapcsolódni a közönséghez, mint a korábbi filmek. Több mint tíz évvel ezelőtt az volt az álmunk, hogy eljussunk a Végtelen háború és a Végjáték szintjéhez. Persze a stúdió megalapításának idején még nem tudtuk egyértelműen, hogy ez miként fog megvalósulni, de elképesztő a tudat, hogy képesek voltunk eljutni ide. Csodálatos lenne, ha tíz év múlva megint el tudnánk érni ezt a szintet, szóval ez egy olyan álom, amin továbbra is dolgozunk, és építgetjük a Marvel Moziverzum meglévő kötőszövetét. És tekintve, hogy mostantól a Disney+ szintén lehetőséget biztosít számunkra továbbvinni a karaktereink történetét, a jövőben pedig még több franchise, még több sztori és még több tartalom csatlakozik ehhez a nagy egészhez, remek lenne, ha tudnánk egy Végjátékhoz hasonló filmet készíteni tíz évvel később.”

Mint azt a producer is kihangsúlyozta, mostantól szorosan kapcsolódnak egymáshoz a Marvel stúdió filmes és tévés produkciói, ami történetmesélés szempontjából egy egészen új fejezetet nyit a Marvel Moziverzum történelmében (elég csak belegondolni, hogy 2021-ben négy mozifilmet és négy minisorozatot kapunk a stúdiótól), és ezenkívül az idáig a Fox által birtokolt karakterekkel is tervezhet Kevin Feige. Teljesen logikus döntés tehát a részükről, hogy egy Végjátékhoz hasonló gigantikus csapatfilm még hosszú évek kérdése legyen, időközben viszont megállás nélkül ismerkedünk meg az MCU-ban újabbnál újabb szuperhősökkel, például Shang-Chivel, az Örökkévalókkal és a Fantasztikus Négyessel.

Fontos megjegyezni azonban, hogy ez nem zárja ki a kisebb összefogásokat, mint amire korábban is volt példa. A stúdió elnöke szerint a Föld legnagyobb hőseit egyesítő Bosszúállókkal például biztosan találkozunk valamikor a közeljövőben, ugyanakkor „a csapat nagyon különböző felállását fogjátok látni már megismert és még bemutatásra váró karakterekkel” – mondta hónapokkal ezelőtt a San Diego Comic-Conon. Ha igazán szeretnék megkülönböztetni magukat az eddigi csapattól és mentalitástól, azt az „új” jelzővel könnyedén megtehetik, de ami a leginkább vérpezsdítő, hogy a hírek szerint az Ifjú Bosszúállók társasága is alakulóban van.

(forrás: Collider, CinemaBlend)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9515270164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása