[SDCC 2019] Minden, amit a Marvel's Avengers videojátékos panelről tudni érdemes

2019. július 20. - Marvel Magyarország

Még több részletet fedtek fel a készülő játékról.

cap_update_final_1920x1080.jpeg

Az elmúlt évek során hatalmas várakozás övezte a Square Enix Bosszúállók-játékát, ugyanakkor az E3 prezentáción leleplezett első kedvcsináló után sokan fejezték ki csalódottságukat. Éppen ezért volt itt legfőbb ideje annak, hogy kicsit szépítsenek rajta a fejlesztők a San Diego Comic-Conon tartott paneljuk keretében. És bár tényleges játékmenet-videót ezúttal is csak az eseményen résztvevő szerencsés kevesek láthattak, mi most összegyűjtjük a bemutatóról kikerült összes nyilvános és kiszivárgott infót.

Elsőnek ismét megerősítésre került, hogy a Marvel's Avengers egy történetközpontú, külső nézetes akciójáték lesz külön single-player kampánnyal és opcionális co-op móddal. Az általunk irányítható hősök szabadon személyre szabhatóak lesznek, mind képességük, mind felszerelésük terén, amiben a rengeteg különféle karakter skin is segíteni fog. Többek között választható lesz Hulk képregényes Joe Fixit külseje, Amerika Kapitány "pikkelypáncélos" jelmeze, egy viking dizájnú Thor skin, vagy az Original Sin-képregényekben felbukkant MK 42-es Vasember-páncél.

Ezután bemutatásra került a játék demója, amiben az előzetesben is látható A-Napi csatát játszották végig a különböző karakterekkel. Mindegyik hős saját, egyedi stílusban harcol, és mind rendelkezik egy különösen erős "Heroic" támadással.

Thor a Mjölnirt használva képes repülni, valamint mind közel, mind távol lévő ellenfeleket támadni. Sőt, a pörölyt használva akár le is foghatja őket, hogy ezután puszta kézzel bánjon el velük. Heroic képessége egy masszív, körkörös széllökés. Vasember a villámok istenéhez hasonlóan szintén képes repülni, de ő elsősorban távolsági harcos, páncélja beépített fegyverzetét használva. Legerősebb képessége az Unibeam Blast, egy igazi tömegoszlató fegyver. Ha már tömegoszlatás, Hulk egy igazi közelharci zúzógép, aki képes akár járművek ellen is felvenni a harcot, illetve a közelben lévő ellenfeleket kézbe fogva akár őket is fegyvernek használni. Amerika Kapitány ezzel szemben sokkal kifinomultabb harcos, aki pajzsát használva képes egyszerre több ellenfelet is ideiglenesen harcképtelenné tenni. A Fekete Özvegy akrobatikus harci mozdulatainál talán csak a Heroic képessége látványosabb, ugyanis ennek hála rövid időre képes láthatatlanná válni.

Hőseink mindezek ellenére elbuknak, és a játék eseményei ezután öt évvel később veszik fel a fonalat, mikor a feloszlott Bosszúállók kénytelenek újra összeállni egy fenyegetés miatt (annak ellenére, hogy a szuperhős-tevékenység törvényen kívülivé lett nyilvánítva). A bemutatásra került szekció effektíve a játék tutorial és prológus része, ami után a sztori sokkal nyitottabb lesz, és innentől indíthatjuk majd hőseinket a különféle egyjátékos és co-op küldetésekre a bázisunkként szolgáló Helicarrier fedélzetéről. Bizonyos küldetések csak adott hősökkel lesznek játszhatóak, de a legtöbb bármelyik karakterrel teljesíthető lesz. A kampány befejeztével is lehetőségünk van tovább játszani.

Mint azt már az E3-mon is láthattuk, a szereplők szinkronjáért igazi A-listás gárda felel. A Laura Bailey és Travis Willingham házaspár korábban már szinkronizálta Fekete Özvegyet és Thort, noha ezúttal egy teljesen más irányból közelíthetik meg az általuk jól ismert karaktereket. Nolan North, Troy Baker és Jeff Schine szintén izgatottságukat fejezték ki, hogy ilyen ikonikus karaktereket formálhatnak meg.

További érdekesség, hogy egy szivárgásnak köszönhetően kiderült, miszerint a játékban valamilyen formában szerepe lesz Kamala Khan karakterének. A képregényekben Ms. Marvelként ismert pakisztáni-amerikai hősnő legnagyobb példaképe, Carol Danvers tiszteletére vette fel a szuperhős kódnevét, miután Terrigenezisét követően egyike lett az Embertelen szuperhősök táborának. Egyelőre még nem tudni, hogy Kamala játszható karakter lesz-e, de az biztos, hogy a sztori része, elvégre  az A-Nap során érintkezik majd a Terrigen Köddel.

A panel végén ismét megerősítést nyert a játék 2020. május 15-én esedékes megjelenési dátuma, valamint a résztvevők elsők között tekinthették meg a vélhetően a jövő hónapi Gamescomon bejelentésre kerülő gyűjtői kiadáshoz érkező Amerika Kapitány-szobrot is. A Marvel's Avengers egységesen fog megjelenni PC-re,  PlayStation 4-re, Xbox One-ra és a Google új videojáték streaming szolgáltatására, a Stadiára.

d_ylhmvuwaahwar.jpg

(forrás: Hollywood Reporter, IGN)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8314971722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása