A Marvel képregényes miniszériával ünnepli a nyolcvanéves Amerika Kapitányt

2021. március 16. - Marvel Magyarország

A hős gúnyáját magára öltő négy karakter egyesíti majd erejét.

uscapa2021001_cov.jpg

1941. márciusában jelent meg a legelső Amerika Kapitány nevével fémjelzett képregény, így a karakter idén ünnepli nyolcvanadik születésnapját. Az anyacég pedig egy olyan ötrészes képregény miniszériával tiszteleg a hős előtt, amelyben Steve Rogers mellett három további szereplő is felbukkan, akik szintén viselték az ikonikus jelmezt.

Bucky Barnes, Sam Wilson és a hamarosan A Sólyom és a Tél Katonájában is felbukkanó John Walker, azaz USA Ügynök egy road movie jellegű sztoriban segítenek Rogersnek visszaszerezni az ellopott pajzsát. Mert ugyan kik ismerhetnék jobban a pajzs valódi értékét, mint azok, akik valaha birtokolták? A tolvaj után nyomozva azonban valami olyasmire bukkannak, amire nem számítottak: egy sor olyan egyszerű átlagembert, akik Amerika Kapitánytól ihletet nyerve jelmezt öltenek, hogy így védjék meg közösségüket. A pajzsot eltulajdonító személy pedig mindőjüket holtan akarja látni.

A  június 2-án debütáló The United States of Captain America című sorozatot Christopher Cantwell írja, az illusztrációkat pedig Dale Eaglesham készíti. "Hihetetlenül hálás feladat, és egyben hatalmas kreatív kihívást is jelent most egy Amerika Kapitány történeten dolgozni, különösen ebben a példátlanul történelmi jelentőségű időszakban." – kezdte magyarázatát Cantwell.

"A miniszériában reményeink szerint sikerült megfogni, hogy ebben a pillanatban mit is jelent Amerika Kapitány ideája – nemcsak a nagyvilág, de az USA olyan hétköznapi kisközösségei számára is, akikről sokan jóformán tudomást sem vesznek. A történet szándékosan úgy van felépítve, mint egy klasszikus road movie, ahol Steve Rogers és a többiek közvetlenül is kapcsolatba lépnek azokkal, akiket képviselnek, és akiknek a védelmére felesküdtek. Mindezt pedig most egyenesen testközelből tehetik meg, amire egy ideje már nem volt példa. Őrülten izgatottan várom már, hogy megmutathassam, miként értelmeződik át Amerika Kapitány szimbólumának jelentéstartama az ország különböző csoportjainál. Számomra is ez adja meg a történet sava-borsát, ahogy Kapi  mint magánember, és mint ikon megbékél önmaga számos interpretációjával. Ez a fajta országon átívelő történetmesélési mód sajátosan amerikai, és tökéletesnek tűnt, hogy most ilyen módon emlékezzünk meg a karakter hagyatékáról."

A The United States of Captain America eredeti öt számát több melléksztori is kiegészíti majd, ahol a Kapi hatására létrejött új csoportok, karakterek eredettörténetét, motivációit ismerhetjük majd meg, kezdve a tinédzser Aaron Fischerrel, aki az LMBT-közösséget erősíti. A fiatal szuperhős történetét szerző Joshua Trujillo elmondása szerint „Aaron figuráját azok a meleg aktivisták, vezetők és hétköznapi srácok inspirálták, akik egy jobb életért küzdenek”, miközben „kiállnak az elnyomottakért és a mellőzöttekért”. A további kiadványokban újabb Kapitányok kapnak bemutatkozási lehetőséget.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8816459482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.03.17. 08:32:57

ezek az ünnepi kiadványok sose sikerülnek túl jóra.
legalábbis nem emlékszem kiemelkedőre.
valaki igen?
süti beállítások módosítása