Koncepciós vázlatokon a Sötét Főnix a Marvel Kapitányt megidéző eredeti befejezése

2019. augusztus 08. - Marvel Magyarország

Így nézett volna ki a finálé a pótforgatások előtt.

dark_phoenix_jf_5100_v0014_snl_1001_rgb_0.jpg

A hányatott sorsú X-Men: Sötét Főnix útja a mozivásznakig megannyi premierdátum-halasztást és utóforgatást foglalt magába. Habár a mozipénztáraknál hatalmasat zakózó szuperhősfilmtől sem a kritikusok, sem a nézők nem voltak különösebben elragadtatva, abban talán egyetérthetünk, hogy a D’Barik vonatos támadása még a mű jobban sikerült pillanatai közé tartozik. Eredetileg azonban a nagy finálé nem a Földön, hanem az űrben játszódott volna. A Sötét Főnix sztárjai és rendezője már a promóció során elkotyogták, hogy a befejezést más, nagyon hasonló végkifejletű képregényfilmek miatt kellett utólag megváltoztatni.

A harmadik Amerika Kapitány filmhez hasonlóan a Sötét Főnix zárása is sokkal visszafogottabbra lett tervezve. Az X-Men és a Mutánsok Testvérisége nem fogott volna össze a D’Barikkal szemben, ellenben a Főnix-erő által áthatott Jean Grey repült volna ki a világűrbe. Ez az ötlet viszont túlságosan hasonlított a Marvel Kapitány fináléjára, melyben a felturbózott Carol Danvers megvédi a Földet a támadó Kree-armadától. Mivel nemsokára DVD- és BD-változatban is beszerezhető lesz az X-Men-franchise utolsó darabja, Houston Sharp koncepciós művész megmutatta a filmhez készült korai vázlatait, melyeken többek között az eredeti befejezés is szemügyre vehető. A képeket elnézve megértjük, miért döntött végül a stúdió inkább amellett, hogy a teljes finálét átdolgozza, hiszen több mint evidens a Marvel Kapitány ominózus összecsapására vonatkozó párhuzam már csak vizuális szempontból is.

Az alábbi galériában az elvetett finálé látványtervei mellett megnézhetitek az űrben sodródó Jeant a film nyitójelenetéből, valamint a D'Barikat a valódi, lényegesen a Marvel Moziverzumban szintén nemrég bemutatott skrullokra hajazó formájukban (további érdekesség, hogy eredetileg a skrullokat akarta szerepeltetni a készítőgárda, ezért is az alakváltással kapcsolatos "egybeesés"). A Sötét Főnix a tengerentúlon szeptemberben jelenik meg korongokon, de arra ne számítsunk, hogy az utóforgatás előtti felvételeket viszontlátjuk majd az extra tartalmak között. 

(forrás: ComicBookMovie)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6915001206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása