[SDCC 2019] A Shang-Chi a valódi Mandarint is elhozza a Marvel Moziverzumba

2019. július 21. - Marvel Magyarország

Emellett bejelentették a címszereplőt alakító színészt is.

simu_liu_and_shang_chi_getty_h_2019.jpg

A Marvel stúdió Comic-Con panelbeszélgetésén bejelentésre került, miszerint a kanadai-ázsiai származású Simu Liu fogja életre kelteni a Shang-Chi címszereplő karakterét. A feltörekvő színészt eddig leginkább a televízió képernyőjén láthattuk olyan sorozatokban, mint a Kim's Convenience vagy az Elrabolva, most azonban a Marvel Moziverzum legújabb szuperhőseként bizonyíthat. Liut egyébként múlt hét vasárnap tesztelték először kamera előtt, és tekintve, hogy rá két napra megkapta a szerepet, meggyőző alakítást nyújthatott. 

A legnagyobb meglepetés viszont mégis az volt, hogy a Shang-Chi a Mandarint is felvonultatja Tony Leung hongkongi legenda megformálásában, amiről a film teljes címe (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) is árulkodik. A Vasember 3. megosztó fordulata miatt rengetegen bíztak benne, hogy Ben Kingsley imposztora után egyszer a valódi Mandarin is bemutatkozik a Marvel-filmekben, pláne a Köszöntsétek a királyt! című rövidfilmnek hála, ami gyakorlatilag megerősítette a létezését. Az általa irányított Tíz Gyűrű nevű terroristaszervezetre több utalást is kaptunk már korábban, sőt az első Vasemberben tényleges szerepük is volt, mikor elfogták Tony Starkot. Az 57 éves Leung, aki olyan filmekből lehet ismerős, mint a Szerelemre hangolva vagy az Ellenséges vágyak, számos díjat elnyert színészi alakításaival hosszú pályafutása során.

Mint korábban kiderült, a rendezői széket Destin Daniel Cretton foglalja el, aki a rengeteg díjat bezsebelt, valamint kritikusok által is elismert Átmeneti állomás című 2013-as filmjével hívta fel magára a figyelmet. A Shang-Chivel a Marvel nem titkoltan az alaposan alulreprezentált, ázsiai karakterek sorát szeretné erősíteni, ami egyelőre felettébb érdekes újdonsága lehet a következő éveknek. A film 2021. február 12-én debütál a mozikban, Simu Liu és Tony Leung mellett pedig Awkwafina (Kőgazdag ázsiaiak) is feltűnik ismeretlen szerepben.

(forrás: Collider)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8514972958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.07.22. 11:34:04

azon kevesek közé tartozom akiknek tetszett a vasember 3ban a kingsley féle mandarin.

sajnálom, hogy ezzel azt a verziót végképpen kukázzák.

Marvel Magyarország 2019.07.22. 19:59:22

@doggfather: Igazából ezt már a Vasember 3. is megtette, hiszen mint kiderült, Kingsley egy teljesen másik karaktert, Trevor Slatteryt játszotta a filmben. Az utána kiadott Köszöntsétek a királyt! című rövidfilm pedig azt erősítette meg, hogy létezik a valódi Mandarin a Marvel Moziverzumban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.07.23. 10:15:07

@Marvel Magyarország: igaz. úgy értettem, hogy tetszett a filmbeli koncepció, hogy mandarin csupán egy álca.
süti beállítások módosítása