Box Office: Minden várakozást képes volt túlszárnyalni a Pókember: Idegenben

2019. július 07. - Marvel Magyarország

Mindenki a barátságos és közkedvelt hőst akarta látni.

spider-man-far-from-home-bfb4520_trlcomp_v222_1022_1.jpg

A héten mindenhol bemutatásra került a Marvel Moziverzum legújabb felvonása, ami amellett, hogy belátható időn belül az utolsó marveles képregényfilm, egyúttal az első három fázison átívelő, úgynevezett Infinity-saga lezárása is. Mindezt és az egybehangzóan pozitív kritikai fogadtatást figyelembe véve nem véletlen tehát, hogy a Pókember: Idegenben minden előzetes becslést felülmúlva 185 millió dollárt termelt az Egyesült Államokban a július eleji hosszú hétvége folyamán, világviszonylatban pedig már a félmilliárdot is meghaladta.

A július negyedikei ünnep miatt az új Pókembert már keddtől műsorukra tűzték az amerikai filmszínházak, ami már az első napon rekordot állított fel, miután 39 millió dollár értékben váltották rá az érdeklődők mozijegyet. Szerdán 27, csütörtökön 25, majd péntektől vasárnapig újabb 93 millió dollárt hozott a Sony Pictures konyhájára a produkció (ami valljuk be, rá is fért a stúdióra a legutóbbi Men in Black fogadtatását követően). Ha nem teszünk kivételt a hosszú hétvége miatt, az összesen 185 misis nyitás a Marvel Moziverzum egyik legnagyobbja, arról nem beszélve, hogy a Hazatérés két évvel ezelőtt 117 millió dollárral indított, és a legvadabb becslések is "mindössze" 150-160 millió közé tippelték az Idegenbent.

Nemrég beszámoltunk róla, miszerint a Kínában, Japánban és Hongkongban élő rajongók azon szerencsések közé tartoznak, akik a világpremier előtt egy héttel jegyet válthattak a hálószövő újdonsült kalandjára. Ez a három ázsiai piac elég volt hozzá, hogy a Jon Watts rendezte mozifilm már a hét elején 111 millió dollárt tudhasson magáénak, ami a többi országnak köszönhetően mostanra 395 millió fölé emelkedett. Az amerikai számokkal együtt, globálisan tehát 580 millió dollárt szedett össze Pókember második szólófilmje tíz nap alatt.

Néhány box office-elemző elképzelhetőnek tartja, hogy az Idegenben minden idők első Pókember-filmjeként az egymilliárd dolláros álomhatárt is átlépheti, amire minden esélye megvan Az oroszlánkirály élőszereplős változatának két hét múlva esedékes bemutatója előtt. Ha ez így lesz, a Marvel Kapitány és a Végjáték után a Marvel Moziverzum harmadik és egyben utolsó 2019-es filmje is csatlakozik a milliárd dollárosok klubjához egyetlen év leforgásával.

(forrás: Box Office Mojo, Business Insider)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6214930454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása