Tony Stark történetére reflektáltak a Bosszúállók: Végjáték írói

2019. május 05. - Marvel Magyarország

Szerintük ez volt a tökéletes lépés a karaktert illetően.

endgame-tony-stark-character-poster.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Azt hiszem, mind fel voltunk rá készülve, hogy a Bosszúállók: Végjáték Vasember vagy Amerika Kapitány (esetleg mindkét karakter) végzetét is elhozza majd, és bár utóbbit elkerülte a halál, Tony Stark már nem volt ilyen szerencsés. A film írói, Christopher Markus és Stephen McFeely a New York Times-nak beszéltek arról, szerintük miért volt elkerülhetetlen Vasember önfeláldozása.

„Mindenki tudta, hogy ez lesz Tony Stark útjának vége.” – kezdi McFeely, majd hozzáteszi, hogy nagyon is helyénvalónak tűnt számukra, hogy a Marvel Moziverzum mostani időszaka azzal a hőssel érjen véget, akivel az egész elkezdődött. Markus szerint, ha lett volna egy igazán jó indokuk arra, hogy ne lépjék meg ezt a karakterrel, akkor elhalasztották volna a halálát, de semmi sem szólt az ellen, hogy Tony megkapja a méltó lezárást. Az író arra is felhívta a figyelmet, hogy Vasember és Amerika Kapitány útjai az évek során egyre inkább egymást kezdték tükrözni: „Bizonyos szinten egész idő alatt ő tartott tükröt Steve Rogersnek. Miközben Steve egyfajta megvilágosult önérdekűség irányába haladt, Tony az önzetlenség felé. Végül mindketten elérték a végpontot.”

Ellentétben Steve Rogersszel, az írópárosnak egy percig sem fordult meg a fejében, hogy életben hagyják Tony-t: „Nem, mert lehetőségünk volt rá, hogy megadjuk neki a tökéletes visszavonult életet, még a filmen belül.” – mondta Markus, aki szerint ezért sem kellene tragédiaként gondolni Vasember halálára: „Mindig is erre az életre vágyott. Ő és Pepper együtt lesznek-e? Igen. Megházasodnak, gyerekük lesz, az egész dolog nagyszerű. Ez egy jó halál. Nem érződik tragédiának. Sokkal inkább egy hősies, befejezett életnek.”

Kérdés, hogy a jövőben lesz-e valaki, aki Tony helyébe lép. Pepper Potts nyilvánvaló jelötnek tűnik, ám az őt alakító Gwyneth Paltrow már bejelentette visszavonulását a Marvel Moziverzumtól. Úgy tűnik tehát, hogy a pályafutása Rescue-ként csak egy filmre szólt, és így valószínűleg az A-Force tagjaként sem fogjuk őt látni (mely csapat megalakulására elég nyilvánvaló utalást kaptunk a Végjátékban). Tony kislánya, Morgan számára mindenesetre még nyitva áll a lehetőség, hogy egy nap az apja örökébe lépjen. A Vasember 3-ban megismert Harley Keenert (Ty Simpkins) is viszontláthattuk egy röpke pillanat erejéig Stark temetésén, aki már bizonyította eszét és rátermettségét, szóval az sem kizárt, hogy egy nap ő is páncélt ölt.

(forrás: New York Times, We Got This Covered)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8514800248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása