A Bosszúállók: Végjáték meghaladta a Titanic bevételét

2019. május 05. - Marvel Magyarország

Másfél hét alatt minden idők második legsikeresebb filmje.

avengers_endgame_1.png

Múlt heti box office-elemző írásunkban részletesen körbejártuk a Bosszúállók: Végjáték nyitóhétvégéjét, amely több szempontból is filmtörténelmi jelentőségű számokat produkált. A frissen közzétett bevételi adatokat elnézve hasonló helyzet alakult ki a film második hetében is, hiszen mindössze 11 nap leforgása alatt nemcsak hogy átlépte a kétmilliárd dollárt, de egyúttal meghaladta a Bosszúállók: Végtelen háború (2.048 milliárd), a Star Wars: Az ébredő erő (2.068 milliárd) és még a Titanic (2.187 milliárd) összbevételét is, ami korábban soha semmilyen produkciónak nem sikerült.

A hangsúly nem is feltétlenül azon van, hogy a Marvel Moziverzum 22. filmje képes volt megdönteni James Cameron rendezésének régóta fennálló rekordját, hanem hogy mindezt mennyire rövid idő alatt tette meg. Hogy megpróbáljuk egy konkrét példával érzékeltetni, a Végtelen háborúnak tavaly 11 nap kellett egyáltalán az egymilliárdos álomhatár megugrásához, a Végjáték azonban ugyanennyi idő alatt gyakorlatilag megduplázta ezt az összeget. 

A film bevétele ebben a pillanatban 2.188 milliárd dollárnál jár (nem csal a szemetek, egyelőre tényleg csak néhány millióval fejelték meg a Föld legnagyobb hősei a Titanicot), amiből 619 millió dollár az egyesült államokbeli filmszínházakból, 1.569 milliárd pedig a nemzetközi piacokról folyt be (ebből 511 misi egyedül Kínának köszönhető). Érdekes lehet megemlíteni, hogy teljes mozis pályafutását követően a Végtelen háború 678 millió dollárt tudhatott magáénak Amerikában, mialatt a folytatás várhatóan már a jövő hét folyamán maga mögé utasítja elődjét nem csak világviszonylatban.

Így most már csak egyetlen, egyébként szintén James Cameron nevével fémjelzett alkotás, a kereken tíz évvel ezelőtt bemutatott Avatar választja el a Bosszúállók: Végjátékot attól, hogy minden idők legsikeresebb mozifilmje legyen. Tekintettel arra, hogy a Marvel Studios produkciója 11, míg az Avatar anno 47 nap alatt szedte össze a bűvös kétmilliárdot, ezen a ponton minden esély megvan a korábban még teljesen elképzelhetetlennek tűnt rekorddöntésre, amelytől jelenleg pontosan 600 millió dollár választja el a Bosszúállókat.

(forrás: The Wrap, Box Office Mojo)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2714809072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2019.05.06. 06:27:39

lehet egymaga betermeli az anno Lucasnak fizetett összeget :D akkor nagyot röhögnék
süti beállítások módosítása