Magyarázatot adunk a Venom stáblista utáni jelenetére

2018. október 06. - Marvel Magyarország

Mit jelent ez a franchise lehetséges jövőjére nézve?

venom-stablistas-jelenet-fokep.jpg

Figyelem! A cikk SPOILEREKET tartalmaz a Venom cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Habár Ruben Fleischer ezen a héten debütált rendezése, a Venom nagyban mellőzi a modern szuperhősfilmekre jellemző univerzumépítést és még képregényes kikacsintásokban sem bővelkedik túlzottan, a végén cserébe két darab bónusz jelenet várja a közönséget, amely viszont nagyon is a marveles képregénymozik velejárója. Az első bemutatja a film egyik szerepére már hónapokkal ezelőtt pletykált Woody Harrelsont, mint a képregényekben szintén szimbiótát hordozó őrült sorozatgyilkos, Cletus Kasady, míg a stáblista legvégén a decemberben érkező Pókember - Irány a Pókverzum című animációs alkotásból láthatunk egy hosszabb részletet.

Közvetlenül a film zárása előtt Eddie (Tom Hardy) visszatér az újságíráshoz, és megemlíti az Anne-nel folytatott beszélgetésekor, hogy máris lehetősége nyílt egy nagyszabású interjú elkészítésére. A stáblistás jelenetből kiderül, miszerint az interjúalany egy Cletus Kasady névre hallgató hírhedt sorozatgyilkos, akit a San Quentin állami börtön egy szigorúan őrzött zárkájában tartanak fogva. A kényszerzubbonyt viselő, vörös parókás Woody Harrelson által megformált karakter épp a saját vérével rajzolgat a falra Eddie érkezésekor (ahogy azt a forrásanyagban is előszeretettel teszi), majd egy rövid csevej után sokat sejtetően biztosítja róla a riportert, hogy amint szabadlábra kerül, "vérontás" lesz. Értitek, ugye?

A képregényekben Kasady és Eddie Brock egy időben cellatársak voltak. Amikor Venom elment Eddie-ért, hogy kiszabadítsa, az idegen szimbióta maga mögött hagyta egy darabját, amely a sugárzó gyűlöletet megérezve tökéletes gazdatestnek találta a tizenegy bizonyított emberöléssel börtönbe zárt férfit, és belőle lett Vérontó. Mint minden újabb generációs szimbióta, úgy ő is jóval erősebb lett elődeinél, akit Venom olyannyira nem szívlel, hogy egy alkalommal még Pókemberrel is kényszerszövetséget kötött ellene. Vérontónak a mozifilmben látott Káoszhoz hasonló képességei vannak, vagyis a testrészeiből különböző borotvaéles fegyvereket tud alakítani.

Az ominózus jelenet alapján nyilvánvalóan jelentős szerepet szánnának Cletus Kasadynek egy potenciális folytatásban, de hogy egyáltalán lesz-e olyan, az a Venom megosztó kritikáit tekintve kizárólag a bevételi eredményektől fog függeni.

woody-carnage.jpg

(forrás: CBR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3814283735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.10.10. 09:01:14

de jó is volt látni a született gyilkost a szerepben!
süti beállítások módosítása