Már a Bosszúállók: Végtelen háború megalapozhatta Nova debütálását

2018. június 05. - Marvel Magyarország

Lehetséges, hogy hamar találkozni fogunk a karakterrel a filmvásznon.

avengers-infinity-war-nova-xandar-theory-update.jpg

Richard Rider, azaz Nova a Marvel kozmikus történeteinek egyik meghatározó figurája, és az olyan bemutatás előtt álló produkciók alapján, mint a Bosszúállók negyedik része, a Marvel Kapitány és A galaxis őrzői vol. 3. nagyon úgy tűnik, hogy a kozmikus kalandozás a közeljövőben a Filmes Univerzum gyakran visszatérő eleme lesz. Azaz most nyílna remek alkalom arra, hogy Nova is tiszteletét tegye a mozivásznon. A rajongók erre korábban nem sok esélyt láthattak, mivel Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke és James Gunn, A galaxis őrzői-filmek rendezője egyöntetűen azt mondták, hogy a karakter nem élvez prioritást a Marvelnél. Nemrég azonban Feige már egészen máshogy nyilatkozott a témában:

"Nova, nos… mondjuk úgy, hogy ha lenne egy nagy táblánk tele azokkal a karakterekkel, akiket sürgősen ki akarunk most aknázni, Nova is rajta lenne. [...] A galaxis őrzőihez fűződő kapcsolata miatt, és mert a képregényeken belül számos érdekes dologból tudnánk meríteni. És valóban igaz, hogy a korai tervek szerint már A galaxis őrzőiben is szerepelt volna.”

Van rá némi esély, hogy a hirtelen jött érdeklődés Nova karaktere iránt összefüggésben áll egy furcsasággal a nemrég bemutatott Bosszúállók: Végtelen háború kapcsán. A filmben tanúi lehettünk annak, ahogyan Thanos egymás után megszerzi a Végtelen köveket, ám amikor nézőként bekapcsolódunk a történetbe, a korábban a Xandar bolygón lévő Nova Hadtest által őrzött Erő Kő már az őrült titán birtokában van. A nagy leszámolás, amely során Thanos vélhetően végzett a teljes hadtesttel, kamerán kívül zajlik, és a nézők csak szóban értesülnek róla. Ezidáig könnyen elintézhettük annyival a dolgot, hogy bizonyára költséghatékonysági, illetve időkereti megfontolások miatt maradt ki ez a mozzanat a kész filmből, de most úgy tűnik, hogy ennél talán többről lehet szó.

Aki ismeri Nova történetét a képregényekből, annak ugyanis feltűnhetett, hogy a karakter eredete nagyon hasonló körülményekhez vezethető vissza: miután egy magát Thanos gyermekének valló gonosztevő elpusztítja Xandart, a Nova Hadtest egyetlen túlélője Rhomann Dey (akit A galaxis őrzőiben John C. Reilly alakított) a Föld bolyóra menekül, ahol találkozik a tinédzser Richard Riderrel. A sérült férfi átadja egyenruháját a fiúnak, aki ezután képes lesz hozzáférni a Nova Erőhöz, amely egyfajta kozmikus hatalmat jelent. Így válik Rider Novává.

Ennek fényében elképzelhető, hogy a Hadtest elpusztítása csak azért maradt ki a Végtelen háborúból, mert a Bosszúállók jövőre érkező negyedik részében (vagy egy másik Marvel-filmben) látjuk majd a jelenetsort, ami akár a közeljövőben talán bemutatkozó Nova eredettörténetébe torkollik majd.

(forrás: ComicBook.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr114024120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása