Minden várakozást felülmúlt a Bosszúállók: Végtelen háború bevétele

2018. április 29. - Marvel Magyarország

Még egy film sem produkált ilyen számokat.

iw-hir-fokep-update.jpg

A héten bemutatott Bosszúállók: Végtelen háborúhoz a stúdió és az elemzők egyaránt nem fűztek kis reményeket, de a legújabb Marvel produkciónak egy kicsit még ezeken az elvárásokon is sikerült túltennie. A film 630 millió dolláros világszintű bevétellel kezdte a mozis pályafutását (250 millió dollárt termelt az Egyesült Államokban, 380 millió dollárt a nemzetközi piacon), amellyel minden idők legnagyobb első hétvégi eredményét produkálta (mindezt úgy, hogy a világ egyik legnagyobb piacán, Kínában csak két múlva startol).

Az Egyesült Államok legnagyobb első hétvégi bevételét ezidáig a 2015-ben bemutatott Star Wars: Az ébredő Erő tudhatta magának 248 millió dollárral, és a becslések sem tudták biztosan megtippelni, hogy ezt a rekordot képes lesz-e megdönteni a Bosszúállók legújabb kalandja. Globálisan a Halálos iramban 8. (541,9 millió dollár) állt a dobogó legtetején, erre közel 100 milliót sikerült ráverni.

Szombaton még sosem váltottak annyian jegyet filmre Észak-Amerikában, mint a Végtelen háborúra, aznap ugyanis 83 millió $-t szedett össze a kasszáknál. A Marvel Studios alkotásai közül eddig mindössze három lépte át a 200 millió dollárt az első hétvégéjén, az eddigi rekordtartó a Bosszúállók (207,4 millió dollár) volt, majd ezt követte szorosan a Fekete Párduc (202 millió dollár).

Házon belül még lesz rivalizálás a pénztáraknál, lévén a Fekete Párduc jelenleg a valaha volt legnagyobb bevételű szuperhősfilm Észak-Amerikában 688 millió dollárral – meglátjuk, hogy ezt megdönti-e a harmadik Bosszúállók. Egyébként ha már a wakandaiaknál tartunk, érdemes szót ejteni arról, hogy Ryan Coogler tizenegyedik hete futó rendezésének jót tett a Végtelen háború bemutatója, hiszen a tízes toplista nyolcadik helyéről az ötödikre ugrott fel 5 millió dolláros hétvégi bevétellel, ezzel csupán hat százalékot esve az előző héthez képest.

Az egymilliárd dolláros álomhatárt minden bizonnyal át is lépi jövőhéten Joe és Anthony Russo filmje, szóval a nagy kérdés itt valójában az, hogy hol fognak megállni egy ilyen elképesztő kezdést követően. 

(forrás: Hollywood Reporter, Box Office Mojo)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6913879534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása