Elemeztük a Bosszúállók: Végtelen háború hivatalos előzetesének képsorait

2018. március 16. - Marvel Magyarország

Nem szenvedett hiányt meglepetésekben a régóta várt előzetes.

21-easter-egg.jpg

Hosszas és egyre türelmetlenebb várakozás után végre megérkezett a Bosszúállók: Végtelen háború hivatalos és egyben utolsó előzetese, amely - ahogy arra számítani lehetett - rengeteg érdekes képkockát rejt a maga két percében. Ugyan újdonságot bőségesen tartalmaz, szerencsére egyáltalán nem kanyarodott el spoileres zónába a stúdió az összeollózott anyagokkal, így hát bátorkodtuk nagyító alá venni a látottakat, és magyarázatot keresni néhány talán kevésbé egyértelmű jelenetre. Fogadjátok a trailer fontosabb pillanatainak elemzését a továbbiakban!

iw_trl_2.jpg

Az már a decemberben debütált teaserből kiderült, hogy Bruce Banner (Mark Ruffalo) valamilyen úton-módon a Sanctum Sanctorumban fog landolni a kozmoszban tett kiruccanását követően, és a Világok Ablakának tükröződése alapján a fenti képen éppen azt láthatjuk, ahogy száguld New York felé.

iw_trl_33.jpg

Rögtön az első pár mondatban kapunk egy fantasztikus kikacsintást a film egyik forrásanyagaként ismeretes Infinity Gauntlet történetre. Gamora (Zoe Saldana) szerint a hat Végtelen kő együttes erejével Thanos egy puszta csettintéssel eltörölhetné a populáció felét, ez pedig pontosan így történt a szóban forgó képregényben. Az előzetesekben egyelőre csak a Tér (Tesseract) és az Erő (Orb) kövét láthattuk az őrült titánnál, de le mernénk fogadni, hogy nem áll meg ennyinél.

iw_trl_4.jpg

Bár az Entertainment Weekly címlapokon felfedett "pillangó" üzemmódban nem mutatták akcióban Vasember új páncélját, azért kaptunk egy kis betekintést a legfrissebb funkciókba - ezen a képen például sakkbábuvá alakulva olyan sebességgel tud repülni, ami gyanúsan hasznára lesz az űrben. Azt nehéz megmondani, milyen hajó felé tart épp, meglehet, Peter-t siet kimenteni a Super Bowl ízelítőben látott szorult helyzetéből.

Amerika Kapitány (Chris Evans) és Szőke Özvegy (Scarlett Johansson) megérkeznek Wakandába a Bosszúállók többi tagjával: kiszúrhatjuk mögöttük Rhodey-t (Don Cheadle), Samet (Anthony Mackie), Bannert, Wandát (Elizabeth Olsen) és Víziót (Paul Bettany) is, akiket T'Challa (Chadwick Boseman) személyesen fogad testőrségével. A Fekete Párduc hatalmas sikerén felbuzdulva nem volt kérdés, hogy az ízelítőben még többet kapunk Wakandából, ami a film egy jelentős részének szolgál helyszíneként. 

iw_trl_6.jpg

Meglehet, hogy Fekete Párduc húga, Shuri (Letitia Wright) Bucky Barnes után Víziót is rendbe szedi - itt épp a feltételezhetően egy csatában nemrég jól helybenhagyott android felépítését elemzi, és nagy eséllyel azt próbálja kitalálni, hogyan tudná eltávolítani az Elme követ a homlokából anélkül, hogy annak súlyos következménye lenne.

iw_trl_1.jpg

Thor (Chris Hemsworth), valamint Mordály és Groot magánakciójába ismét nyerünk betekintést, amint a viharisten nevéhez hű képességeit használva ad némi töltetet ennek a számunkra egyelőre ismeretlen műhelynek. Régóta nem titok, Thor új fegyvert fog kapni a produkcióban, amihez vélhetően Peter Dinklage rejtélyes karakterének lesz köze. A "Trónok harca" színészét tavaly év elején jelentették be a Végtelen háborúra, és azon kívül, hogy benne lesz a filmben, semmi mást nem tudunk róla.

iw_trl_7.jpg

Talán többek nevében is kijelenthetem, az előzetes messze a legérdekesebb képkockájához értünk. Ezekkel a bevágásokkal megerősítést nyert, hogy a film Thanos hadvezéri múltjába is elkalauzol bennünket, méghozzá a Gamora szülőhelyeként ismert Zehoberei meghódításához - nem kizárt, hogy akkor már Nebulát is látni fogjuk gyermekként a lányok szörnyű neveltetésével egyetemben (amire A galaxis őrzői vol. 2-ben kaptunk utalást), ezzel is erősítve Thanos kegyetlenségét a néző számára. A kiragadott képen Chitauri katonák állnak őrt, az az idegen faj, amely megostromolta New Yorkot az első Bosszúállók eseményeinél.

iw_trl_8.jpg

Ezután pár elég intenzív kép következik a Thor: Ragnarök stáblistás jelenetének folytatásaként, amit valószínűleg a film első negyedórájában látunk majd, ha nem rögtön a nyitójelenetként. Az egyiken Thor elég kellemetlen helyzetben van Thanos kezének szorításában - egyesek szerint (Loki fanok, zsepiket elő!) nem azért kiáltozik, mert az őrült titán mindjárt összezúzza a koponyáját, hanem mert arra kényszeríti, hogy végignézze öccse halálát a Fekete Rend keze által. Thanos gyermekei szépen fel is sorakoznak Loki (Tom Hiddleston) körül egy másik snitten, akiket eszméletlen képregényhű módon keltettek életre a CGI mágusok. Ha legalább olyan fenyegetőek lesznek, mint ahogy kinéznek, számunkra már most sikerült lekörözniük néhány korábbi Marvel gonoszt.

iw_trl_9.jpg

Wakanda seregei és a Bosszúállók (kiegészülve a továbbfejlesztett Hulkbusterrel) közben a nagy összecsapásra készülnek, miközben T'Challa parancsára az első előzetesből aktiválják a védelmi rendszert. Már csak ezekből a képsorokból is jól látszik, hogy a Fekete Párducban látottak mindössze a töredékei annak, amire a nemzet képes.

iw_trl_10.jpg

Űrlord (Chris Pratt) és Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) együtt zúzzák az ellent a Titan bolygón, Thanos legyalult szülőföldjén. Remélhetőleg a film a karakterek közötti interakciók mellett az akciójelenetek terén is nagyszerű dinamikát hoz majd, de Russoék már bizonyították az Amerika Kapitány: Polgárháborúban, hogy remekül ki tudják használni a különböző képességek adta lehetőségeket.

Egy másik roppant érdekfeszítő jelenete az előzetesnek az alábbi, amiben a dokit Ebony Maw kínozza. Az Infinity címet viselő sztoriban szintén Maw az, aki nemcsak fel tudja venni a versenyt, de ráadásul képes felül is emelkedni Strange erején. Bár előbb már méltattam a Fekete Rend megjelenését, muszáj kihangsúlyoznom, hogy még Thanos-szal is előbb futnék össze, mint ezzel a fickóval.

iw_trl_12.jpg

Ez pedig szavak nélkül is megállná a helyét: A brooklyni srác az univerzum legnagyobb zsarnoka ellen, az Infinity Gauntlet egy legendás oldalát megidézve.

iw_trl_133.jpg

A cím utáni záró képkockák erejéig lazábbra vesszük a figurát Pókember (Tom Holland) és Strange doki találkozásával. Ha megint csak a Polgárháborút vagy akár A tél katonáját, Joe és Anthony Russo korábbi marveles rendezéseit vesszük alapul, szinte garantáltan tökéletes egyensúlyt fogunk kapni a dráma és a humor között, ezért remélhetőleg nem kell attól tartani, hogy utóbbi a komolyabb hangvétel rovására menne.

Találtatok még valami érdekeset, amiről nem ejtettünk szót a cikkben? Nektek hogy tetszett a hivatalos előzetes? Amennyiben szeretnétek egy kicsit felfrissíteni a látottakat, a feljebb elhelyezett videóban magyar felirattal ellátva is le tudjátok pörgetni a kedvcsinálót. Ne felejtsétek el megírni a véleményeteket és észrevételeiteket itt vagy a Facebook bejegyzés alatti hozzászólásokban!

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2113744684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása