Elemeztük a Bosszúállók: Végtelen háború első előzetesének képsorait

2017. november 29. - Marvel Magyarország

Van miről elmélkedni az első képsorok láttán.

infinity-war-fokep-cpt-america.jpg

Szerda délután végre megérkezett az előzetes, amire már olyan régóta vártunk, hogy véglegesen felültessen mindenkit a Marvel Filmes Univerzum talán valaha volt legvártabb darabjának hype vonatára. Bár első kedvcsináló lévén túl sokat nem mutat a Bosszúállók: Végtelen háború teasere, de azért így is bőséggel tudtunk szemezgetni a látottakból ahhoz, hogy az elég legyen egy szokásos elemzésre.

"Volt egy elképzelésünk... Hogy összehozzunk egy csapat különleges embert." Az előzetes nyitó narrációja az első Bosszúállók filmet idézi fel, amikor Nick Fury (Samuel L. Jackson) Coulson halálát követően felvázolja a csapatról szóló terveit. Itt a hősök felosztva idézik fel ezeket az emlékezetes sorokat. 

vlcsnap-error063.png

Ugyanitt kapunk egy törmelékek közt térdelő Tony Starkot (Robert Downey Jr.), aki éppen megtörten emel az ajkához egy harctól bepiszkolt kezet. A feltételezésekkel szemben ez persze könnyen lehet a sajátja is, de annyi biztos, hogy nem fogja mindenki épségben megúszni a Thanos elleni háborút, a várható veszteségeket ez a képkocka jól előrevetíti.

vlcsnap-error948.png

A Thor: Ragnarök első stáblistás jelenete sok kérdést vetett fel a moziból kijövet, melyek közül az újdonsült kedvcsináló sem válaszol meg sokat. Annyi biztos, hogy Thor és Hulk elég más vizekre eveznek a Thanos-szal való találkozást követően, mert kedvenc zöld óriásunk valahogy pont Strange dokiékhoz köszön be, és a látottak alapján emberi alakját is képes lesz visszanyerni. (További kockák alapján esélyes, hogy pont Lokinak köszönhetően kerül a Sanctum Sanctorumba.)

vlcsnap-error052.png

Következőnek kapunk egy Skarlát Boszorkány (Elizabeth Olsen) és Vízió (Paul Bettany) közti romantikus szál jelenetet, amit már a korábbi filmek történései is (habár leginkább off-screen) felvezettek valamilyen szinten. Nem egyszerű ezt behatárolni Vízió emberi alakjával együtt, de nagy valószínűséggel az Elme Kő segítségével alkotja magáról ezt a képet, kérdés, hogy ez mennyit fog tudni javítani az amúgy nem túl erős kémián a két színész közt. Bizonyára nem kívánják túltolni ezt a kapcsolatot a készítők, viszont Wanda erejének szempontjából mindenképp érdekes következményei lehetnek, ha eljön az ellenség Vízióért.

vlcsnap-error442.png

Szőke Özvegy (Scarlett Johansson) és Bruce három év távollét után újra találkoznak Wakandában. Banneren látszik a helyzetből adódó zavarodottság, Özvegy pedig rámosolyog. Natasha szőke hajszíne egyféle kitekintés Yelena Belova karakterére, aki a képregényekben  a Vörös Szoba által képzett második Fekete Özvegy. Emellett pedig láthatjuk Banner mellett a Hulkbuster páncél kezét is.

vlcsnap-error967.png

Wong, Strange, Banner és Stark ijedt tekintetükből adódóan valamilyen veszélyre lesznek figyelmesek az előzetes ezen pontján. Tony kezében a szemfülesek hamar kiszúrták azt a mobiltelefont, amit Steve az Amerika Kapitány: Polgárháború végén küldött neki, a kabátja alatt pedig egy páncél felső része látható. Tonyt nagy valószínűséggel Banner visszatérése vitte a Sanctum Sanctorumba, és esélyes, hogy ez lesz a filmben az első közös jelenet a két Sherlock közt, már várjuk a “No shit Sherlock” mondatot velük kapcsolatban a film során.

vlcsnap-error086.png

Bár korábban már voltak rá kisebb-nagyobb utalások, de Peter Parker (Tom Holland) pókösztönét itt láthatjuk működésben ténylegesen első alkalommal, a kezén felálló szőr ugyanis a Föld felé közelítő űrhajót hivatott jelezni, amit az iskolabuszból kihajoló diákok vele együtt jól szemügyre vesznek.

vlcsnap-error329.png

Közelről is láthatjuk a “hajót” amire az előbb figyelmesek lettek a diákok. Ha megfigyeljük alaposan, észrevenni, hogy a forgással együtt, az anyagot is vonzza magához, mint valami fekete lyuk. Érdemes itt megjegyezni, hogy az első képen látott bolygó felszínén is hasonló jelenséget láthattunk, így könnyen meglehet, az pont a Föld volt, habár volt a nap mellett egy második, kéken világító fényes égitest is, így nem lehetünk biztosak semmiben.

vlcsnap-error572.png

Loki (Tom Hiddleston) holttesteket kerülgetve kész átadni Thanosnak a Tesseractot, ami egyrészt megerősíti, hogy nem véletlenül nézte meg annyira a Követ Asgard fegyvertárában a Ragnarök végén, másrészt valószínűsíthetően ez a stáblistás jelenet közvetlen folytatása lesz, miután a hajón lévőkkel elbánt az őrült titán. Ez a jelenet pedig Loki sorsát is könnyen előrevetítheti, hiszen ha végiggondoljuk, az első Bosszúállók során nemhogy nem sikerült megszereznie a Tessaractot, de még a jogarát is elvesztette az Elme kővel együtt, és később ahelyett, hogy kijavította volna ezt a hibáját, ő kényelmesen majszolgatta a szőlőt Odinként álcázva magát.

vlcsnap-error552.png

Kedvenc falmászónk itt már magára öltötte a Pókember: Hazatérés végén bemutatott vaspáncélt, ráadásul rögtön a korábban látott űrbéli objektum felszínén akciózik. Az kérdéses, miként jutott hozzá a szerkóhoz (a szóló film végén ugyebár visszautasította, ez pedig nemsokkal azután lehet, hogy a buszban jelzett a pókösztöne), de a lényeg, hogy végre mozgásban is látható a páncél.

vlcsnap-error175.png

Az előzetes egyik legnagyobb rejtélye ez a rövidke jelenet, amiben Thort láthatjuk egy teljesen sötét háttérben, valamiféle gép közepén. Nagyon úgy néz ki, hogy Asgard királya valamiféle kart akar meghúzni, de erről a jelenetről még a rajongók köreiben is csak kósza elméletek szállingóznak azzal kapcsolatban, mi is történhet.

vlcsnap-error110.png

Színre lép az előzetesben Proxima Midnight, a Black Order (Thanos gyermekei) egyetlen női tagja, akiből csak annyit látunk, hogy a lándzsáját az árnyakba burkolózó Amerika Kapitány felé veti.

vlcsnap-error587.png

“Get that man a shield” – hangzik el az előzetes egyik legjobb mondata T’Challa szájából. Nyilván ezt Steve Rogersre érti, aki a Polgárháború végén eldobta magától a pajzsot, ezzel jelképesen az Amerika Kapitány szerepet is. Emellett innen már sejthetjük, hogy Wakandában valami nagy készül, amiről többet majd a későbbiekben láthatunk.

vlcsnap-error258.png

Íme teljes valójában Szakáll Kapitány, aki a képregényekből ismert Nomád kinézetével mutatkozik be. Említettük fentebb, hogy a Polgárháború végén feladta az Amerika Kapitány szerepet, ez a kinézet pedig annak eredménye. A képregények lapjain is történt már ilyesmi, de miután lemondott a címéről, Rogers azután sem hagyta abba az emberek segítését, és Nomád néven tevékenykedett tovább.

vlcsnap-error014.png

Vasember Hulkbuster páncélja a Bosszúállók: Ultron korában mutatkozott be egy a nevéhez hű összecsapás kereteiben, és csalódottak is lettünk volna, ha pont Thanos ellen nem vetik be újból. Bannernél már láthattuk az előzetes elején a páncél kezét, többek között emiatt sem lehet biztosra venni, hogy ki irányítja a wakandai csatában a valamelyest külsőre is felturbózott Hulkbustert. Az Avengers Assemble rajzfilmben például előfordult, hogy Bruce páncélt húzott ahelyett, hogy kedvenc zöld szörnyetegünk alakját vette volna fel, ami a Ragnarök eseményei után teljesen érthető döntés lenne részéről. (Az persze már más kérdés, hogy később Hulkként is látjuk őt.)

aw_39_trailer_pic.png

És itt van nekünk a Wakandai csata. A képregény olvasók számára ez ismerős lehet, hiszen ezt néhány kisebb változtatással a 2013-as Infinity lapjairól vették át. Abban a történetben szintén egy Thanos invázióval kell szembenéznie a Föld hőseinek, habár más indokokból kifolyólag, és a stratégiai szempontból teljesen érthető célpontok közt Wakanda is szerepel. A világ legfejlettebb és legerősebb országáról beszélünk, a harcászat egyik alapja pedig az, hogy “vágd le a kígyó fejét.”

vlcsnap-error531.png

Vízió is ellenfeleire talál Corvus Glaive és Proxima Midnight személyében. Ez a snitt abból a harcjelenetből származhat, ahol Amerika Kapitányt és Skarlát Boszorkányt is láttuk, és valószínűleg ezután kerül rácsok mögé az android, hogy aztán megpróbálják eltávolítani a homlokán található Elme Kőt. Corvus lándzsája egyébként egy az egyben úgy néz ki, mint a képregényes változata, aminek különlegessége, hogy képes változtatni a súlyát kívánság szerint, így nem csoda, ha legyőzik az amúgy elég erős Víziót.

vlcsnap-error162.png

Thanos két Végtelen Kővel is szétkapja majd kedvenc hőseinket. A Tér Köve még Lokitól kerülhet hozzá egy korábbi képkocka alapján, az Erő Kövét viszont Xandaron zárták el az első A galaxis őrzői végén, tehát ezek szerint ilyenkor már azt a kört is lefutotta Josh Brolin karaktere. Azt is valószínűsíthetjük, hogy Xandar komoly károkat szenvedhetett, hiszen Ronan ellen is meggyűlt a bajuk, ahol az Őrzőkkel és a Fosztogatókkal együtt tudták elbillenteni a mérleg nyelvét, az Őrült Titán viszont teljesen más liga. Itt megjegyeznénk, hogy a sisak nélküli Thanos kinézete jogosan kapott több helyen is kritikát, a CGI sem épp a legjobb, és kicsit úgy néz ki, mintha arra kérné a nézőket, hogy támogassák Végtelen Köveik 1%-ával a nélkülözésben szenvedő kis titánokat.

wakandacapbp.jpg

Mielőtt bevágnák a Bosszúállók: Végtelen háború logóját Alan Silvestri Avengers témája alatt, még kapunk egy piszkosul menő jelenetsort, amiben a wakandai csata frontvonalát képező Amerika Kapitány (aki valószínűleg nem ilyen pajzsra gondolt), Bucky (gyanúsan ekkor már vibránium karral), Fekete Özvegy, Hadigép, Okoye, Fekete Párduc, Sólyom és az ekkorra már Hulkká alakult Banner a csatatérre siet szétrúgni pár ellenség hátsóját.

vlcsnap-error015.png

A Comic-Conon levetített előzetes nyitánya itt csak a zárásba fért bele, amikor is a félszemű Thor a Ragnarök stáblistás jelenetét követően az Őrzők hajójának fedélzetén köt ki. A mennydörgés istene látható egy korábbi snittben is a Milanon, pontos tartózkodási helyét azonban csak ezek a pillanatok erősítik meg.

vlcsnap-error403.png

“Who the hell are you?” – kérdi Thor abszolút jogosan, hiszen ilyen szedett-vedett társaságot sem lát mindennap az ember. A Galaxis Őrzői – immár Mantis-szel és serdülő Groot-tal kiegészülve – sajnos teljesen kimaradtak az előzetesből, de szerencsére ez a csapatfotó valamelyest kárpótolhat minket emiatt, reménykedve, hogy a második kedvcsinálóban nagyobb szerephez jutnak ők is.

A Bosszúállók: Végtelen háború az amerikai premier előtt egy héttel, 2018. április 26-án kerül a hazai mozikba.

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3413404391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2017.11.30. 12:38:31

"Natasha szőke hajszíne egyféle kitekintés Yelena Belova karakterére, aki a képregényekben a Vörös Szoba által képzett második Fekete Özvegy. "
.
ez annyira kedves ötlet.

kár, hogy (szerintem) marha messze van az igazságtól. egyszerűen csak mostanra akkora sztár scarlett, meg annyira ismerik az Özvegyet, hogy nem akarta, tiltakozott a festés ellen.
.
ahogy amcsi kapcsi is csak az első filmjében volt szőke, aztán szépen filmenként a saját hajszínére váltott a színész. Ugyan ez Thor esete, a szőke villámisten a Ragnarokra simán barna lett...

vagy ahogy a lannisterek a trónok harcában az első évadban szőkék voltak, mostanra Imp majdnem fekete...
süti beállítások módosítása