Közepes nézettségi adatokkal, de számos új jelenettel debütált az Inhumans

2017. október 01. - Marvel Magyarország

Minden, amit a mozis és a televíziós premier közti különbségekről tudni kell.

the_inhumans_05-fokep.jpg

Az augusztusi mozipremier után ezen hétvégén végre hivatalosan is elstartolt az ABC műsorán az Inhumans. Ahogy azt már a korábbi negatív kritikák után sejteni lehetett, a Marvel királyi családjának története elég lagymatag nézettségi számokat produkált. Bár a 3,8 milliós nézőszám több, mint amit A S.H.I.E.L.D ügynökei évadzárója (illetve az egész negyedik évados átlaga), vagy az Agent Carter első évada produkált, de nagy örömre ez sem ad okot. Egy rendkívül költséges sorozat kétórás premierjétől jóval többet várt a csatorna, így a második évad berendelése egyre valószerűtlenebb. (Mi egyébként szerettük a nyitányt, spoilerektől mentes beszámolónk ITT olvasható.)

A kétórás tévépremier egyébként számos olyan kulcsfontosságú jelenetet is tartalmazott, amit a mozis verzióból kihagytak. SPOILEREK!

Az egyik ilyen jelenetsor egy földi tudóshoz, a Callisto Űrközpontban dolgozó Louise-hoz (Ellen Woglom) kötődik, aki épp a Holdjárót irányítja, amikor azt Gorgon eltiporja. Míg a moziban mindössze ennyit látunk belőle, a tévés verzióból már sokkal több dolog derül ki. Louise az egyetlen a csapatából, aki rájön, hogy amit a Holdjáró utolsó felvételén látott, az egy pata, és ebből további következtetéseket von le arra vonatkozóan, mi is történhetett a korábbi Holdra küldött eszközeikkel. A különböző méréseket látva rájön, hogy rövid időn belül négy nagyobb energialöket indult a Holdról, és mind Hawaii térségében csapódott be. Az elmélete alapján a Holdjáróval történteknek köze lehet mindehhez, szerinte olyan entitások pusztították el a gépet, akik aztán a Földre, Hawaii-ra jöttek. Amikor megosztja az elméletét a főnökével, természetesen nem veszik komolyan, ezért végül szabadságot vesz ki és elhagyja az irodát. Ezután a híradóban látja, amint egy ismeretlen férfiról tudósítanak, aki Hawaii szigetén pusztán a hangjával felborított egy rendőrautót (mint tudjuk, Black Boltról van szó). Louise természetesen könnyen összerakja a képet, és elutazik Hawaii-ra.  

Maximus és a Genetikai Tanács is nagy szerepet kapott a plusz jelenetekben. Az már a moziverzióból (és a képregényekből) is kiderült, hogy a Genetikai Tanács rendkívül fontos szerepet tölt be az Embertelenek társadalmában. Ők felügyelik a Terrigenesist, azt a folyamatot, mely során kristályok segítségével aktiválják a kiválasztott Embertelenek génjeit; ők vizsgálják meg az így kapott különleges képességeket, és ők döntenek arról, hogy az új képességek segítségével hogyan, milyen módon fogja tudni szolgálni az átalakult Embertelen a társadalmukat. Kulcsfontosságú szerepük miatt sejthető, hogy Maximusnak szüksége van a Tanács támogatására.

Az egyik extra jelenetben Maximus – még a puccs előtt – privát találkozóra hívja a Tanács egyik tagját, és beavatja őt a Black Bolt ellen irányuló terveibe. Amikor a férfi tiltakozik a puccs ellen, és le akarja tartóztatni herceget, Auran megöli a tanácstagot. A puccs után Maximus találkozik a többiekkel is, ahol elmondja, mi történt hiányzó kollégájukkal, felhívva rá a figyelmüket, hogy ez velük is megeshet ellenállás esetén. Ezzel – egy időre legalábbis – eléri, hogy a Genetikai Tanács behódoljon az akaratának.

Maximus azonban nem csak a Tanácsot félemlítette meg. Mivel szüksége van Medusa húga, Crystal támogatására is, ezért megfenyegeti a lányt, hogy ha nem engedelmeskedik, annak a különleges teleportáló képességekkel bíró kutyája, Lockjaw látja kárát. Emellett a lánnyal való beszélgetés során felemleget egy olyan családi szálat is, ami szemlátomást eltér a képregényekből megismert eredettől. Míg a füzetekben Medusa és Crystal szülei barátságos viszonyt ápoltak Black Bolt és Maximus szüleivel (az akkori uralkodó párral), addig úgy fest, hogy a filmes verzióban ez korántsem így alakult: Maximus elmondása alapján Medusa és Crystal szülei fellázadtak az uralkodó család, Maximus és Black Bolt szülei ellen, akik aztán megölték őket.

A televíziós verzióban bemutatott plusz jelenetek újabb karaktereket és újabb motivációkat mutatnak be, valamint újabb történetszálakat vezetnek fel. Louise elkerülhetetlenné váló felfedezése, a Genetikai Tanács következő lépése, valamint a Black Bolt és Medusa családjainak véres története egyaránt izgalmas új irányt rejt magában. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy kivárjuk az évad hátralévő hat epizódját, és lássuk, amint összefutnak a szálak. Az összesen nyolc részből álló évadot hazánkban a VIASAT3 október 10-től tűzi műsorra magyar nyelven, heti bontásban.

(forrás: Screen Rant)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8012916001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása