Összeszedtünk minden utalást a The Defenders évadzárójából

2017. augusztus 27. - Marvel Magyarország

A készítők számos kikacsintással örvendeztették meg a képregényolvasókat.

defenders-uj-fokep.jpg

Immár több, mint egy hét telt el azóta, hogy New York Oltalmazói megérkeztek a Netflixre. Matt Murdock (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) és Danny Rand (Finn Jones) ezúttal kénytelen szövetségre lépni a közös ellenfél, a Kéz ellen, miután az ősi nindzsaszervezet feltámasztotta Elektrát, hogy Black Sky néven fegyverként használja K’un-Lun és Vasököl ellen. Bár a The Defenders elején mindegyik karaktert ott találjuk, ahol a saját történetük korábban abbamaradt, de az évad végére szétszóródnak, és legtöbbjük élete elég nagy fordulatot vesz.

Az alábbiakban a záróepizód utalásai, valamint a képregényes háttértörténetek alapján összegyűjtöttünk néhány teóriát, hogy mire számíthatunk a folytatásokban. Figyelem: SPOILERES tartalom! 

Daredevil

A The Defenders utolsó epizódjában láthatjuk, ahogy Fenegyerek és Elektra halálát leli a robbanásban – legalábbis látszólag. Bár a külvilág gyászolja Mattet, a záró képsorokból kiderült, hogy egyáltalán nem halt meg. Egy zárda ispotályában fekszik, sebekkel borítottan, mellette pedig egy apáca, aki valakit éppen arra utasít, hogy hívja Maggie-t. De ki is az a Maggie?

Az eddigi évadok nem fedték fel Matt gyermekkorának minden részletét. Azt láttuk ugyan, hogy apja boxoló volt, aki egyedül nevelte fiát, de egyszer sem esett szó a fiú édesanyjáról, így ha többet szeretnénk tudni arról, mi történt vele, akkor a képregényekhez kell fordulnunk. Matt anyja, Maggie Murdock szülés utáni depresszióban szenvedett, kitörései során sokszor félemlítette meg a kisfiút, mígnem Matt apja rávette, hogy újragondolja az életét. A nő végül a vallásban lelt vigaszt és gyógyírt, elhagyta családját és apácának állt. A képregényekben időről időre felbukkant fia életében (legelőször 1986-ban, a Daredevil #229. számában), tanáccsal látva el fiát, illetve szükség esetén a sérüléseit.

A fentiek alapján szinte biztosra vehető, hogy Matt édesanyjának és a kettejük kapcsolatának is jut szerep a Daredevil harmadik évadjában. A legfrissebb jelentések szerint két hónapon belül, valamikor októbertől már forog a folytatás, szóval nem lennénk meglepve, ha a hamarosan várható színészbejelentések között kapnánk valakit Maggie szerepére.

daredevil3.jpg

Iron Fist

Miután Danny elhagyta K’un-Lunt, hogy megküzdjön a Kézzel, láthatóan a helyét kereste a világban. Bár visszatért szülőhelyére, New Yorkba, sokáig mégsem tudta otthonának érezni a várost. A többiekkel való összefogás azonban megtette a hatását: Az évad végére eljut arra az érzelmi pontra, hogy végre otthonként tekint rá. 

Adott tehát egy szuperhős, aki immár várhatóan New Yorkban marad, és szemlátomást szereti felvenni a bűnözőkkel a harcot. Mindeközben adott egy város, aki elveszítette a felette őrködő szuperhőst. Ezen tények és a finálé utolsó Vasököl jelenete alapján igencsak megvan az esélye, hogy a Fenegyerek elvesztésével támadt lyukat a közeljövőben Danny tölti majd be, legalábbis mindaddig, amíg Matt vissza nem tér. Ezt a teóriát a képregények is alá tudják támasztani: A Daredevil egyik számában Matt börtönbe kerül, miután lehull a lepel titkos személyazonosságáról. Hogy a város ne maradjon védelem nélkül, és hogy Matt számára fedősztorit biztosítson, Danny ölti magára a Fenegyerek ruháját Matt szabadulásáig.

2052826-knight.png

Misty Knight

A The Defendersben láthatjuk, amint Misty a Kéz egyik "ujjával", Bakutóval kerül szembe, aki a harc során levágja a nyomozó jobb karját. Az utolsó jelenetek egyikében egy kórházi ágyban lábadozik. Misty karjának elvesztése nagyon is összhangban van a karakter képregényes ábrázolásával, ahol már igen korán elveszíti jobb kezét, amikor egy bomba felrobbanását próbálja megakadályozni. A füzetek lapjain maga Tony Stark épít számára egy, a Tél Katonájáéhoz hasonlatos bionikus kart, Misty pedig rendőrből fokozatosan teljes értékű szuperhőssé válik. Szövetségre lép Colleen Winggel (Jessica Henwick), akivel aztán a Sárkány Lányai néven alakítanak szuperhős duót, ráadásul Danny Randdel is romantikus kapcsolatba kerül.

Hogy mindebből mennyit adaptálnak majd a képernyőre, azt még meglátjuk. Mindenesetre tény, hogy Danny, Colleen és Misty hármasa között egyre erősebb a kapocs: Danny biztosítja Misty számára a kórházi kezeléseket, a Sárkány Lányaira pedig már az Iron Fistben is kaptunk utalást, amikor Colleen pénzszerző akció keretében ketrecharcosnak állt. Látszólag a Netflix igyekszik hű maradni a forrásanyaghoz, hisz ahogy az a San Diego Comic-Conon kiderült, Simone Missick nyomozója a Vasököl második szezonjában is tiszteletét teszi.

luke-cage-jessica-jones_hpxn.jpg

Jessica Jones és Luke Cage

Jessica és Luke kezdeti románca hamar megszakadt, miután kiderült, hogy a Kilgrave befolyása alatt álló Jess ölte meg Luke feleségét. Azonban a The Defenders végére érve úgy fest, kettejük kapcsolata mégsem zárult le teljesen és valamiféle kapocs maradt köztük, annak ellenére, hogy Luke jelenleg Claire Temple, az éjjeli nővérrel (Rosario Dawson) kávézgat.

Aki követi kettejük történetét nyomtatásban is, az pontosan tudja, csak idő kérdése, hogy ismét egymásra találjanak. Mi több, a képregények lapjain Jessica és Luke összeházasodik, és születik egy gyermekük, akit Danny „nagybácsi” után Danielle-nek neveznek el. A pár ráadásul nem csak az Oltalmazók tagja, hanem a Bosszúállóké is, sőt, utóbbinak egy ideig Power Man lesz a vezetője. Bár utóbbira a képernyőn nem sok esély van, hiszen a Marvel Netflixes sorozatai és a mozifilmek között egyelőre sajnos teljesen nulla az átjárási lehetőség, de figyelembe véve a két szupererejű karakter múltját és azt, hogy együtt mi mindenre képesek, közel sincs kizárva, hogy újra egy párt alkossanak a későbbiekben.

(forrás: Collider)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5312783208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása