Ezek jönnek a Marveltől a tévéképernyőkre

2017. május 27. - Marvel Magyarország

Sorozatdömping vár ránk a Marvel televíziós részlegétől.

sorozatok.jpg

Ettől az esztendőtől a Marvel Studios nemcsak évi három mozifilmet küld a mozikba, de a kisebb képernyőkre is jelentősen árasztja a tartalmakat.

A 2013-ban elstartolt A S.H.I.E.L.D. ügynökei után volt nekünk egy két évadot megélt Carter ügynökünk, majd 2015 áprilisától a Netflix streaming szolgáltatással együttműködve készült sorozatok szálltak be a buliba. Hamarosan még több partnerrel kiegészülve még több jobbnál jobb produkciónak lehetünk részesei, amelyekről ebben a – tervek szerint folyamatosan frissülő – cikkben találhattok meg minden lényegesnek vélt tudnivalót.

1.jpg

DEFENDERS (Premier: 2017. augusztus 18.)

A S.H.I.E.L.D. ügynökei negyedik évadának fináléjával egészen nyár végéig kell várnunk a Marvel Television következő dobására, de úgy néz ki, hogy erre igazán érdemes. A Marvel és a Netflix közös égisze alatt bemutatott utcaszintű hősök – Fenegyerek, Jessica Jones, Luke Cage és Vasököl – kénytelenek egyesíteni az erejüket egy addig sosem tapasztalt erejű fenyegetés ellen, ami a híres színésznő, Sigourney Weaver egyelőre ismeretlen gonoszának képében mutatkozik meg. Az első teljes értékű előzetes magyar változata ITT tekinthető meg.

Szereplők: Charlie Cox (Fenegyerek), Krysten Ritter (Jessica Jones), Mike Colter (Luke Cage), Finn Jones (Vasököl), Elden Henson (Foggy Nelson), Deborah Ann Woll (Karen Page), Eka Darville (Malcolm), Carrie-Anne Moss (Jeri Hogarth), Scott Glenn (Stick), Jessica Henwick (Colleen Wing), Elodie Yung (Elektra), Rachael Taylor (Trish Walker), Simone Missick (Misty Knight), valamint Rosario Dawson (Claire Temple) és Sigourney Weaver (Alexandra). 

Az Oltalmazók után Fenegyerek a harmadik, Jessica Jones a második, Luke Cage pedig szintén a második évadával tér vissza valamikor 2018-ban a képernyőkre, ezekről azonban még olyan kevés információnk van, hogy felesleges lenne nekik külön bekezdést szentelni.

000254980hr.jpg

MARVEL'S INHUMANS (Premier: 2017. szeptember 1.)

Egy nem hivatalosan publikált leírás szerint "miután az Embertelenek királyi családját darabokra szaggatja egy katonai puccs, épphogy csak el tudnak menekülni Hawaii-ra, ahol meglepő dolgokat tapasztalnak a fényűző világnak és a körülöttük lévő emberiségnek hála. Ez bizonyítja, hogy nemcsak őket, de magát a Földet is meg kell menteniük." Miután a végsőkig tologatták a még 2014-ben bejelentett élőszereplős Embertelenek mozi premierdátumát (eredetileg 2019 nyarán tervezték bemutatni), a stúdió végül úgy döntött, hogy az ABC műsorán kelti őket életre és viszi – egy korlátozottabb – vászonra. Az első ízelítőt ITT nézhetitek meg.

A sorozat első két epizódját teljes egészében IMAX kamerákkal rögzítették, amelyek szeptember 1-től két héten át láthatóak lesznek a világ számos mozijában (pontos lista nincs ezekről az országokról, reményeink szerint hazánkban is), mielőtt elstartolna a nyolc részes szezon az ABC őszi kínálatában.

Szereplők: Anson Mount (Black Bolt), Serinda Swan (Medusa), Isabelle Cornish (Crystal), Iwan Rheon (Maximus), Eme Ikwuakor (Gorgon), valamint Ken Leung (Karnak) és Sonya Balmores (Auran).

the-gifted-op-3840x2160.jpg

THE GIFTED (Premier: 2017 őszén)

Idén ősszel érkezik a Marvel The Gifted című sorozata, melynek a magyar feliratos előzetesét már láthattátok nálunk. A történet X-Men sztori lesz, és az erőiket frissen felfedező és ízlelgető tinikről szól. Itt fontos megemlíteni, hogy a Marvel és a FOX, aki a sorozatot készíti, minden egyes új produkciójával nagyobb és szélesebb közönséget kíván elérni.

Az új erőkkel bíró fiatalok még maguk sem értik teljesen, mi is történik velük, de a világ továbbra sem szereti a mutánsokat, ezért menekülniük kell. Persze a kormány ugyanúgy üldözi őket, mint a közvélemény. A trailer és az egyszerű, de hatásos plot alapján a FOX-tól megszokott jó minőségre számíthatunk, és a rendező, Bryan Singer is garancia lehet, hiszen bőven volt már dolga az X-Men franchise berkein belül. A főbb szerepekben nálunk kevéssé ismert arcokat láthatunk, de ez mindenképpen jót fog tenni.

Szereplők: Amy Acker (Kate Strucker), Natalie Alyn Lind (Lauren Strucker), Stephen Moyer (Reed Strucker), Percy Hynes White (Andy Strucker), Blair Redfort (Josh Proudstar), Sean Teale (Eclipse), Emma Dumont (Lorna Dane) és Jamie Chung (Blink). Ha nem csak a levegőbe ígérgetnek, még Stan Lee cameo is lehet.

A Marvel és FOX párostól 2018 őszén startol el a rajongók körében nagy sikert arató Légió (főszerepben Dan Stevens) második évada. 

175d1e643fd7bbd08aa670c57fe2e136.jpg

MARVEL'S THE PUNISHER (Premier: 2017 végén)

Megtorló karakterét Jon Bernthal alakításában a 2016 márciusában debütált Fenegyerek második évadában vezették be, mondani sem kell, hatalmas sikerrel. A kritikusok és a rajongók egyaránt le voltak nyűgözve a színész játékától és a figura képregényhű megközelítésétől, így kapva az alkalmon hamar be is rendelték tizenhárom részes önálló spin-off sorozatát, amiben Frank bácsi végre igazságot szolgáltathat családja számára. Semmilyen ízelítőt nem kaptunk hozzá egyelőre.

Szereplők: Jon Bernthal (Megtorló), Ben Barnes (Billy Russo), Jason R. Moore (Curtis Hoyle), Ebon Moss-Bachrach (Micro), Michael Nathanson (Sam Stein), Jaime Ray Newman (Sarah Lieberman), Amber Rose Revah (Dinah Madani), Paul Schulze (Rawlins), valamint Daniel Webber (Lewis Walcott) és a visszatérő Deborah Ann Woll (Karen Page).

01_1.jpg

A S.H.I.E.L.D. ÜGYNÖKEI 5. ÉVAD (Premier: 2018. január)

Hosszú bizonytalanság után az ABC végül berendelte kedvenc ügynökeink soron következő évadát, amiben természetesen megkapjuk a választ az aktuális szezon fináléjának meglepő csavarjára, illetve vélhetően arra is fény derül, hogy mik voltak Coulson és az ördög alkujának részletei. Annyi biztos, miszerint a csapat az Embertelenek sorozat helyét váltja 2018 elején a már megszokott 22 epizódnyi adaggal, ám a hosszabb várakozásért cserébe az ígéretek szerint egyetlen megszakítás sem lesz a részek között.

Biztos visszatérő Clark Gregg (Coulson), Chloe Bennet (Daisy), Ming-Na Wen (May), Elizabeth Henstridge (Simmons), Iain De Caestecker (Fitz), valamint Henry Simmons (Mack) és Natalia Cordova-Buckley (Yo-Yo). 

cloack_and_dagger_promotional.jpg

MARVEL’S CLOAK & DAGGER (Premier: 2018 elején)

Tandy Bowen és Tyrone Johnson, két teljesen más családi háttérrel rendelkező tinédzser különleges képességekre tesznek szert, miközben romantikus kapcsolat bontakozik ki kettejük között. Hamarosan rájönnek, hogy erejük sokkalta erősebben működik egymás közelségében, az érzéseik egymás iránt pedig még inkább bonyolulttá teszik az amúgy is feje tetejére borított világukat. Tandy a fény segítségével tőröket teremt, melyek pusztításra és gyógyításra egyaránt alkalmasak, Tyrone pedig a sötétséget használva képes teleportálni önmagát és másokat egyaránt.

A 10 részes sorozat 2018 telén, januárban vagy februárban várható, egyelőre még nincs pontos premierdátum a Freeform csatorna első marveles műsorához. Köpeny és Kard kalandjai a bűnös New Orleans-ban a már megszokotthoz hasonlóan a Marvel Filmes Univerzum részét képezik majd. Az első, sejtelmes előzetest ITT nézhetitek meg, ráadásul magyar felirattal ellátva. 

Szereplők: Olivia Holt (Tandy Bowen/Dagger), Aubrey Joseph (Tyrone Johnson/Cloak), Andrea Roth (Melissa Bowen, Tandy édesanyja), Gloria Reuben (Adina Johnson, Tyrone édesanyja), Miles Mussenden (Michael Johnson, Tyrone édesapja), Carl Lundstedt (Liam, Tandy fiúja), valamint James Saito (Bernard Sanjo, Tyrone legjobb barátja) és J.D. Evermore (Connors, egy rejtélyes detektív).

runaways_post_master-1.jpg

MARVEL'S RUNAWAYS (Premier: 2018 elején)

A Runaways (vagyis Szökevények) főszereplője hat, teljesen eltérő szociális háttérrel rendelkező tini, akik rájönnek, hogy legalább egy közös pont mégis akad bennük: mindegyikük szülei tagja a Pride nevű bűnszervezetnek, ami Los Angelest uralja. A gyerekek úgy döntenek, elszöknek otthonról és összeállnak, hogy megállítsák gonosz szüleiket, eközben pedig sajátos családdá kovácsolódnak össze, és felfedezik saját, eddig ismeretlen oldalukat is.

A csapat: Alex, a kocka; Nico, a goth-wicca boszorkány; Karolina, a modell; Gert, a lázadó csaj, az igazság élharcosa; Chase, a lacross-játékos, akit mindenki bunkónak tart, de zseniális mérnöki képességekkel bír és Molly, az örök optimista.

A történet megfilmesítésének előkészületei már 2008-ban elkezdődtek, megvolt hozzá a forgatókönyv és a rendező is, azonban a Bosszúállók sikere miatt végül félretették a projektet. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a harmadik fázis filmjei között sem fog szerepelni, Kevin Feige megnyugtatta a rajongókat, hogy nem tettek le a megvalósításról. Végül hosszas hezitálás után a Marvel úgy döntött,  film helyett tévésorozat formájában mutatja be a lázadó tinik történetét. 2016-ban a Hulu be is rendelte a pilotot, 2017 elején lezajlott a casting. A pilot forgatása 2017. február 10-én kezdődött, Rugrats munkacím alatt. A 10 részes sorozat premierje 2018 elején várható.

Szereplők: Rhenzy Feliz (Alex Wilder), Lyrica Okano (Nico Minoru), Virginia Gardner (Karolina Dean), Ariela Barer (Gert Yorkes), valamint Gregg Sulkin (Chase Stein) és Allegra Acosta (Molly Hernandez).

02_2.jpg

MARVEL'S NEW WARRIORS (Premier: 2018)

Április 5-én kapott zöld utat a Marvel első élőszereplős komédiája, a New Warriors (Új Harcosok), ami az azonos címet viselő képregény fiatal felnőtt hőseit helyezi középpontba a közönségkedvenc Mókuslánnyal kiegészülve.

A sorozat hat fiatalról szól, akik különböző képességek birtokában együtt dolgoznak a nagyobb jó érdekében. Míg erejük teljesen más körökben mozog, mint a Bosszúállóké, hozzájuk hasonlóan szeretnék megváltoztatni a világot... még ha az nem is áll arra készen. A csapat tagjai még "újak" az életben – olyanok, akik most először tapasztalják meg az élet fontos részeit, beleértve az első szerelmet vagy az első állást. A New Warriors a felnőtté válás útját mutatja be, csak nem teljesen e világi formában. Ők még nem igazán szuperek és pláne nem hősök, ráadásul a srácok annyira rémisztőek tudnak lenni, mint amennyire egy rossz randevú. A Freeform tíz darab harminc perc hosszú epizódot rendelt be. A hivatalos színészgárda még nem került bejelentésre, ellenben a központi karakterek kiléte nem rejtély egy ideje.

Ezek alapján jelen pillanatban tizenkét sorozat van készülőben vagy éppen úton a képernyőkre a Marvelnél, amiből négy még idén, a maradék pedig várhatóan mind jövőre debütál. Ha nem szeretnétek lemaradni az ezekkel kapcsolatos legfrissebb hírekről és előzetesekről, már pedig lesz miről beszélni, akkor kövessetek minket továbbra is itt vagy Facebook oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5412502629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.