'Pókember: Hazatérés': Rejtett utalások az első előzetesben

2016. december 10. - Marvel Magyarország

Rendkívül gazdag volt információkban az első kedvcsináló.

pokember-hazateres-fokep.jpg

A minap megérkezett a jövő nyáron érkező Pókember: Hazatérés első kedvcsinálója, ami nemcsak rendkívül hangulatosra sikeredett, de rejtett utalásokban és sasszemű rajongóknak kedvező érdekességekben igencsak gazdag. Ezeket szedtük össze egy csokorba, amivel reményeink szerint sikerül néhány meglepetést okozni. 

A Tom Holland által alakított falmászó a Washington-emlékmű tetején csimpaszkodva figyelhető meg. Ez a jelenetsor nemcsak azért érdekes, mert a karakter minden eddigi filmjében New York városát mentette meg a bajtól, itt pedig tesz egy kis kiruccanást a fővárosba, hanem mert egy helikopterből fegyvert szegeznek rá. Izgalmas kérdéseket vethet ez fel a történetet illetően, de a teóriázgatást hagyjuk későbbre. 

8.jpg

Megfigyelhetjük akcióban a Steve Ditko-féle képregényekből ismerős hónalj alatti "hálószárnyakat", amelyek jó segítségére lesznek főhősünknek a felhőkarcolókban nem túl bőséges Washingtonban és a Michael Keaton alakította Keselyű ellen, hiszen a könnyed siklást biztosítják számára.

2.jpg

Ez a film azért is lesz rendkívül egyedi az előző feldolgozások szempontjából, hogy itt valóban nagy hangsúlyt fektetnek arra a tényre, miszerint Peter Parker CSAK egy gyerek, aki a gimnázium tizedik osztályát járja. Hiába ő a barátságos és közkedvelt Pókember, a maszk alatt egy teljesen átlagos srác, aki nem épp a "menők" sorát erősíti. A Jacob Batalon által alakított Ned Leeds (aki a képregényekben egy jó pár évvel idősebb fehér bőrű férfi) eddig nem mutatott sokat magából, de Peter legjobb barátjaként remélhetőleg emlékezetes figura lesz. 

16.jpg

Most már biztosan tudjuk, hogy Zendaya nem a hosszú heteken át pletykált Mary Jane Watson-t, hanem egy Michelle nevezetű hölgyet fog életre kelteni a filmben. A színésznő eddigi nyilatkozatai és az előzetesben látható rövid feltűnése egyaránt bizonyítja, hogy karakterét inkább az a magának való, kissé ápolatlan és könyvmoly stílus jellemzi. Valamiért úgy érezzük, hogy a Disney fiatal sztárjának fontos szála lesz a sztoriban. 

21.png

"Talán nem kéne folyton bámulni őt, mert még a végén megijed," hangzanak el a szavak Peter szájából. Főhősünk nagy kiszemeltje a Laura Harrier által alakított Liz Allen, aki az alábbi képkockán éppen egy "Homecoming" bálplakátot helyez el az iskola ebédlőjének falán, ezzel is utalva a film címére. Nagy valószínűséggel a báljelenet kulcsfontosságú lesz. 

20.png

Angourie Rice karakterére is vethettünk egy pillantást, aki állítólag a fiatal Betty Brant-et alakítja a filmben. A többiekkel ellentétben az ő szerepe még nincs hivatalosan megerősítve.

22.png

Még érdekesebbé teszi a koncepciót, hogy az Amerika Kapitány: Polgárháború elképesztő reptéri csatája után Peter törhetetlenül vágyódik vissza a terepre, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy még órán is az említett ütközetről néz felvételeket. Peter-től jobbra megmutatja magát Tony Revolori zsarnok Flash Thompson-ja, amint épp szúrós tekintettel méregeti őt, a falon sorakozó fotókon pedig maga Bruce Banner is helyet kapott, mint minden idők egyik legkiemelkedőbb tudósa. 

1.jpg

A kedvcsináló rögtön egy kis akcióval nyit, amin Pókember Bosszúállóknak öltözött piti bűnözők baját látja el - azon túl, hogy ez egy remek utalás lehet a Holtpontra, a jelenetet mintha egy az egyben a képregényekből emelték volna át. Látszólag bővelkedni fog hasonlóakban a film, ami egy rendkívül nagy pluszpont részünkről. 

4.jpg

Már beszéltünk a jelmez egyik különlegességéről a hálószárnyak személyében, most álljon itt egy másik is: A kedvcsináló "vetkőzős" jelenetéből kiderül, hogy a Tony Stark alkotta szerkó egyetlen gombnyomásra leválik Peter testéről, ezzel elvesztve testhez feszülős jellegét. A falmászó hálószobájában egyébként számtalan Star Wars-os figura és további relikvia található, Ned Leeds például egy közel kész LEGO Halálcsillagot ejt a Földre, amikor meglátja legjobb barátját a mennyezeten mászkálni. Olybá tűnik, hogy a Polgárháború után Parker hamar felzárkózik a Csillagok háborúja univerzumában. 

3.jpg

Az alábbi képen két fontos személy is el van rejtve a Marvel Filmes Univerzum múltjára való tekintettel. Peter mögött a falon Tony édesapja, vagyis Howard Stark, alatta pedig a szuper-katonaszérumot megalkotó Dr. Abraham Erskine figyelhető meg. 

18.jpg

Sokszor említettük már Vasembert, beszéljünk egy kicsit róla. Ő fogja a mentori szerepet betölteni az érkező alkotásban, aki felkarolva Peter-t ellátja őt csúcs felszerelésekkel és kisebb-nagyobb nehézséggel értelmezhető tanácsokkal is. Már most sokak nagy kedvence a jelenet, amikor éppen egy limuzinban vitatják meg a Bosszúállók csapatába való bekerülés feltételeit. Nagyon érdekes, hogy a szemüveg mögött jól látható az a monokli Tony szeme körül, amit a Polgárháború eseményei során szerzett, így valószínűleg a Hazatérés cselekménye közvetlen azután veszi fel a fonalat. 

7.jpg

Ebben a jelenetben Peter és Tony a Bosszúállók Központban beszélgetnek (a hátuk mögött a Jon Favreau által immár negyedjére vászonra vitt Happy Hogan-nel), ami nem meglepő, hiszen már a forgatás ideje alatt is utaltak az épület lehetséges feltűnésére. 

9.jpg

Íme egy újabb izgalmas képkocka, amin először vehetjük szemügyre Logan Marshall-Green, tőle balra pedig Donald Glover ("Mentőexpedíció") rejtélyes (és ezek szerint nem a jók sorát erősítő) karaktereit. Előbbi látszólag egy Chitauri technológiával (amire az előzetes elején is kaptunk utalást) megalkotott fegyvert élesít be, minden bizonnyal a Pléhsuszter jóvoltából.

24.png

Itt jön a képbe Bokeem Woodbine, aki a film nemzetközi előzetesében tűnt fel a harmadik gonosz, Rengető szerepében. Nála is elég spéci technológia figyelhető meg, amint az iskolai buszokkal teli állomáson felveszi a harcot Pókemberrel. Roppant érdekes, hogy egy másik képsoron az eredeti, saját maga által készített jelmezében csapódik neki egy busznak Pókfej, ami két potenciális dologra enged következtetni: Vagy betekintést nyerünk Peter Polgárháború előtti pályafutásába, vagy valamilyen úton-módon arra kényszerül, hogy a korai szerkóját használja.   

12.jpg

De ha már gonoszok, hogy nem vettük még nagyító alá a Keselyűt? Tom Holland szerint Michael Keaton karaktere elképesztően ijesztő és teljesen különbözik a korábbi Marveles ellenségektől, amit rövid feltűnései és a "Megöllek téged és mindenkit, akit szeretsz" monológja is bizonyít. Maga a megjelenése és a megvalósítás szerintünk valami elképesztő, így csak reménykedhetünk, hogy a sok tucat gonosz után ő egy emlékezetes karakter marad.

11.jpg

Pókemberünk nincs valami túl jó állapotban. A helyszín tökéletesen megegyezik azzal, ahol Keselyű látható az előző képkockán, Peter pedig itt sem a Tony Stark-tól kapott jelmezét viseli. 

15.jpg

Minden bizonnyal ennél a bevágásnál rengeteg mindenkiben felmerült a hasonlóság a Raimi-féle Pókember 2 magasvasúti akciójára. Nem lepődnénk meg, ha több ilyen momentummal is tisztelegnének a trilógia előtt a Hazatérésben, már csak amiatt sem, hogy a Marvel Studios elnökének személyesen is a második rész a kedvence. Amúgy meg valami elképesztően menőnek ígérkezik ez a jelenet.

02.jpg

Miután sokadjára is elgyönyörködtünk ezen a pillanaton, érdemes megjegyezni, hogy Vasember az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményei során látott 46-os páncélját viseli teljesen kifogástalan állapotban. Míg ez a kis közös akció az előzetes legvégén foglal helyet, nagy eséllyel a filmben ez fordítva lesz, elvégre a páncél a Polgárháború végére már közel sincs ennyire egyben.  

Mit gondoltok minderről? Sikerült mondanunk valami újat, vagy az utalások legtöbbjét ti magatok is kiszúrtátok? Észrevetettek olyan érdekes momentumot, amit esetleg kihagytunk a felsorolásból, pedig érdemes lenne megemlíteni? Írjátok meg véleményeteket és észrevételeiteket a cikk alatti kommentszekcióban vagy Facebookon, és ne feledjétek megnézni a nagyszerű előzetes magyar változatát sem!

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1812038385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.