Marvel Magyarország

'Moon Knight' sorozatot akar készíteni a 'Daredevil' showrunnere

2018. március 24. - Marvel Magyarország

Közkedvelt antihős Steven S. DeKnight új kiszemeltje.

thumb-1920-665932.jpg

Tovább

NAGY KÉPREGÉNYAJÁNLÓ - 2018/1.

Március 25-én, vasárnap kerül megrendezésre Budapesten az éves Tavaszi Képregénybörze, így már szinte magától értetődő, hogy ismételten jelentkezünk az esemény előtti szokásos képregényajánló cikkünkkel. Ugyanakkor korábbi írásainkhoz képest ezúttal most nem az elmúlt pár év termései közül válogatunk nektek, hanem a Börzére érkező, beszerzésre szinte kötelező újdonságokat emeljük ki.

the_infinity_gauntlet_wallp1.jpg

Tovább

Út a Végtelen háborúig - 12. rész: A Hangya

Ezen a héten a második fázis záródarabjához érkeztünk az Út a Végtelen háborúhoz cikksorozatunk keretében.

Visszanézve a Marvel Filmes Univerzum történelmére elmondhatjuk, hogy az első fázis sikeresen felvezette a Marvel nagyágyúit a mozis színtérre, ugyanakkor a stúdió itt nem állt meg, és a második fázis során - rendkívül nagy kockázatot vállalva - elkezdte bemutatni a kevésbé ismert B- és C-listás hőseit is. Ennek első megállója A galaxis őrzői csapata volt, és sokan már itt elkönyvelték az első nagy kudarcukat. Végül a beszélő mosómedvét és két lábon járó fa barátját felvonultató társaság az MFU talán legkedveltebb karakterei közé katapultáltak, Hangyához érve azonban szinte mindenki biztos volt a bukásban. Nagyobbat nem is tévedhettek volna.

ant-man_textless_poster.jpg

Tovább

Út a Végtelen háborúig - 11. rész: Bosszúállók: Ultron kora

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk az Út a Végtelen háborúig sorozatunkban, hiszen jelen cikkünk tárgya nem más, mint a második Bosszúállók-film.

2012-ben az első résszel a Marvel egy hatalmas vállalkozást vitt végbe (egyúttal a következő lépcsőfokára emelte a franchise-építést), amikor közel ötéves tervezés után sikeresen összeeresztette az eddig csak külön filmekben felbukkanó hőseit. Persze mai szemmel visszanézve azért vannak kisebb-nagyobb hibái, de még így is egy nagyon szórakoztató darab, ami bizonyítja, hogy tényleg kifizetődő a lassú, megfontolt történetépítés. Ezek után a siker másodjára szinte garantált volt, a kérdés csak az maradt, tud-e vajon bármi pluszt adni az Ultron kora az első részhez képest.

big_startfilmru1287668.jpg

Tovább

KRITIKA: A Hihetetlen Pókember: Venom születése (NMK #5)

01_venom.jpg

A Nagy Marvel-képregénygyűjtemény legutóbbi száma elhozta nekünk minden idők egyik legnépszerűbb ellenfelének eredettörténetét. Venom karakterének 1988-as születésekor még nem számítottak rá, hogy a bosszúszomjas szörnyeteg ennyire belopja magát az olvasók szívébe, ma pedig már ott tartunk, hogy hamarosan saját filmje is érkezik. A többek között Tom DeFalco író és Todd McFarlane rajzoló nevével fémjegyzett sztoriszál kétségtelenül az egyik legfontosabb Marvel-történetnek számít.

Tovább

'Amerika Kapitány: A tél katonája': 23 érdekesség, amit talán nem tudtál

Lassan, de biztosan haladunk előre az Út a Végtelen háborúig projektünk kiegészítéséül szolgáló érdekességeket tartalmazó cikksorozattal is, amelyben ezúttal a második Amerika Kapitány kaland kulisszái mögül hoztunk nektek pár, remélhetőleg többségében új információt. A filmhez készült elemzésünket ITT olvashatjátok el, hamarosan pedig A galaxis őrzőivel fogunk jelentkezni ilyen formában.

r5x9xwu.jpg

Tovább

KRITIKA: Marvel's Jessica Jones (2. évad)

2015 novemberében látott napvilágot a Marvel-Netflix együttműködés második darabja, a Jessica Jones első évada. A Daredevil után egy újabb, kritikailag is elismert, nagyszerű sorozatot kaptunk kézhez, Jessica pedig stílusosan nőnap alkalmával, majdnem két és fél évnyi hosszas várakozás után folytatta önálló kalandjait. Sajnos azonban az egyre inkább tapasztalt, minőségbeli romlás a Marvel Netflix univerzumában ezt a show-t sem kerülte el, és elmondhatjuk, hogy keserű szájízzel zártuk be az utolsó részt: a második évad bizony egy jókora visszalépés az elsőhöz képest.

A továbbiakban spoileresen körüljárjuk, miért is érezzük így.

tumblr_p52y6ot2mj1uqfsrjo1_1280.png

Tovább