Egy elmélet szerint Odin is a Végtelen Kövekre hajtott

2018. június 11. - Marvel Magyarország

Izgalmas rajongói teória kering a Mindenek Atyjának múltjáról.

odin-thors-cornation2.jpg

Azt már eddig is tudtuk, hogy Asgard egykori királya igen jártas a Végtelen Kövek terén, hiszen a Tér Kő korábban az ő kincsestárát ékesítette, valamint a Valóság Kő erejéről is ő világosította fel Thort és Jane Fostert a Thor: Sötét világban. Na és persze ott van még az a Végtelen Kesztyű is, rajta az összes kővel, amit szintén a kincsestárban láthattunk az első Thor-filmben, és amiről Hela később kijelentette, hogy puszta utánzat. Egy Reddit felhasználótól származó rajongói teória gyönyörűen összefűzi ezeket az elemeket mindazzal, amit a Thor: Ragnarökből megtudtunk a Mindenek Atyjáról.

Ahogy az a filmből kiderült, Odin közel sem volt mindig olyan jóságos király, amilyennek a korábbi filmekben megismertük, hiszen Thor születése előtt lányával, Helával az oldalán kegyetlen zsarnokként módszeresen leigázta a Kilenc Birodalmat. Az új elmélet szerint ennek egyetlen oka volt, mégpedig az, hogy a Mindenek Atyja meg akarta szerezni mind a hat Végtelen Követ, amelyekről még apjától Bortól hallott, aki korábban visszaszerezte a Valóság Követ a Sötét Tündérektől. Miután Odin hatalomra került, Helával az oldalán megkezdte hadjáratát a Kilenc Birodalomban. A Tér Kő segítségével ráadásul könnyedén transzportálhatta az egész seregét egyik világból a másikba.

Az elmélet szerint ebben az időben Odin ellátogatott Nidavellirbe (ahol Thor az új csatabárdját szerezte a Bosszúállók: Végtelen háborúban), és készíttetett egy eszközt, amivel kiaknázhatja a Végtelen Kövek erejét, avagy más néven a Végtelenség Kesztyűjét. Ennek a tesztverziója volt az, amit az első Thor-filmben láthattunk a kincstárban, és amiről Hela rögtön tudta, hogy hamisítvány, hiszen ő is részese volt ennek a tervnek. Miután azonban Odin rájött, hogy a Lélek Követ csak úgy szerezheti meg, ha megöli a saját lányát, inkább felhagyott a küldetésével, és Asgard jóságos uralkodójává vált. Hela ugyanakkor nem fogadta el apja döntését, szerinte ugyanis a kövek hatalma mindennél fontosabb. Kettejük konfliktusa végül Hela bebörtönzéséhez vezetett, és Odin azért helyezte el a Kesztyű tesztverzióját a kincstárban, hogy örökké emlékeztesse rá, mit veszített. Ezek után a Mindenek Atyja elrejtette a Tér Követ a Földön, és felesküdött a Kilenc Birodalom védelmére.

Habár a teória remekül összefűzi az eseményeket, egy dolog miatt mégsem működik igazán. Ha ugyanis Hela valóban a Végtelen Kövek miatt veszett össze az apjával, akkor szabadulása után az tűnt volna logikus lépének, ha rögtön folytatja Odin egykori küldetését, és a kövek nyomába ered. Mindazonáltal még így sem elképzelhetetlen, hogy valóban ezek az események vezettek el Odin pálfordulásához.

(forrás: Heroic Hollywood, Reddit)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr914039050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2018.06.11. 06:32:15

"szabadulása után az tűnt volna logikus lépének, ha rögtön folytatja Odin egykori küldetését" - lehet, hogy folytatta volna, de először rá kellett (volna) ülnie Asgard trónjára és biztosítania uralkodását. Igazából idáig sem jutott el, szóval nem tudjuk, mi lett volna a következő lépése.

Nem mellesleg Odin raktárában volt bőven olyan ereklye, ami a Végtelen Kövek hiányában is elegendő hatalmat ad egy kis kezdeti erőfitogtatáshoz.
süti beállítások módosítása