Így vert át mindenkit a Deadpool 2. alkotógárdája

2018. május 23. - Marvel Magyarország

Hogy is volt ez a dolog az X-Force kapcsán?

deapool2t3-09966.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Deadpool 2. cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Az első Deadpool után sokféle őrültségre lehetett számítani a folytatásban, de azt valószínűleg senki nem látta előre, hogy a film egyik fő selling pointjaként használt X-Force tagjai Domino kivételével egy bő tíz perces szereplés után morbidabbnál morbidabb módokon patkolnak el egy félresikerült ejtőernyős landolás során. A fordulat egyszerre vicces és sokkoló, hiszen a Deadpool 2. marketingje egyértelműen azt kommunikálta felénk, hogy az X-Force központi eleme lesz a filmnek, ráadásul olyan ismertebb színészeket castingoltak ezekre a szerepekre, mint az egykori NFL-játékos Terry Crews, vagy az "AZ"-nak köszönhetően igazi sztárrá avanzsáló Bill Skarsgård. Ezek fényében sokan egyenesen attól tartottak, hogy az X-Force teljesen háttérbe fogja szorítani Deadpoolt a saját filmjében.

Paul Wernick és Rhett Reese forgatókönyvírók nemrég bővebben meséltek arról, hogy hogyan sikerült ilyen frappánsan félrevezetni a nézőket annak érdekében, hogy a poén ekkorát szóljon. "Nagyon igyekeztünk mindenkit meggyőzni arról, hogy az összes tag életben lesz, nehogy valaki megneszelje a dolgot. És azt hiszem, hogy sikerült is, tényleg senki sem látta előre, hogy mi jön.” – mondta Reese.

Sokat segített a dolgon az, hogy Csillagtörő a képregényben az eredeti csapat tagja volt, így a nézők miatta kevésbé voltak szkeptikusak. De hogy teljesen eltereljék a gyanút, a stáb külön jeleneteket is forgatott az előzetesekhez és más reklámanyagokhoz. Az utolsó trailerben például Bedlamot (Terry Crews) és Csillagtörőt (Lewis Tan) is láthattuk harc közben, ám mint kiderült, ezeket a képsorokat a kész filmben sosem tervezték felhasználni, csupán a nézők félrevezetését szolgálták. Egy adott ponton még külön karakterposztereket is szerettek volna készíteni az X-Force minden tagja számára.

Wernick és Reese azonban már az elején beépítették az időgépet a terveikbe, mint lehetséges kiskaput, hogy kedvezőtlen fogadtatás esetén visszahozhassák a szereplőket az élők sorába. A stáblistás jelenetben láthatjuk is, ahogyan Deadpool megmenti Petert (Rob Delaney), nincsen kizárva tehát, hogy a jövőben még találkozunk a többi tiszavirágéletű karakterrel is az itteni felállásból.

(forrás: CBR.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9913994310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása