KÉPREGÉNYAJÁNLÓ: 6 történet, ami érdekelni fog a Végtelen háború után

2018. május 19. - Marvel Magyarország

Ha tetszett a Végtelen háború, ezeket mindenképp olvasd el.

the_infinity_gauntlet_kepregenyajanlo.jpg

Bár ez a hét mindenki kedvenc piros ruhás nagyszájú zsoldosáról szól, ugyanakkor azt sem érdemes elfelejteni, hogy mindeközben lassan, de biztosan a Végtelen háború is menetel a 2 milliárd $-os álomhatár felé. Ennek apropóján úgy döntöttünk, hogy a hat Végtelen Kő után szabadon összegyűjtünk hat olyan Marvel képregényt, melyet mindenképp érdemes elolvasni azoknak, akinek tetszett a film. Ki tudja, talán az egy éves várakozást is enyhíti picit, amíg nem jön a következő epizód...

1.) THE THANOS QUEST (írta: Jim Starlin, rajzolta: Ron Lim)

Az első címünk nem is szólhatna másról, mint arról, miként is szerzi meg a Halál úrnő által feltámasztott, és az ő kegyei után epekedő Thanos a Végtelen Köveket az univerzum legerősebb lényeitől. Ezen teremtmények között megtalálható többek között a filmekből is ismerős Gyűjtő, vagy éppen a Nagymester. Thanos minden leleményességét és elszántságát latba veti, hogy megszerezze a köveket, ám végül pont sikere az, ami miatt elbukja küldetését, és ezáltal kezdetét veszi listánk következő története.

c93b8c3d7ff387686d64260bf53f1708.jpg

2.) VÉGTELEN HATALOM (írta: Jim Starlin, rajzolta: George Peréz, Ron Lim)

Thanos a Kövek megszerzésével nemcsak hogy méltó párja lesz a Halálnak, hanem nálánál hatalmasabb, mindenható teremtménnyé változik. Mint ilyen, Halál úrnő innentől magát nem tartja már méltónak Thanoshoz, akit ez sem akadályoz meg eredeti tervének végrehajtásában, ami bizony ismerős lehet azoknak, akik látták a filmet... Igen, Thanos itt is egy csettintéssel eltörli az univerzum felét, ugyanakkor itt ez csak a történet kezdete. A Föld hősei jóval ezután, az Ezüst Utazó figyelmeztetését követve összegyűlnek a nagy hatalmú Adam Warlock vezérlete alatt, hogy legyőzzék az Őrült Titánt.

A mára már modern klasszikusnak számító történet talán legnagyobb erőssége, hogy néha olyan szintű eposzi mértékeket ölt, hogy sokszor a Föld legnagyobb hősei, mint Amerika Kapitány vagy Vasember is csak tehetetlen gyalogoknak tűnnek benne.

Ahogy a bekezdés címe mutatja, a történet megjelent magyarul is, újrakiadása pont az idei Tavaszi Képregénybörzén a Kingpin kiadó jóvoltából. Ugyanez elmondható a lista soron következő tagjáról.

vh00_1.jpg

3.) VÉGTELEN HÁBORÚ (írta: Jim Starlin, rajzolta: Ron Lim)

A Starlin-féle Végtelen-trilógia következő darabja, amelyben Thanos legyőzése után a Marvel univerzum hőseinek nem mással kell megküzdeniük, mint saját magukkal - pontosabban Warlock gonosz mása, a Magus által teremtett hasonmásaikkal. Magus célja természetesen a Végtelen Kesztyű és a Kövek újbóli egyesítése. Hőseinknek ebben kell megakadályozniuk őt, miközben saját alteregóik ellen is fel kell venniük a harcot. És természetesen Thanos is visszatér.

Starlin egy évvel a Végtelen Háború után írta meg a trilógia következő kötetét Infinity Crusade címmel, azonban a rajongók többsége szerint ez a történet nem méltó elődeihez, így most a mi listánkról is kimarad.

vhab00.jpg

4.) THANOS RISING (írta: Jason Aaron, rajzolta: Simon Bianchi)

Minden történet elkezdődik valahol. Ez igaz az univerzum legnagyobb zsarnokára is. Jason Aaron 2013-ban debütált ötrészes minisorozatában szemtanúi lehetünk Thanos korai éveinek, majd felemelkedésének. Láthatjuk, hogyan lesz egy különös gyermekből zavarodott lelkű fiatal, könyörtelen zsoldos, majd Világok Pusztítója. Emellett megismerjük Thanos szülőotthonát, a Titánt is fénykorában, mielőtt azzá a kietlen romhalmazzá vált volna, amit a Végtelen háborúban is láthattak a mozinézők. Külön érdekesség, hogy képregényes eredete szerint Thanos az Örökkévalók (Eternals) nevű faj tagja, akik mint ilyen szintén a Titánon éltek, egy virágzó civilizációban.

A hetekben érkezett hírek szerint a Marvel Filmes Univerzum jövőbeli tervei között szerepel egy az Örökkévalókra fókuszáló film, ami Thanos jelenlegi szereplése és a Titán filmes állapota miatt érdekes kérdéseket vethet fel. Különösen azért, mert a Végtelen háborúban Thanos apjának, A'larsnak is elhangzik a neve.

prv15891_cov.jpg

5) INFINITY (írta: Jonathan Hichman, rajzolta: Jerome Opena, Jim Cheung)

Jonathan Hickman 2013 körül írt történetei az Avengers és a New Avengers füzetek lapjain egy összetett, komplex történetet alkotnak, melyek hosszú építkezés által vezettek a nagy csúcspontig, ami a Marvel multiverzum széthullása, majd újraalkotása volt. Az Infinity-ben ennek már érezhetőek a jelei, ugyanakkor a fő fókuszt Thanos kapja (főleg azért, mert a képregény nem sokkal a 2012-es Bosszúállók mozifilm után érkezett, így a kiadó úgy érezte, meg kell lovagolnia a Thanos megjelenése keltette hype-ot). Az Őrült Titán ezúttal személyes okokból látogat a Földre, amit éppen nem védelmeznek a Bosszúállók, így más hősöknek kell felvennie ellene a harcot.

Ebben a történetben bukkantak fel elsőnek a Fekete Rend tagjai és Thanos genetikailag tenyésztett harcosai, a Fullajtárok. Ezen kívül a Végtelen háború több elemet is érezhetően innen vett át, mint például Wakanda ostromát, így aki többet szeretne kapni a Titán Gyermekeiből, azok számára ideális olvasmány lehet.

9bba355faca72f67d7a2db0826d50657.jpg

6.) INFINITY COUNTDOWN (írta: Gerry Duggan, rajzolta: Aaron Kuder)

A multiverzum elpusztult, majd újra összeállt. Ezáltal a Végtelen Kövek is újra léteznek, valami viszont más bennük.... Az Infinity Countdown, a Köveket központba helyező legfrissebb történet alig pár hónapja vette kezdetét az Egyesült Államokban, és jelenleg is fut. (Ezen sorok írója egyaránt lelkesen várja, hogy hónapról hónapra megérkezzen a saga következő felvonását tartalmazó legújabb füzete a tengerentúlról.)

Egy összetett, sok szálon futó sztorit kap az olvasó, amelyben felbukkan például a frissen feltámadt Rozsomák, mint a Tér Kő legújabb tulajdonosa, Adam Warlock a Hank Pymmel egybeolvadt Ultronnal veszi fel a harcot, míg a Galaxis Őrzői az univerzum legveszélyesebb seregei ellen próbálják megvédeni az óriásira nőtt Erő Követ. És ha minden igaz, ez még csak a kezdet, mivel a Visszaszámlálás (Countdown) végén júliusban érkezik egy új, Infinity Wars címre keresztelt esemény, amiről szintén tervezünk nektek beszámolni. 

jsk8kj44tya.jpg

Mivel mind Thanos, mind a Végtelen Kövek központi helyet foglalnak el a Marvel mítoszban, ezért ezeken a történeteken kívül jó párat lehetne még javasolni. Ugyanakkor valamit hagyni kell a Bosszúállók negyedik része után is, így egyelőre ezzel zárnánk le legfrissebb ajánlónkat. Bízunk benne, sokatok kedvét meghozta, hogy a film hatására kézbe vegye az azt ihlető füzeteket is.

Balogh Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr613983452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása