Már a Bosszúállók: Végtelen háború a legnagyobb bevételű szuperhősfilm

2018. május 13. - Marvel Magyarország

Most már harmadik hete uralja a mozik kasszáit Thanos.

avengers-infinity-war-brolin-update.jpg

A Bosszúállók: Végtelen háború már három hete verhetetlen a mozikban, amely pont elég volt számára ahhoz, hogy a jelenlegi 1,6 milliárd dolláros bevételével minden idők legsikeresebb szuperhősfilmje legyen az eddigi rekordtartó, az első Bosszúállók (1,518 milliárd dollár) megugrásával. A napokban a Star Wars: Az utolsó Jedik, a Fekete Párduc és a Bosszúállók: Ultron kora összbevételét is sikerült átlépnie, így minden tekintetben jelenleg az ötödik helyen áll (alig 70 millióval a Jurassic World mögött).

Csak az Egyesült Államokban újabb 61,8 millió dollárt szedett össze Joe és Anthony Russo rendezése a harmadik hétvégéjén, de az igazán nagy löketet Kína adta egy elképesztő 200 millió dolláros nyitánnyal, aminél egyedül a Halálos iramban 8. produkált valaha erősebb kezdést. Hogy tudjatok mihez viszonyítani, három éve az Ultron kora összesen 240 millió dollárt termelt, míg az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Vasember 3. 200 milliót sem tudott összeszedni az ázsiai országban, szóval a Végtelen háború még hatalmasat kaszálhat a következő néhány hétben.

Amerikában már az 550 millió dollár felé közelít, nemzetközileg pedig a hétvégén lépte át az 1 milliárd dollárt a film. Ilyen tempót diktálva valóban nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy az Avatar, a Titanic és a Star Wars: Az ébredő Erő trióját felbontva negyedikként csatlakozik az új Marvel produkció a 2 milliárd dolláros mozifilmek sorához.

Bár a Deadpool 2. és a rá egy hétre érkező Solo: Egy Star Wars-történet debütálásával valószínűleg jövőhéttől véget ér a Bosszúállók uralma a pénztáraknál, de ez nem jelenti azt, hogy ne tarthatna ki egy szép összeggel még jó néhány héten át a tízes bevételi toplistában. A Végtelen háborút már így is óriási sikerként könyvelheti el a stúdió, holott a mozis pályafutása közel sem fejeződött be.

(forrás: THR, Box Office Mojo)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6813915904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása