A Fekete Párduc ötödik hete verhetetlen a mozikban

2018. március 18. - Marvel Magyarország

Ez egyetlen filmről sem volt elmondható az utóbbi tíz évben.

black_panther_promo_cast_ew_update.jpg

A Fekete Párduc elképesztő sikeréről legutóbb az egymilliárd dolláros álomhatár átlépésénél számoltunk be nektek, ám ezúttal is állított fel néhány új rekordot. A film szám szerint ötödik hete bizonyul a legnézettebbnek az amerikai mozikban, amire közel tíz éve, az Avatar óta nem volt példa. Jelenleg 605 millió dollárt tudhat magának belföldön, ezzel pedig a hetedik olyan alkotás közvetlenül a Star Wars: Az utolsó Jedik (619 millió $) és a Bosszúállók (623 millió $) után, amely átlépte a 600 milliós mérföldkövet - de mint látható, ezen a listán még garantáltan előrébb kerül.

A Marvel Studios alkotása mindössze 33 százalékot zuhant a múlt hétvégéhez képest, így újabb 27 millió dollárral zárta a hetet. Ezzel az eredménnyel olyan címeket taszított maga mögé, mint az Ava DuVernay rendezte Időcsavar (16,5 millió $), vagy a frissen mozikba került Tomb Raider (23,5 millió $) az Oscar-díjas Alicia Vikander főszereplésében.

A Fekete Párducot alig 30 millió választja el attól, hogy a Vasember 3-at (1,21 milliárd $) megelőzve minden idők legsikeresebb önálló szuperhősfilmje legyen, hiszen aktuálisan 1,18 milliárdnál jár világszinten (amivel a tizennegyedik legtöbbet hozó film a box office történetében). Így haladva még bőven megtehet pár lépcsőfokot ezen a ranglétrán, de valószínűleg a Bosszúállókat (1,51 milliárd $) már csak az április 26-án debütáló Végtelen háborúnak lesz esélye megfejelni.

A fenti eredményeknek és a szintén rendkívül pozitív kritikai visszhangnak köszönhetően Kevin Feige, a film producere nemrég egy interjúban megerősítette, hogy egyértelműen megvannak a terveik a második részre, de T'Challával és a királyi család többi tagjával biztosan találkozni fogunk addig a két közelgő Bosszúállókban.

(forrás: Box Office Mojo)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7213750672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása