Másfél hét alatt félmilliárd dollárt termelt a Fekete Párduc

2018. február 23. - Marvel Magyarország

Töretlenül menetel előre az új Marvel kaland.

black-panther-box-office-hir-fokep.jpg

Kétség sem fér hozzá, hogy alig két hét alatt hatalmas siker a Marvel Studios legújabb alkotása, és még közel sincs a pályafutásának vége. A film 14,5 millió dollárt hozott szerdán az észak-amerikai pénztáraknál, amivel megdöntötte a Bosszúállók hat éve fennálló rekordját (13,5 millió dollár) a Filmes Univerzum tekintetében. Az Államokban 277,5 milliós bevételnél jár jelen pillanatban, ahol ma egy hete nyitott a mozikban.

A fenti számoknak köszönhetően a Fekete Párduc ma lépi át az 500 millió dollárt világszinten, ezek után pedig a határ csak a csillagos ég lehet - egyelőre nehéz meghatározni, hol köt ki végül, de figyelembe véve, hogy a hétvégén újra 100 millió felett produkálhat, illetve még nem is debütált olyan piacokon, mint Kína és Japán, az egymilliárd dolláros álomhatár megugrása nem tűnik lehetetlen küldetésnek számára. Nemzetközi szinten 213,6 millió dollár jött be eddig, amiből a legtöbb 30,4 millióval az Egyesült Királyságbeli nézők érdeme. 

Eközben a Marvel Studios újabb mérföldkövet tudhat magáénak, a Fekete Párduc rendkívüli sikere ugyanis átlendítette a 14 milliárd (!) dolláros összbevételen. A stúdió eddigi 18 filmje mind kisebb-nagyobb sikernek könyvelhető el, melyből tizenöt is több mint 500 millió dollár felett teljesített (az elmúlt tizenhárom sorban átlépte ezt az összeget, mint fentebb olvashattátok, az új produkciót is beleértve). A Marvel Filmes Univerzum ezzel minden idők legsikeresebb filmes franchise-a, a dobogó második fogát a Star Wars foglalhatja el (9,1 milliárddal).

Az már most leszögezhető, hogy a Bosszúállók: Végtelen háború, valamint a nyáron érkező A Hangya és a Darázs várható eredményeivel a 15 milliárd dollár garantált még idén, amivel elég méltón ünnepelhetné a stúdió a tízéves évfordulóját. A Fekete Párduc pénzügyi sikereiről még biztosan be fogunk számolni az elkövetkezendő hetekben, addig is keressétek a hazai mozikban.

(forrás: Box Office Mojo)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7313691342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása