Ryan Coogler a Fekete Párduc stáblista utáni jeleneteiről beszélt

2018. február 17. - Marvel Magyarország

A rendező fényt vet a film bónusz jeleneteire.

black-panther-chadwick-boseman.jpg

A Marvel Moziverzum hagyományait követve a Fekete Párduc is tartalmaz két darab bónusz jelenetet: egyet a stáblista előtt, egyet pedig utána. A jól bevált recept szerint az egyik szorosan a film cselekményéhez kapcsolódik, míg a másik inkább az univerzumépítés célját szolgálja – Ryan Coogler rendező ezekről beszélt egy friss interjúban, így mindenki csak saját felelősségre olvassa tovább a hírt.

Az első jelenetben T'Challa király bejelenti az Egyesült Nemzetek Szervezete előtt, hogy Wakanda ezentúl megosztja a világgal tudását és forrásait. "Amikor az emberek azt mondják, ez egy politikai film, nos, igen. Fekete Párduc politikus. Ez az első MFU film egy politikusról, tehát a lehető legtöbb ilyen elemet kell tartalmaznia. És ha a karakternek képviselők előtt kell beszélnie, vajon mit mondana?"

Bizonyára senkit sem ér meglepetésként, hogy az itt elhangzott "a bölcsek hidakat építenek, az ostobák falakat emelnek" kijelentést valós események inspirálták. "Ez egy afrikai közmondás, amit a feleségem talált, amikor a filmen dolgoztam. Akkor írtuk bele, amikor még Obama volt az elnök." Coogler hozzátette, bízik benne, hogy a nézők ezt a pár percet látva azt kívánják majd, T'Challa bárcsak tényleg létezne. 

A második jelenet a Wakandában gyógyulgató Bucky köré épül, aki T'Challa húgának hála látszólag végre teljesen visszanyerte régi személyiségét. Néhányan remélték, hogy a legközelebb a Bosszúállók: Végtelen háborúban látható karakter magában a filmben is tiszteletét teszi, de a rendező elmondta, miért nem került erre sor: "A filmünk nyilvánvalóan nem Buckyról szól, ezáltal nem éreztük helyesnek, hogy ebben a kontextusban szerepeltessük. De úgy gondoltuk, a stáblista végéig várakozó rajongóknak nagyszerű lenne bedobni őt, hogy lássák, mi van az egyik szeretett karakterükkel.

A stúdió nem kötötte meg a kezünket a stáblistás jeleneteket illetően, még csak javaslatot sem tettek. A rajongókat tartottuk szem előtt, akik ismerik a Marvel Moziverzumot, és tisztában voltak vele, hogy Bucky jelenleg Wakandában van."

(forrás: CBR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3513676734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2018.02.17. 17:41:20

T'Challa beszéde epic volt... nekem tetszett. Jövő héten lesz egy szociális szakmai rendezvényünk, ott szívesen levetíteném.
süti beállítások módosítása