ELŐRETEKINTÉS: Marvel-filmek 2018-ban

2017. december 31. - Marvel Magyarország

Lesz miért moziba mennie a műfaj rajongóinak jövőre is.

marvelfilmek_2018_update.jpg

2017 vízválasztónak számít a Marvel Filmes Univerzum történetében, hiszen ez volt az az év, amikor a stúdió a mozifilmek számát kettőről háromra növelte (A galaxis őrzői vol. 2, Pókember: Hazatérés, Thor: Ragnarök), ellenben a 20th Century Foxtól csak egy, de legalább minőségi Marvel tartalmat kaptunk a Logan személyében. Utóbbinak oka volt: Idén három jövőre érkező mutánsmozit forgattak le, ugyanis jönnek az Új mutánsok, visszatér Deadpool és a Sötét Főnix is elszabadul, a Marvel Studios ismét hozza az évi három produkciót, ám ha ez nem lenne elég, a Sony Pictures szintén kész beindítani a saját kis univerzumát. Nézzük meg, mi mindenre is számíthatunk pontosan!

Fekete Párduc

T'Challa hatalmas népszerűségnek örvend az Amerika Kapitány: Polgárháborúban való bemutatkozása óta. 2018 szuperhősös felhozatalát beindító saját filmjében természetesen visszatér a címszerepben Chadwick Boseman, a rendezői széket pedig az a Ryan Coogler foglalja el, akinek a Creed: Apollo fia is köszönhető.

A film cselekménye a Polgárháború eseményei után veszi fel a fonalat: T'Challa visszatér otthonába, Wakandába, ahol el kell foglalnia az apja halála után üresen maradt trónt. A fiatal uralkodónak természetesen vannak támogatói (Danai Gurira, mint Okoye, Lupita Nyong'o, mint Nakia, Martin Freeman, mint Everett Ross, Angela Bassett, mint Ramonda), illetve ellenségei (Michael B. Jordan, mint Killmonger, Andy Serkis, mint Ulysses Klaue) egyaránt. A film több szempontból is képes lehet újat mutatni egy esetleges politikai, ármánykodós vonallal, a Wakanda által behozott izgalmas világról és kultúráról nem is beszélve.

bp.jpg

Új mutánsok 

Az X-Men franchise ismét új vizekre evez az Új mutánsokkal, amely az eddigi anyagok és nyilatkozatok alapján egy tinédzserközpontú horrormozi lesz Josh Boone (Csillagainkban a hiba) rendezésében. Az alapfelállás szerint öt, a képességeiket uralni nem képes fiatal mutánst egy kutatóintézetbe zárnak, ahol különböző kísérleteknek vetik őket alá. Nem céljuk megmenteni a világot, csupán magukon akarnak segíteni. A történet a Chris Claremont és Bill Sienkiewicz által alkotott The Demon Bear Sagát veszi alapul, ami a film tónusához hasonlóan sötétebb korszak volt az Új mutánsok pályafutásában. Bár az első előzetes ezt mellőzte, bizony szupererőkből sem lesz hiány, ráadásul főgonoszként egy nagy CGI medvére számíthatunk. Az érdekfeszítő sztorihoz impozáns színészgárda társul Anya Taylor-Joy (Magik), Charlie Heaton (Cannonball), Maisie Williams (Wolfsbane), Henry Zaga (Sunspot), Blu Hunt (Mirage) és Alice Braga (Dr. Cecilia Reyes) személyében. Bemutató április 12-én. 

la-et-hc-new-mutants-horror-trailer-20171013.jpg

Bosszúállók: Végtelen háború

Hát igen. Talán nem túlzás azt mondani, hogy az év legvártabb szuperhősös alkotásáról beszélünk. A tizedik születésnapját éppen ekkor ünneplő Marvel Moziverzum összes eddigi elvarratlan szála összeér, megoldódik a Végtelen kövek rejtélye és valaki végtelen hatalom birtokosa lesz, arról nem is beszélve, hogy együtt tűnik fel a vásznon kedvenc hőseink színe-java, a Bosszúállóktól egészen A galaxis őrzői csapatáig.

Felmerülhet a kérdés, képes lehet-e egy két és félórás játékidővel operáló film ennyi különböző karaktert szerepeltetni, de Joe és Anthony Russo rendezőpáros megérdemli a bizalmat az Amerika Kapitány: A tél katonája és a Polgárháború után. Utóbbiban már megmutatták, hogy nem okoz számukra gondot több fontos szereplő megfelelő egyensúlyban tartása, így remélhetőleg a Végtelen háborúban is sikerül mindenkinek épp elég képernyőidőt adniuk. Az ígéretek szerint Thanos (Josh Brolin) nem fog csalódást okozni a rajongóknak hat év üldögélés után, de hogy ez tényleg így lesz-e, csak április 26-án derül ki az eddigi legsötétebbnek tűnő Marvel produkcióban.

24883241_1954752187874969_2442676709062615938_o.jpg

Deadpool 2

Mire feleszmélünk a Végtelen háború okozta élményekből, újból vehetjük a mozik felé az irányt, hiszen május 31-én visszatér mindenki kedvenc nagypofájú zsoldosa. Magáról a sztoriról egyelőre semmilyen konkrétumot nem árultak el a készítők, illetve a hivatalos cím bejelentése is várat magára (állítólag nem marad simán Deadpool 2). Ryan Reynolds természetesen ismét magára húzza a vörös spandex rucit, de visszatér az első részből továbbá Morena Baccarin (Vanessa), T.J. Miller (Weasel), Brianna Hildebrand (Negaszonikus Tini Torpedó), Stefan Kapicic (Kolosszus) és még Karan Soni (Dopinder) is. Jack Kesy egy ismeretlen gonosztevő szerepében tiszteleg, a legfontosabb új arcok azonban Josh Brolin Kábelként, valamint Zazie Beetz Dominoként. A váratlan rendezőcsere következtében David Leitch hozta tető alá a folytatást, aki mindenképp pozitív előjel olyan munkáival, mint például a John Wick, az Atomszőke vagy a V mint vérbosszú – akció terén legalábbis garantáltan nem fogunk csalódni. Az első képsorokat tartalmazó teaser után most már a hivatalos előzetesre sem kell bizonyára sokat várni, mi januárban számítunk rá.

deadpool-2-2018-movie-7r.jpg

A Hangya és a Darázs

Ha már sokak nagy bánatára a Végtelen háborúból kimaradnak, Hangya és újdonsült partnere még 2018 nyarán saját kalanddal jelentkezik az első részt is jegyző Peyton Reed rendezésében. A páros okkal nem megy az űrbe Thanost püfölni, hisz a Polgárháború történései után játszódó moziban Scott (Paul Rudd) egy körözött bűnöző, aki kész megválni szuperhős alteregójától annak érdekében, hogy lányával lehessen. Persze a dolgok nem a tervezetten alakulnak, amikor Hope van Dyne (Evangeline Lilly) és Hank Pym (Michael Douglas) egy újabb küldetés reményében kopogtat Lang ajtaján. A kvantumvilágban rég elveszett Janet van Dyne-t a négyszeres Oscar-díjra jelölt Michelle Pfeiffer fogja életre kelteni, de feltűnik a filmben Bill Foster is Laurence Fishburne játékában. Amennyire kis elvárásokkal ült be anno a többség A Hangyára, olyannyira izgatottan várjuk most a második felvonást, ami a klasszikus képregények egyik legikonikusabb párosát helyezi középpontba.

darazs_s2mg.jpg

Venom

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír még év elején, hogy a Sony Pictures gondozásában saját mozifilmet kap Pókember egyik méltán legnépszerűbb ellensége, Venom. A stúdió egy saját Marvel univerzumot akar útnak indítani ezzel a produkcióval, amiben a falmászó világának különböző szereplői kerülnének előtérbe (eddig a Silver Sable-re és Fekete Macskára fókuszáló Silver & Black, valamint egy Morbiusról szóló projekt kapott bejelentést). A Venom kissé pesszimista fogadtatása Tom Hardy castingjával lett majdhogynem semmivé, és októberben már kezdetét is vette a forgatás. A film vélhetően felnőtteknek készül (R-es korhatár besorolással), erre ad okot Carnage karakterének bemutatása. A címszereplőt játszó Hardy mellett Riz Ahmed, Michelle Williams, Jenny Slate és Reid Scott erősíti még a színészgárdát, illetve egy friss értesülés szerint Woody Harrelson ismeretlen kilétű gonoszként csatlakozott. A Venom 2018. október 5-én hálózza be a mozikat, a rendezői székben Ruben Fleischer (Zombieland) foglal helyet. 

venom-movie-1.jpg

X-Men: Dark Phoenix

Az X-Men történetének legújabb állomásába tíz évvel az Apokalipszis eseményeit követően kapcsolódunk be. A csapatból nemzeti hős lett, Charles Xavier (James McAcoy) még a Time magazin címlapján is ott virít, ám növekvő egója veszélybe sodorja a mutánsokat. Miután végrehajtanak egy űrbéli mentőakciót, egy hatalomra éhes, rosszindulatú energia szállja meg Jeant (Sophie Turner) – a Főnix. Az előző X-Men fiatal színészei kivétel nélkül visszatérnek, valamint újra látjuk Michael Fassbendert Magneto és Jennifer Lawrence-t Mystique szerepében is. A főgonosz egy alakváltó idegen (vélhetően Skrull) lesz, akit a Golden Globe-díjas Jessica Chastain alakít. Rendezőként most az a Simon Kinberg bizonyíthat, aki korábban ugyan még sosem volt ilyen pozícióban, de már hosszú évek óta producerként működik közre minden X-Men tartalomnál, a Kívülállóktól kezdve a Deadpoolon és a Légión át. Elhivatottsága és jártassága jó előjel, a kissé félrement Apokalipszis ellenére kíváncsian várjuk, ezúttal hogyan viszik vászonra az egyik legnépszerűbb X-Men sztorit. A hazai bemutatóra egy hónappal a Venom után, november 1-én kerül sor.

sophie-turner-in-x-men-dark-phoenix-10.jpg

Pókember: Irány a Pókverzum

A Pókember: Irány a Pókverzum című animációs film szintén a Sony égisze alatt érkezik valamikor jövő karácsonykor, ami az Újvilági falmászóra, Miles Moralesre koncentrál. Ennek semmi köze az élőszereplős vonalakhoz, mint a Pókember: Hazatérés vagy a Venom, hanem egy azoktól teljesen független univerzum első építőkockája. Phil Lord és Chris Miller producerek (21 Jump Street, A Lego kaland) elmondása szerint Peter Parker tapasztalt mentori szerepben lesz látható, az animáció érdekessége pedig, hogy egy vadonatúj technológiával készült, mivel a készítők mindenképpen a képregények stílusát akarták megidézni. Ígéretes projekt az első képkockák alapján.

intothespiderverse_1.jpg

Marvel részről tehát erre a nyolc mozis produkcióra számíthatunk, míg a WB/DC páros Aquaman szóló akciózásával készül nekünk képregényfilmes fronton, hogy semmiképp se unatkozzunk 2018-ban.

Kovács Gergő

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr413524769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.01.02. 10:49:12

deadpool 2, és az uj mutansok eseteg.
na jó talán még az x men amit tényleg várok.
süti beállítások módosítása