TOP 10: A legjobb Marvel előzetesek 2017-ben

2017. december 25. - Marvel Magyarország

Rendhagyó toplistával készültünk az év zárásaként.

legjobb_trailerek_2017.jpg

Hamarosan átlépünk az idei évnél is több Marvel tartalommal kecsegtető 2018-ba, ezért itt az ideje számot vetni és felidézni 2017 legjobb pillanatait. Rendhagyóan most a különböző filmek és sorozatok előzeteseit rangsoroltuk, hiszen ezek az átlagosan két perc hosszúságú videók a marketing egyik legfontosabb részei, amiket látva sokan dönthetnek egy-egy produkció megnézése mellett. Szokás szerint idén is voltak erősebb, nagyszerűen összerakott, százszor újranézős képsorok, valamint kevésbé hatásos, "egyszer bőven elég megnézni" jellegűek egyaránt. Utóbbiakat próbáltuk kiszűrni, hogy listánk a 10 legjobb Marvel előzetest szerepeltesse.

+1 PÓKEMBER: IRÁNY A PÓKVERZUM (1. előzetes)

Két héttel ezelőtt kapott egy másfél perces kedvcsinálót a jövő karácsonykor érkező Pókember: Irány a Pókverzum című animációs film, ami Miles Morales karakterét helyezi középpontba. Úgy gondoljuk, hogy az élőszereplős tartalmakkal nem lett volna sportszerű versenyeztetni, és bár magáról a sztoriról szinte semmit sem árulnak el a képsorok (ami nem is baj így egy évvel a premier előtt), de a piszok jól kinéző animáció és a remek dalválasztás miatt kezdésként mindenképp szerettünk volna kiosztani neki egy képzeletbeli különdíjat.

9. ÚJ MUTÁNSOK (1. előzetes) 

Az Államokban április 13-án, roppant ügyesen időzítve egy péntek 13-ai napon debütál a következő X-Men spinoff. A Deadpool és a Logan sikerei után a 20th Century Fox tovább kísérletezik a műfajokkal, és ezúttal egy horrorköntösbe bújtatott mutánsmozit akarnak elhozni az Új mutánsok személyében.

Ezt a szándékot nagyon jól tükrözi az első kedvcsináló (ami szintén péntek 13-án debütált októberben), elvégre végig nagyon nyomasztó, félelmet áraszt és egy ponton olyan sebességgel váltogatják egymást a vadabbnál vadabb képkockák, hogy követni sem könnyű. A horror elemekkel teletűzdelt szuperhősfilm ötlete sokakat meglepett, hamar beszédtéma tárgyává is vált a trailer debütálásának idején, de azért tényleg jó lenne látni egy kicsivel több „hősiességet” legközelebb, például a képességek használatával. 

8. THE DEFENDERS (1. előzetes)

Három hónappal a vegyes fogadtatású sorozat érkezése előtt adta ki a Marvel és a Netflix az első előzetest, amely a Nirvana "Come As You Are" című dalának aláfestésével legalább akkorát ütött, mint Danny azzal az izzó ököllel. Ebből már lehetett gyanítani, hogy a négy hős együttműködése közel sem operál majd a szóló kalandokra – főként Fenegyerekre és Jessicára – jellemző rendkívül sötét hangulattal, illetve a mélyebb problémák vizsgálata és a komolyabb mondanivaló helyett itt kőkeményen az akcióra fogják helyezni a hangsúlyt. Messze nem ez a legjobb Netflix trailer, de annak idején elvitte az Oltalmazók bája.

7. A GALAXIS ŐRZŐI VOL. 2 (3. előzetes)

"Bárki megmentheti a galaxist... egyszer." Ez a szlogen A galaxis őrzői vol. 2 kvázi összes promójában elhangzott, de nehéz volt betelni vele, amekkora várakozás övezte az S-fejek második kalandját. A film három hivatalos előzetese közül számunkra az utolsó emelkedik ki leginkább, ugyanis az elmaradhatatlan látványorgia és a poénok mellett ebben nagyon sok egyéb is helyett kapott (köztük Ego leleplezésével), aztán a Fleetwood Mac fantasztikus – a filmben kétszer is hallható – daláról még szó sem esett.

6. LOGAN (2. előzetes)

Ez az a kedvcsináló, ami csak azért fért fel a listára, mert az első előzetes tavalyi. Félreértés ne essék, a "Way Down We Go" kíséretével kiadott ízelítő szintén remekül sikeredett, nem egyszer pörgettük le újra, mielőtt beültünk volna Hugh Jackman utolsó alakítására Logan szerepében, ráadásul itt a mára fan-favorittá vált Laura Kinney karaktere is nagyobb teret kapott. Csupán a teaser túl magasra tette a lécet.  

5. THE PUNISHER (1. előzetes)

Bár a Frank Castle önálló akciózását megelőző marketing nem volt nagy szám, de az elsőként kiadott előzetes már-már felér a Daredevil 2. évad legendás első képsoraihoz, amit mi máig felemlegetünk a szerkesztők körében. Nem véletlenül szerepel szinte mindegyik bekezdésünkben dalcím, egy-egy jól megválasztott aláfestő zene és a váltakozó jelenetek nagyszerű összhangot tudnak képezni, erre pedig Megtorló zúzása és a Metallica dübörgése az egyik legjobb idei példa. Ha valakinek ajánlanátok a sorozatot, szerintünk bőven elég neki ezt az egy videót ellinkelni. 

4. FEKETE PÁRDUC (1. előzetes)

A Fekete Párduc is azon filmek sorát erősíti, melyeknél az első előzeteshez húz jobban a szívünk. Nem egyszer olvastunk már a produkció létjogosultságát boncolgató kommenteket, holott a karakternek és az általa behozott világnak nem csak a képregényekben, de a Marvel Filmes Univerzumban is már most fontos szerepe van. Wakanda misztikumát és a kultúrát remekül belengette az ízelítő, azt pedig már a Polgárháború óta tudjuk, hogy T'Challa milyen badass. Minőségi akciójeleneteket akármikor elnézünk, és reményeink szerint bőven tanúi is leszünk ilyeneknek a Párducban.

3. JESSICA JONES 2. ÉVAD (1. előzetes)

Azt mondják, hogy a kevesebb néha több, és ezt bizonyítva kedvenc magánnyomozónk mindössze egy egyetlen perc hosszú hangulatkeltővel bevágta magát a lista harmadik helyére. Ez köszönhető a megint csak telibe talált zenének, Jessica laza beszólásainak, a kötelező whiskys pohárnak és a végén elsütött "A nagy erő nagy felelősséggel jár" kikacsintásnak. Ha nem látnánk több anyagot a március 8-án érkező folytatás előtt, mi úgyis óriási lelkesedéssel esnénk neki a darálásnak, pláne a nagyszerű első évad után. 

2. BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ (1. előzetes)

Ha azt mondtuk, Jessicánál egy rövid ízelítőt látva felpattantunk a hype vonatra, akkor a Végtelen háború esetében még ezt sem kellett volna látnunk ahhoz, hogy április 28-án hatalmas vigyorral az arcunkon vegyük a mozik felé az irányt. A Végtelen háború első előzetese világszinten és nálunk is minden idők legnézettebbje lett, noha összességében nem mutatott olyan sok mindent. A nosztalgiafaktorért felelős bevezető idézet és Alan Silvestri "Avengers" témája a cím alatt egyaránt ötletes momentumok, valamint az Őrzők beköszönése a végén eszébe juttatja a közönségnek Tony sorait az Ultron korából, miszerint itt tényleg „full house” lesz. Ha ebben a két percben végig Thanost mutatják a trónján ülve, talán még úgyis megkapta volna a második helyezést.

1. THOR: RAGNARÖK (1. előzetes)

Imádtunk minden hivatalos anyagot a Thor: Ragnarök kapcsán, azonban ezt a teasert annyira jól összerakták, hogy egyöntetűen első helyre soroltuk mindnyájan. A Mjölnir elpusztítása tökéletesen ledobott érzelmi bomba volt már rögtön a nyitánynál, majd egészen az évek óta nem látott Hulk feltűnésééig végigvitt jelenetsorok mind hibátlanul illeszkedtek az "Immigrant Song" aláfestésére. Külön dicséret jár neki, amiért két nem túl népszerű film után képes volt mindenkinél elérni, hogy alig várja a harmadik Thort, és hogy a "He's a friend from work" idézet hónapokig mémek témája legyen.

A ti listátok miként nézne ki? Melyik előzetest szerettétek idén a legjobban, ami legalább hússzor lepörgött? Van valami, amit hiányoltok innen, pedig nektek különösen tetszett? Írjátok meg kommentben!

Kovács Gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9113522143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása