Komoly változások a Marvel Comics háza táján

2017. december 22. - Marvel Magyarország

Képregényhírek: 2017. december

infinity-countdown-001-cvr-fokep.jpg

Az elmúlt másfél hónap során több, meglehetősen nagy kaliberű hírt is kaptunk képregényes frontról, ezért úgy gondoltuk, ez remek alkalom lehet arra, hogy elindítsuk új formátumú hírrovatunkat, mely havi rendszerességgel jelentkezik majd külön beszámolva a külföldi és hazai képregényes hírekről, valamivel bővebb formában, mint a korábbi képregényblokkok Facebookon.

KÜLFÖLDI HÍREK

Mint a bevezetőben utaltunk rá, több változás is érte a közelmúltban a Marvel szerkesztőségét, melyek közül a legnagyobb talán az a november eleji bejelentés volt, miszerint közel 17 évnyi közös munka után Brian Michael Bendis átigazol a DC Comicshoz. Bendisről már többször is írtunk képregényes hírek vagy ajánlók kapcsán, ami nem véletlen, hiszen személye megkerülhetetlen a Marvel történelmében: Hozzá köthető az egyik legjobb Daredevil-sorozat (amit jelenleg magyarul a Kingpin kiadó gondoz a Marvel+ különszámaiban), ezen kívül ő alkotta meg Jessica Jones vagy az Újvilágbéli Pókember, azaz Miles Morales alakját. Emellett számos nagyobb, a Marvel univerzumot meghatározó esemény levezénylése fűződik még a nevéhez. A nemrég vírusos fertőzés miatt kórházba került író tervei szerint jövőre még befejezi a jelenleg futó Marveles sorozatait, és csak azután kezdi el a DC-nél való munkát, aminek részleteiről - többek között arról, hogy melyik karakterekkel fog dolgozni - ugyanakkor még nincsenek híreink. Bővebben.

Az internet alig ocsúdott fel Bendis "átállásának" híréből, rá egy hétre újabb nagy bejelentés érkezett az Ötletek Házából: Axel Alonso főszerkesztő leváltásra kerül, helyét C.B. Cebulski veszi át. Alonso szintén régi motorosnak számított a Marvelnél, munkáját az ezredfordulón kezdte a kiadónál, és 2011-ben vette át a főszerkesztői pozíciót a legendás Joe Quesadától. A főszerkesztőváltás pontos körülményeiről és okairól nem tudunk túl sokat, de az tény, hogy az utóbbi időszakban több negatív kritika is illette az Alonso vezetősége alatt kikerült füzeteket: Akár az új, változatos hátterű hősök, akik régi legendák örökségét hivatottak továbbvinni (Sam Wilson Amerika Kapitányként, Jane Foster Thorként, vagy X-23 Rozsomákként), vagy a tucatnyi borítóvariánssal üzletekbe küldött füzetek miatt.

A változások sora nem állt meg a személyzeti cseréknél sem, ugyanis a kiadó 2018-as tervei alapján úgy tűnik, jövőre valamivel kevesebb címet olvashatnak majd a Marvel-rajongók. Lemondásra kerültek ugyanis a következő képregények: The Unbelievable Gwenpool, Generation X, Captain Marvel, Defenders, Luke Cage, Iceman és az America. Ezen kívül márciusban a #16 számmal véget ér a jelenlegi Hawkeye-sorozat is. A gyenge eladásokat tekintve ez a bejelentés nem meglepő, ugyanakkor kifejezetten sajnálatos az olyan egyedibb címek tekintetében, mint a Gwenpool.

llora02.jpg

Logan visszatér a Legacy #1 számában

Érdemes megjegyezni, hogy a kaszák mellett számos újabb pozitív jellegű bejelentés is érkezett néhány jövő évi folytatás kapcsán:

Példának okáért a tény, hogy Logan a Legacy #1 különszám lapjain való visszatérésének hosszú távú következményei lesznek több hős számára is. Elég csak megemlíteni a posztapokaliptikus alternatív jövőből a 616-os Földre került Old Man Logant. Jelenleg ő egyfajta alternatív karakter az eredeti Logan helyett, de vajon mi lesz, ha találkoznak? "Szerintem nem fogja valami jól fogadni a dolgot," nyilatkozta a CBR-nek adott interjújában Ed Brisson, az Old Man Logan jelenlegi írója. "Ez nem az ő világa, az ő ideje, és legbelül tudja is ezt. Lényegében ő csak egy Rozsomák-pótlék az X-Men számára, és amíg az eredeti Logan halott volt, ezt mindenki hajlamos volt elfeledni."

"Most, hogy Rozsomák visszatért, ez még természetesen nem jelenteni azt, hogy az X-Men csak úgy kidobná az öreg Logant," mondta. "Cseppet sem! Bőven van hely számára is a szívükben. Más kérdés, hogy Logan inkább az a fajta öreg róka, aki szívesebben félreáll, minthogy úgy érezze, hogy bárki számára is fölösleges teher lenne."

Deadpool szintén érdekes utakat fog bejárni a 2018-as év elérkeztével. Az idei Secret Empire során Phil Coulson meggyilkolása miatt közellenségnek számító Nagyszájú Zsoldos a Despicable Deadpool #296 számában elindul, hogy levadássza azt az embert, aki jelenlegi helyzetéért felel: Amerika Kapitányt.

5a2461294a34f.jpeg

Jelenleg nagyban dübörög az Amadeus Cho-féle Hulk főszereplésével a Return to Planet Hulk esemény, ugyanakkor már most tudjuk, hogy jövőre milyen kalandok következnek a Totally Awesome Hulk számára. Hasonlóan az eredeti Planet Hulk történethez Amadeus Földre való hazatérésével kezdetét veszi a World War Hulk II. “Azt kérdezitek, hogy mi következik a Planet Hulk II után?" Mondta egy interjú során Tom Brevoort szerkesztő. “Természetesen a World War Hulk II. Ahhoz, hogy túlélje a Sakaart, Amadeus Chonak muszáj volt szabadjára engednie a sötétebb oldalát. Így a Földre visszatérve már nem csoda, hogy a Hulk ül a volánnál. Aki kiszámíthatatlanabb és vadabb, mint valaha."

Hamarosan kezdetét veszi az Infinity Countdown című miniszéria, a Marvel pedig végre lerántotta a leplet a hat Végtelen Kő újdonsült hordozóiról: Rozsomák (Tér), Marvel Kapitány (Valóság), Gamora (Erő), Szuper-Skrull (Idő), Mágus (Lélek) és Loki (Elme). Ezzel a rendkívül érdekes felállással a főszerepben februárban érkezik az első füzet, és márciustól további öt részen keresztül olvashatjuk a hatalomért folytatott harcot Gerry Duggan író és Aaron Kuder művésznek hála. Borítók ITT 

HAZAI HÍREK

Mint ahogy azt már korábban olvashattátok nálunk, jövőre érkezik a Nagy Marvel-Képregénygyűjtemény című sorozat. Az első szám, A Hihetetlen Pókember: Hazatérés január 4-én jelenik meg 990 Ft-os bevezető áron, ezután pedig kéthetente jönnek majd az újabb kötetek. Bővebben ITT írtunk róla.

A Marvel képregények hazai zászlóshajójának számító Kingpin kiadó is rendkívül erős évnek néz elébe: Érkezik az új Mega Marvel-kötet, amely a tavalyi Logan: Kíméletlen jövő (Old Man Logan) után ezúttal a Venom: Halálos védelmező (Venom: Lethal Protector) című nagysikerű történetet fogja magában foglalni, ami nem mellesleg az egyaránt jövőre érkező élőszereplős Venom-film alapjául szolgál. 

Új Marvel Box is jön, ami az Istenkomplexus címre hallgató X-Men/X Faktor crossovert tartalmazza majd. És ha már X-Men: az év elején véget érő Bosszú Angyalai/Megszállók történet után visszatér az X-Men: az Uncanny X-Men sorozat #495 számától, és megszakítás nélkül folytatja a mutánsok történeteit. Előtte azonban még jön egy Deadpool/Menydörgők sztori, majd év végén egy Venom/Vérontó minisorozat.

A Hihetetlen Pókemberre is remek év vár. A kiadó oldalát idézve: 

"A 2018/2. számban kezdetét veszi minden idők egyik legjobb Pókember korszaka, a Slott-éra. Az összes számot Dan Slott írja, akinek a Pókember/Fáklya minit is köszönhettük (Új Marvel Extra és Hihetetlen Pókember 2014 különszám). Egész új szintre viszi Pókembert és Peter Parkert, új kihívások elé állítja, új környezetet teremt neki. Egyből az egyik legjobb sztorival indítunk, amelyben visszatér a Vészmanó, és... és nem ugyanaz lesz, mint aki eddig volt, hanem sokkal jobb. Év végére pedig eljutunk az éra egyik legismertebb, legjobb sztorijához: a Pókszigethez." 

Összességében elmondhatjuk, hogy az év végi változások ellenére mind az amerikai, mind a hazai megjelenések terén erős évnek nézünk elébe.

blog-colec3a7c3a3o.jpg

(forrás: CBR, Newsarama)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3613517721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása