Ismerjétek meg a Mikulást, a Marvel-univerzum legerősebb mutánsát

2017. december 06. - Marvel Magyarország

A mai nap alkalmából bemutatjuk a Marvel-univerzum Mikulását.

marvel-mikulas-ismerteto.jpg

Gwenpool Holiday Special: Merry Mix-Up (2016)

Talán már sokan találkoztatok azzal a kissé mókás ténnyel, miszerint a Marvel képregények lapjain a Mikulás egy Omega-szintű mutáns, aki bárkivel képes elbánni pillanatok alatt. A mai nap apropójából úgy gondoltuk, az ismeretek bővítése érdekében egy részletesebb cikkben foglalkozunk a karakterrel, annak történelmével és képességeinek igencsak színes felhozatalával.

A Mikulás eredete legendákba burkolózik a Marvel univerzumában, de feltételezhetően számos különböző lény leszármazottja. Sőt, az egyik legérdekesebb származását taglaló történet szerint magától a mindenek atyjától, Odintól ered. Évszázadokkal ezelőtt ugyanis egy Sigurd nevű halász és legénysége óriási viharba keveredett az óceán közepén, és mivel a sötét fellegek teljesen kitakarták a csillagokat, így a helyes utat sem tudták hazafelé. Sigurd felesége, Sia Odinhoz imádkozott, hogy segítse meg férjét. Eközben egy troll, Grylak egyenesen Asgard felé idézett egy aszteroidát, és megparancsolta Odinnak, hogy adja át neki a várost, vagy kockáztassa pusztulását. Odin nem küldte harcba Thort, helyette megbízta egy feladattal: Gyűjtse össze Asgard legízletesebb ételeit, borait és legszebb vásznait.

Miután ezt teljesítette, a megfelelő pillanatban Thor elpusztította az aszteroidát a Mjölnir segítségével – az így létrejövő energiák egy ragyogó fénysugarat formáltak, amely az égen óriási csillagként jelent meg, utat mutatva Sigurd és a többi tengerész számára. Sia ekkor furcsa hangot hallott az otthonában, és a kandallónál egy tetőtől talpig bundát viselő férfit látott. A férfi egy szempillantás alatt eltűnt, húst és szép ajándékokat hagyva maga mögött. A parton – immáron hazatért férjével az oldalán – látták, amint Odin két repülő kos által hajtott hintón távozik a csillagok között.

Marvel Holiday Special (1991)

Évekkel később, december 24-én bemérte a Mikulást a Cerebro, és megállapította, hogy ő a valaha volt legerősebb regisztrált mutáns. A Gonosz Mutánsok Testvérisége szintén észlelte ezt a hatalmat New Yorkban, ami egy összecsapáshoz vezetett az X-Men ellen. A Mikulás gyorsan rövidre zárta a csatát: a Testvériséget élettelen játékokká alakította, az X-eket pedig elteleportálta, miután törölte mindkét társaság vele kapcsolatos emlékeit. Az akció után megajándékozta a várost egy hóeséssel, ami akkor évek óta az első fehér karácsonynak számított.

A Mikulásnak számos mágikus képessége van, beleértve a kiemelkedően hosszú élettartamot. Képes bármilyen égési sérülés elszenvedése nélkül átjuttatni magát és másokat még a legszűkebb kéményen is, meg tudja változtatni a tárgyak méretét, teleportálni az egész világon, havazást előidézni és meghatározni, ki hogyan viselkedett az adott évben. Az információgyűjtésben fontos szerepet játszik kifinomult hallása, amivel a leghalkabb suttogásra is felfigyel. Bár nem ismert pontos fizikai ereje, de szenteste a két tonnás tömegek cipelése sem jelent gondot számára. Ugyanígy a korát sem tudjuk meghatározni, hisz hiába tűnik vénnek, valójában évszázadok óta nem öregedett. Különleges képességei közé tartozik, hogy minden embernek a saját rasszához igazodva jelenik meg (eredetileg kaukázusi). Nem utolsó sorban karizmatikus kisugárzásával a legkeményebb szíveket is képes meglágyítani, például jó útra térítve bűnözőket.

Kovács Gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3713450777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása