Ki kicsoda és minden képregényes utalás Az új mutánsok előzetesében

2017. október 13. - Marvel Magyarország

Megpróbáltunk válaszolni a következő X-Men produkció első előzetesét illető kérdésekre.

vlcsnap-error329.png

Péntek 13-án megkaptuk a The New Mutants (Új mutánsok) című spinoff első kedvcsinálóját, és habár Josh Boone rendező már korábban utalt a várható hangulatra, de így is sokakat meglepett a formabontó és merész koncepció. Az előzetes ugyanis egy kőkemény horrort ígér szuperhősös köntösben, emiatt pedig fel is merült néhányakban a kérdés, hogy mégis mennyire lesz az alapanyaghoz hű a produkció, de bizony óriási inspirációt merít Chris Claremont klasszikus "The Demon Bear Saga" című képregényéből.

Mi jól megvizsgáltuk a látottakat, a sikeresen kiszúrt easter eggekről és egyéb kikacsintásokról a folytatásban olvashattok részletesebben!

new-mutants-cover-graveyard-1038201.jpg

A New Mutants címen futó képregénysorozat egyik legemlékezetesebb borítója kétségkívül a 38. számé volt, amin a karaktereket a saját sírjaikba láttuk bemászni. A frissen debütált előzetes első képsoraiban mutatnak egy számozott sírokkal teli kertet, ezzel igen jól megidézve a szóban forgó klasszikus címlap hangulatát; ráadásként a középpontban egy 138-as számot viselő sír áll (New Mutants Vol. 1, #38 szám).

Egy rövid képkocka erejéig látható az Anya Taylor-Joy által életre keltett Magik gyermekkorában, amint épp egy plüsst szorongat. Közelebbről megnézve ez az egyébként teljesen ártalmatlannak tűnő játék erősen emlékeztet az X-Men képregényekből ismert sárkányra és egyben Kitty Pryde hű társára, Lockheedre. Mivel Kitty évek óta szerelmi köteléket ápol Kolosszussal, aki történetesen Magik testvére, nincs kizárva, hogy többek között ezzel próbálnak utalni a készítők a New Mutants mögött álló nagyobb X-Men univerzumra.

A második képen a jelenben látjuk Taylor-Joy karakterét, Illyana Nikolievna Rasputinat. A képregényekben ő egy mágikus képességeket birtokló mutánst, akinek az azonnali teleportáció sem okoz nehézséget.

vlcsnap-error881.png

Charlie Heaton, mint Cannonball, a vidéki Kentuckyban élő mutáns család legidősebb gyermeke. Óriási sebességgel tud repülni, miközben egy sebezhetetlen erőteret hoz létre a teste körül; nevéhez hűen lényegében egy élő ágyúgolyó. 

Henry Zaga a brazil származású Roberto Da Costát, azaz Sunspotot alakítja. A forrófejű mutáns képes elnyelni és irányítani a napenergiát, mely hatalmas erőt és a repülés képességét is biztosítja számára. Az első snitten valószínűleg ereje teljében van, míg a másodikon elég tanácstalan tekintettel sétálgat a titkos létesítmény folyosóin.

Mint mondtuk, a film nagyban merít a Demon Bear Sagából; a hatalmas, emberi félelmekből táplálkozó medve a New Mutants csapatának egyik legnagyobb ellensége, akit habár teljes valójában nem látunk az ízelítőben, de egy-két kisebb utalást elcsípni vele kapcsolatban. Ez a teremtmény felelős Danielle Moonstar szüleinek haláláért, a Blu Hunt által játszott mutánst pedig álmain keresztül üldözi, és nem véletlenül hordja a nyakában azt a piros karikával kiemelt, medve formájú medált: ez reprezentálja a gonosz lényt, akivel folyamatosan küzd. (Ebből adódóan Moonstar a Demon Bear Saga egyik legfontosabb figurája, és vélhetően a feldolgozás is jelentős szálat tartogat neki.)

A másik általunk beszúrt képkockán a hóban fetrengve látjuk Moonstart, amely szintén a Demon Bear Sagára utal: a New Mutants #18-20 számaiban futó sztori szinte teljes egésze havas környezetben játszódott.

A fiatal mutánsokat gondozó Dr. Cecilia Reyes (Alice Braga) elég rossz passzban van a fenti snitten, akinek vagy kedvenc démon medvénk, vagy egy ezután részletezett szereplő látta el a baját. Érdekes nála megemlíteni, hogy eredetileg a Marvel-Netflix sorozatokból már jól ismert éjjeli nővért játszó Rosario Dawson volt versenyben ezért a karakterért, ám végül máig teljesen tisztázatlan okokból visszalépett. Reyes egy orvos azzal a képességgel, hogy védelmező bio-pajzsot hozzon létre maga és mások körül, és habár nem mutatja, de van még egy-két trükk a tarsolyában.

A Trónok harcából ismert Maisie Williams kelti életre Rahne Sinclairt, egy félénk mutánst szigorú katolikus háttérrel. Meglehet, hogy első ránézésre ártatlannak tűnik, de a fiatal lánynak megvan a képessége, hogy egy valódi farkassá változzon – innen ered kódneve, a Wolfsbane, és ezért említettük, akár ő is elkövethette azokat a vágásokat a doktornő arcán.

Az előzetes egy másik képkockáján a zuhany alatt figyelhetjük meg, ahol nehéz nem kiszúrni a hátán jeleskedő "W" betűt. Ez jelzi a katolikus társai általi kiközösítést, miután először megmutatkozott különös mutánsképessége.

Az Új mutánsok lesz a 20th Century Fox soron következő Marvel filmje, ami 2018. április 12-én debütál a hazai mozikban.

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8412972003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása