The Gifted: 13 dolog, amit talán nem tudtál a sorozat mutánsairól

2017. október 02. - Marvel Magyarország

Gyorstalpaló a mutánssorozat indulása előtt.

gifted-fokep-0001.jpg

Az X-Men csapata már egészen a '90-es évektől számtalan rajzfilm és élőszereplős produkció középpontjában állt, ezáltal a rajongóknak rengeteg ideje volt megismerni Jean Grey, Vihar, Rozsomák és a többi élvonalbeli karaktert. A Marvel Television és a Fox együttműködésével készült, a héten induló The Gifted azonban a felsoroltaknál jóval kevésbé ismert arcokat fog bemutatni, ám ez nem egyenlő azzal, hogy ők ne lennének ugyanolyan érdekesek. A sorozatban megfordul majd Polaris, Thunderbird, Blink és még sokan mások a képregények lapjairól, mi pedig a holnapi premierre hangolódva most összegyűjtöttünk nektek tizenhárom érdekességet, amit talán nem tudtatok ezekről a mutánsokról!

13. Eclipse vadonatúj karakter

Az egyik főszereplő mutáns Marco Diaz, más néven Eclipse (Sean Teale), akit kifejezetten ehhez a műsorhoz alkottak meg. Nevéből is sejthetően képességei a fényhez köthetőek – képes elnyelni és manipulálni, energiát nyelni belőle, vagy épp kedve szerint megváltoztatni az erejét. A képregényekben könnyen találkozhat az ember hozzá hasonló figurákkal, szóval ha már nem azok közül válogattak a készítők, bizonyára sok meglepetést rejt majd a története, hogy a forrásanyagban jártas rajongókat is érje bőven meglepetés.

fhkdohjfdjddjjj.jpg

12. Blink és Thunderbird nem először tűnik fel a vásznon

Blink és Thunderbird karaktereinek különböző verziói már felbukkantak az X-Men franchise részeként, ráadásul mindketten Az eljövendő múlt napjaiban. Előbbit Fan Bing Bing, utóbbit pedig Booboo Stewart keltette életre, és ők is azon bátor mutánsok közé tartoztak, akik minden tőlük telhetőt megtéve tartották fel az ellenséget, amíg Rozsomák az időben utazgatott. (Stewart egész pontosan Warpathot, a képregényes Thunderbird öccsét játszotta, ám egy időben ő is felvette ezt az identitást.)

Egyikük sem kapott túl sok képernyőidőt, pláne nem párbeszédet vagy karakterfejlődést, de mivel a The Giftedben egyaránt a főszereplők sorát erősítik Jamie Chung és Blair Redford játékában, ez a probléma ott orvosolva lesz.

11. Véresre sikeredett Blink első teleportációja

A képregényekben Blink mutációja után kapta a nevét, képességének köszönhetően ugyanis energia felhasználásával embereket és tárgyakat is tud teleportálni. Claire Fergusonnak változatos teleportációs képességei vannak, de nem mindig volt teljesen ura ezeknek, már ami az emberek szállítását illeti. Egy gyermekkori rövid jelenetből annyi derült ki egy korábbi füzetben, hogy első teleportálását követően egy vérrel teli medencében ébredt; erre a jelenségre azonban konkrét magyarázatot nem kaptunk – de hogy roppant veszélyes hatalommal bír, az egyértelművé vált az olvasók számára.

jermaine-rivers_gifted.jpg

10. Shatter eredettörténete tragikus

Shatter (Jermaine Rivers) igazi nevét sosem árulták el a forrásanyagban, de talán többet megtudunk róla közelgő élőszereplős debütálása során. Képességei tinédzserként aktiválódtak, ennek hála sziklás, közel áthatolhatatlan bőre lett, ő pedig nagyon félt ennek következményeitől, hisz megalkotásának idején épp a képregényekben is mutáns gyűlölet uralkodott (hasonló köntösben játszódik a The Gifted). Eldöntötte, hogy megkönnyíti a rá vadászó emberek munkáját; fegyvert szegezett a saját fejéhez, de a golyó nem ölte meg, helyette egy kisebb mélyedést hagyott maga után új bőrének felszínén.

9. Polarisnak egy űrlény adott nevet

Lorna Dane (Emma Dumont) rengeteg kódnevet viselt pályafutása során. Volt például Magnetrix, ami képességeiből eredt, a leghíresebbet azonban mégis a Shi'ar nevű idegen faj egyik tagjától, név szerint egy Davan Shakari nevű hírszerző tiszttől kapta. Miközben az ellenséges lény agykontrollt gyakorolt rá és barátjára, az X-Men ellen fordítva őket, elnevezte a lányt Polarisnak, ahogy a rajongók máig hivatkoznak rá. Miután sikeresen legyőzték, Lorna hosszú időre visszavonult a szuperhős léttől, és tanulni kezdett.

thunderbird-in-x-men-95.jpg

8. Thunderbird mindössze két küldetést élt meg

John Proudstart a harmadik X-Men csapatban vezették be, de története nem tartott valami sokáig olyan társaival, mint Vihar, Kolosszus és még számos jól ismert mutáns. Első küldetésük sikeresnek bizonyult, ám második alkalommal nem törődött Xavier professzor figyelmeztetésével, és egy saját maga által okozott robbanásba halt bele, mert erejét felhasználva lyukat akart fúrni egy repülőgép oldalába. Dave Cockrum művész szerint valójában azért írták ki a sztoriból, mert vérmérsékletét tekintve túlságosan hasonlított Rozsomákhoz, mint a csapat szókimondó és szarkasztikus tagja, ami már túl soknak bizonyult, ha mindkettejük jelen volt.

polaris-flashes-back-to-the-death-of-her-parents-in-x-factor-243.jpg

7. Polaris megölte a szüleit

Az talán senkit nem ér meglepetésként, hogy Polaris valójában az általunk jól ismert Magneto lánya (ráadásul Erikéhez nagyon hasonló képességeket örökölt), ám ő maga ezzel nem volt mindig tisztában. Fiatal gyermekként Lorna egy gépen utazott anyjával és annak szeretőjével, amikor egy heves vita tört ki közöttük. Ennek következében ébredt fel az ereje, és egy erős érzelmi kitörés során a belőle áramló mágneses impulzus elpusztította a repülőgép elektromos készülékeit. A becsapódás egyetlen túlélője Polaris volt.

6. Blink az Új Mutánsok sorait is erősítette

Blink a képregények lapjain magányos hősként töltötte legtöbb idejét, mivel így szerette volna kompenzálni a múltban elkövetett hibáit. Éppen egy idegenek által irányított csoportot követett, amikor Küklopsz megkereste őt, és bevonta a nagyobb univerzumba. Abban az időben a fiatal mutánsokat két iskolába osztották különböző vezetők alá – Rozsomák a Jean Grey Schoolt, Küklopsz pedig az Utopiát vezette. Blink eleinte Logannel maradt, ám amikor az egyik Új Mutáns, Dani Moonstar felajánlotta neki a tagságot, örömmel igent mondott. Ez persze nem jelenti azt, hogy a The Giftedben bemutatkozó karakter esetleg tiszteletét teheti a jövőre érkező New Mutants filmben, hiszen más idővonalon játszódik mindkét tartalom.

the-many-faces-of-sage-in-x-treme-x-men.jpg

5. Sage egy alvó ügynök volt

Sage karaktere először 2001-ben debütált a Marvel Comics füzeteiben, de egy retconból kiderült, hogy valójában X Professzor alvó ügynöke volt egészen a '80-as évektől. Valódi neve nem ismert; eredetileg Tessaként vezették őt be Sebastian Shaw személyi asszisztenseként a Hellfire Clubban. Alapvetően a Professzor "élő számítógépe", aki óvatosan figyelte Shaw lépéseit, és közben annyi információt gyűjtött, amennyit csak tudott. Mindemellett látja az emberek genetikai kódját, melynek köszönhetően meg tudja mondani valakiről, tartalmaz-e a szervezete X-gént. (Valószínűleg ez lesz fontosabb a sorozat szempontjából.)

4. Morlockok a The Giftedben

A The Gifted első pár epizódjában megjelenő mellékszereplők közül kettő is a Morlockok közé tartozik. Ők egy olyan mutáns társaság, akik közösen, távol élnek az emberektől; belefáradva az üldözésbe és megalázkodásba, saját gyarmatokat kezdtek el kiépíteni a csatornarendszert felhasználva. (A Logan – Farkasban nemrég bemutatkozó Caliban szintén a Morlockok egyik kiemelkedő tagja volt.)

A számunkra most fontos mutánsok Dreamer és Shatter, akik a füzetekben az említett csoport sorait erősítették. Utóbbiről a tizedik pontban már meséltünk kicsit, Dreamer képességeiről pedig azt érdemes tudni, hogy képes megváltoztatni mások emlékeit az úgynevezett "álomfüst" használatával. Elena Satine fogja eljátszani, akit A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben is láthattunk az asgardi Lorelei szerepében.

chaos_war_x-men_2_022.jpg

3. Thunderbirdnek kalandos volt korai élete is

John Proudstar egy apacs rezervátumban nevelkedett, azonban sosem érezte magát oda valónak. Tanulmányozta népének történetét, és harcosként akart nekik bizonyítani, de társai sosem mutattak felé érdeklődést, így végül a hadsereghez való csatlakozás mellett döntött. Mivel nem volt elég idős, hazudnia kellett a koráról, hogy a tengerészgyalogság tagja lehessen. A vietnami háború idején tevékenykedett, szerzett számtalan elismerést, majd a harcok után visszatért a rezervátumba. Idővel megjelent mutációja, és életében először sikerült lenyűgöznie népét, amikor szupererejének köszönhetően könnyűszerrel arrébb dobott egy rájuk támadó bölényt.

polarisssssssss.png

2. Polaris egy alfa szintű mutáns

Az alfa szintű mutánsok hihetetlenül erős képességgel rendelkeznek, bármilyen szignifikáns hátrány nélkül. A mutáns populáció kevesebb mint tíz százaléka alfa szintű, köztük Polarisszal, aki a mágnesesség manipulálása után egy másodlagos mutáción is átesett. Tud repülni, erőtereket és elektromágneses impulzusokat létrehozni, elnyelni energiát, apjához hasonlóan irányítani a fémet, ráadásul még mások véráramlását is képes megváltoztatni a a vérben található vas manipulálásával. Reméljük, hogy a The Gifted nem fél majd eljátszani lehetőségekkel teli hatalmával. 

dsjgsdkgdsgsdgggggggggga.jpg

1. Talán a Strucker tesóknak is van képregényes eredete

Idáig csak néhány karakterről tudjuk biztosan, hogy a képregények alapján adaptálták a szériába, ám egy rajongói elmélet szerint a középpontban álló tinédzser testvérpárhoz is közvetlenül a Marvel oldalairól merítettek a készítők ihletet.

Strucker bárónak jutott egy-egy rövid szerep az Amerika Kapitány: A tél katonájában és a Bosszúállók: Ultron korában is, kiderült egy-két dolog a családjáról A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben, de az ikreiről sosem esett szó. Az ikrek, név szerint Andreas és Andrea, a füzetekben képesek voltak plazmát lőni és repülni mindaddig, amíg fizikai érintkezés volt kettejük között. A The Gifted kedvcsinálóiból nem úgy tűnik, hogy Lauren (Natalie Alyn Lind) és Andy Strucker (Percy Hynes White) nagyon hasonló képességeket birtokolna, de mindenesetre érdekes az "egybeesés", már csak vezetéknevüket tekintve is.

A The Gifted október 2-án startol el a tengerentúlon, hamarosan pedig a magyar Fox is műsorra tűzi Kiválasztottak címen. 

(forrás: ScreenRant)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4812917127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása